Εν αναμονή της εφαρμογής των αρχικών μέτρων της κυβέρνησης με στόχο την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της ακρίβειας στα ελληνικά νοικοκυριά.

Προς το τέλος του μήνα, αναμένεται ότι η πλατφόρμα θα είναι προσβάσιμη αποκλειστικά σε νέους παραλήπτες του Market Pass. Επιπλέον, ο Σεπτέμβριος προβλέπεται να είναι ο μήνας των εκταμιεύσεων, καθώς και το Youth Pass θα χορηγηθεί σε όσους θα συμπληρώσουν τα 18 ή τα 19 τους χρόνια. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι τα άτομα που έχουν ήδη λάβει την αρχική εκταμίευση του επιδόματος δεν απαιτείται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση.

Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, προτείνεται επί του παρόντος οι δικαιούχοι του Market Pass να λάβουν μια ενιαία πληρωμή, πιθανότατα στα τέλη Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια, προγραμματίζεται η πληρωμή για το Youth Pass, ενδεχομένως στις αρχές Οκτωβρίου και επισημαίνεται ότι ενδέχεται να μην απαιτείται ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη διαδικασία αυτή. Το ύψος του Youth Pass θα είναι 200 ευρώ για κάθε νέο, που θα μπορεί να χρησιμοποιήσει για αγορές σε βιβλιοπωλεία, κινηματογράφους, θέατρα, μουσεία και άλλες πολιτιστικές δράσεις

Αναφορικά με το Market Pass, έχει γίνει γνωστό ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις επικείμενες δηλώσεις αναμένεται να γίνει προσβάσιμη έως το τέλος Αυγούστου, με τη συμμετοχή να αναμένεται αποκλειστικά από νέους δικαιούχους και όχι από προηγούμενους. Για την τελευταία ομάδα, η διαδικασία θα είναι αυτοματοποιημένη και δεν θα απαιτείται να υποβάλουν επιπλέον αιτήσεις. Υπολογίζεται ότι περίπου 2,8 εκατομμύρια νοικοκυριά θα είναι αποδέκτες του νέου κύκλου Market Pass.

Το Market Pass για την περίοδο Αυγούστου – Οκτωβρίου 2023 θα παρουσιάζει συνεπή χαρακτηριστικά με την προηγούμενη περίοδο, με μοναδική παραλλαγή τη συμπερίληψη της φορολογικής δήλωσης του 2023, η οποία περιλαμβάνει εισόδημα που δημιουργήθηκε το 2022.

Προηγούμενο άρθροΠλ. Αττικής:Νεκρός εντοπίστηκε άνδρας μετά από φωτιά σε διαμέρισμα
Επόμενο άρθρο37χρονος δημοσιογράφος ο άνδρας που εντοπίστηκε νεκρός, μετά από φωτιά στο διαμέρισμά του