Μάσκες παντού από σήμερα – Διπλές σε super market και ΜΜΜ

Σε ισχύ τα νέα μέτρα από σήμερα με την μάσκα να γίνεται ξανά υποχρεωτική σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των γυμναστηρίων και των κλειστών χώρων εστίασης, τουλάχιστον μέχρι κάποιος να καθίσει στο τραπέζι του.

Στην περίπτωση της εστίασης, υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση της μάσκας μέχρι να καθίσει κάποιος στο τραπέζι του, ενώ διατηρείται το πρόστιμο για μη χρήση της.
Ακόμα, η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική (είτε διπλή είτε KN95) τόσο στα σούπερ μάρκετ όσο και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Συν τοις άλλοις, ματαιώνονται όλες οι εορταστικές δημόσιες εκδηλώσεις από όλους τους Δήμους της χώρας και γίνεται σύσταση για τεστ στους ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα κατά τη δεύτερη και την τέταρτη ημέρα μετά την άφιξή τους.

Τα νέα μέτρα μπήκαν σε εφαρμογή σήμερα στις 6:00 το πρωί και θα ισχύουν έως τις 2 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για το πρώτο πλέγμα μέτρων καθώς νέοι κανονισμοί αναμένεται να ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου όπως, άλλωστε, έχει προαναγγείλει και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, θα ακολουθήσει και δεύτερο μετά την εορταστική περίοδο.

Αυτά θα έχουν να κάνουν με τη διασκέδαση -με το ωράριο να είναι το νούμερο ένα- τις αθλητικές εκδηλώσεις (είτε χωρίς κόσμο, είτε με μειωμένη πληρότητα), το σκέλος της τηλεργασίας και δραστηριότητες που δεν είναι αναγκαίες.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Με ηλιοφάνεια και χαμηλές θερμοκρασίες η παραμονή των Χριστουγέννων
Επόμενο άρθροΕγκρίθηκε στις ΗΠΑ το πρώτο αντιιικό χάπι κατά του κορωνοϊού