Μαρία Ζαχάροβα: «Δυτικοί δημοσιογράφοι που συμπεριφέρονται σε εμάς, τη χώρα μας και τον λαό μας αγενώς, δεν είναι ευπρόσδεκτοι»

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε τους δυτικούς δημοσιογράφους ότι αν συμπεριφέρονται αντιεπαγγελματικά ή αντιμετωπίζουν με αγενή τρόπο τη Ρωσία ή τον λαό της, τότε η Μόσχα δεν θα τους ανεχθεί.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε νόμο τον περασμένο Μάρτιο που επιβάλλει ποινές κάθειρξης έως και 15 έτη για σκόπιμη διάδοση «ψευδών» ειδήσεων σχετικά με τον στρατό, με αποτέλεσμα ορισμένα δυτικά μέσα ενημέρωσης να αποσύρουν τους δημοσιογράφους τους από τη Ρωσία.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα τόνισε ότι όταν δυτικοί διακεκριμένοι ανταποκριτές συνάντησαν τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα αυτή την εβδομάδα, κάποιοι παραπονέθηκαν για τις συνθήκες που περνούν, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης βίζας και της διαπίστευσης.

«Πόσα χρόνια τους παρασχέθηκαν συνθήκες που ήταν απολύτως ευνοϊκές», δήλωσε η Ζαχάροβα σε δημοσιογράφους.

«Όλα αυτά τελείωσαν τώρα. Τώρα θα ζήσουν με έναν νέο τρόπο. Αν κάνουν τη δουλειά τους με επαγγελματικό τρόπο, θα δουλέψουν, αν όχι, τότε οι ξένοι δημοσιογράφοι δεν θα δουλέψουν. Αν συμπεριφέρονται σε εμάς, τη χώρα μας και τον λαό μας αγενώς, τότε απλά αυτοί δεν είναι ευπρόσδεκτοι εδώ» τόνισε η Ρωσίδα αξιωματούχος. 

Ρώσοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι τα δυτικά μέσα ενημέρωσης καλύπτουν δημοσιογραφικά τον πόλεμο στην Ουκρανία με έναν βαθιά μονόπλευρο τρόπο, αγνοώντας τις ρίζες της σύγκρουσης και τάσσονται ανοιχτά με την Ουκρανία, ενώ επιδεικνύουν ανοιχτό και ασυνείδητο ρατσισμό εναντίον των Ρώσων.

Προηγούμενο άρθροΣβεν Μαρί στην εφημερίδα “Le Soir”: «Πιστεύω ότι η Καϊλή αποτελεί ένα τρόπαιο»
Επόμενο άρθροΚωνσταντίνος Βαθιώτης: «Έχουμε μια ευρωπαϊκή και παγκόσμια δικτατορία αυτή τη στιγμή»