Από χθες ξεκίνησαν οι πληρωμές για το Market Pass στους δικαιούχους που έχουν κάνει αίτηση έως τις 28 Φεβρουαρίου και οι πρώτοι που είδαν να τους έχουν πιστωθεί χρήματα ήταν αυτοί που είχαν επιλέξεικατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Από χθες το απόγευμα άρχισαν να φτάνουν σταδιακά και τα sms και τα email σε κάποιους δικαιούχους, ώστε να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες για την ενεργοποίηση της ψηφιακής κάρτας αγορών.

Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών

Με βάση το ισχύον ημερολόγιο πληρωμών, οι δικαιούχοι που θα επιλέξουν την έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας και θα υποβάλουν αίτηση από 1 έως 15 Μαρτίου θα λάβουν την ενίσχυση ως εξής:

  • στις 20 Μαρτίου 2023 για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο,
  • στις 3 Απριλίου 2023 για τον μήνα Απρίλιο,
  • στις 3 Μαΐου για τον μήνα Μάιο,
  • στις 3 Ιουνίου για τον μήνα Ιούνιο, και
  • στις 3 Ιουλίου για τον μήνα Ιούλιο.

Όσοι δικαιούχοι επιλέξουν την κατάθεση σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό και υποβάλλουν αίτηση από 1-15 Μαρτίου 2023 θα λάβουν την ενίσχυση ως εξής:

  • στις 20 Μαρτίου 2023 για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο
  • στις 3 Μαΐου για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο.

Πώς και που χρησιμοποιούνται οι κάρτες

H άυλη ψηφιακή κάρτα χρησιμοποιείται (μέσω του smartphone στο οποίο θα εγκατασταθεί) σε POS που διαθέτουν σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων, αρτοποιεία και διάφορα καταστήματα τροφίμων.

Εάν επιλεγεί η κατάθεση σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό, το ποσό μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο επιθυμεί ο δικαιούχος.

Υπενθυμίζεται ότι οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες του Market Pass λήγουν αυτομάτως στις 31/8/2023 και δεν θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση συναλλαγών με αυτές μετά την ημερομηνία αυτή.

Προηγούμενο άρθροΚυριάκος Βελόπουλος: Σφοδρή κριτική για το έγκλημα στα Τέμπη
Επόμενο άρθροΓλυφάδα: Έκρηξη τα ξημερώματα σε καφετέρια