Μάριος Δημόπουλος: Απάτη το θέμα με τη βρώση εντόμων 

“Το θέμα με τη βρώση εντόμων πρέπει να πάει πιο βαθιά. Είναι απάτη, όπως και το θέμα του συνθετικού εργαστηριακού κρέατος” υποστήριξε ο φυσικοπαθητικός και διατροφοπαθητικός Μάριος Δημόπουλος στο Focus Fm και την εκπομπή “8-11” του δημοσιογράφου Στέφανου Δαμιανίδη.

“Και τα δύο έχουν κοινή πηγή, το παραμύθι της κλιματικής αλλαγής. Υποστηρίζουν ότι η κτηνοτροφία δημιουργεί πρόβλημα αερίων θερμοκηπίου, η εκτροφή των ζώων που αυξάνονται, βλάπτει το περιβάλλον. Άρα οι λύσεις είναι δύο: η εντομοφαγία και το συνθετικό κρέας”, ανέφερε.

“Γιατί να κάνουμε έναν ιμπεριαλισμό διατροφικό και να επιβάλλουμε σε ένα λαό να τρώει κάτι με το ζόρι; Εάν κάνετε αναζήτηση στο διαδίκτυο με τη λέξη εντομοφαγία θα δείτε εγκώμια. Ωστόσο δεν αναφέρονται πουθενά μελέτες που διαπιστώνουν ότι τα έντομα έχουν την ίδια ικανότητα να προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις, όπως τα οστρακοειδή”, υπογράμμισε ο ίδιος.

“Επίσης περιέχουν βακτήρια, διότι πολλά έντομα τρέφονται με ύλη σε αποσύνθεση. Έχει βρεθεί ότι τα έντομα μεταφέρουν παράσιτα που είναι επιβλαβή, ακόμα και θανατηφόρα. Ένα άλλο που δε λένε είναι ότι τα έντομα περιέχουν αντιστρεπτικά συστατικά, που εμποδίζουν την απορρόφηση θρεπτικών στοιχείων”, συμπλήρωσε.

“Όλο αυτό που έχει γίνει με το συνθετικό κρέας και την εντομοφαγία συνδυάζεται και με τη δαιμονοποίηση του συμβατικού κρέατος. Το έδαφος έχει προλειανθεί και από τους φυτοφάγους και τους vegan, ώστε ο κόσμος θεωρήσει ότι το κόκκινο κρέας για παράδειγμα, είναι ανθυγιεινό, άρα να πάμε σε άλλες εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης”, κατέληξε.

Ακούστε εδώ:

Προηγούμενο άρθροΙωάννης Καβαλιώτης: “Αυτοί που εμβολιάστηκαν, γνωρίζουν ότι το εμβόλιο ρίχτηκε στην αγορά πειραματικά;” 
Επόμενο άρθροΕλληνική Λύση: Η κυβέρνηση αποκλειστικά υπεύθυνη για τον πληθωρισμό και την κερδοσκοπία