Μανώλης Φράγκος: «Η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝ.ΑΛ αποτελούν διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος»

Τα κυριότερα ζητήματα της επικαιρότητας σχολίασε στον FOCUS FM 103.6 και τον Στέφανο Δαμιανίδη ο ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Μανώλης Φράγκος.

Το αρχικό σχόλιο του ευρωβουλευτού αφορούσε τις πρόσφατες δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη που έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για “συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τους Τούρκους” :

«Δε μας εκπλήσσουν αυτές οι δηλώσεις. Για εμάς (σ.σ. Ελληνική Λύση) η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝ.ΑΛ αποτελούν διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος και αργά ή γρήγορα θα οδηγηθούμε στην κατάσταση της συνεκμετάλλευσης. Αυτό φαίνεται και από την διακυβέρνηση τα τελευταία χρόνια της Νέας Δημοκρατίας, την υποτέλεια που έδειξε προς τη γείτονα χώρα(…) Επειδή υπάρχει μια συγκεκριμένη προϊστορία, μια συγκεκριμένη θέση των Ελλήνων απέναντι στους Τούρκους, δε σημαίνει ότι πρέπει να τα ξεχάσουμε όλα, λόγω της τραγικής κατάστασης που βιώνει η Τουρκία με το σεισμό(…) Άλλο το δείχνω κατανόηση και άλλο βρίσκω ευκαιρία να ξεπουλήσω την πατρίδα μου σε μια τέτοια ευκαιρία».

Για τη στάση των ΜΜΕ απέναντι στα πρόσφατα γεγονότα με την Τουρκία ο κ. Φράγκος ανέφερε:

«Καλώ τους Έλληνες πολίτες να κατευθυνθούν σε μέσα που δεν έχουν κατευθύνσεις(…) Δεν είναι τυχαίο ότι στα συστημικά κανάλια δημιουργούνται οι διενέξεις για μικρά ζητήματα που τα… βρίσκουν τα τρία συστημικά κόμματα, αλλά στα σημαντικά ζητήματα, όπως η μετανάστευση, όπως η εξωτερική πολιτική, η ακρίβεια που έχουν κοινές απόψεις, τα συστημικά μέσα δημιουργούν τεχνητές αντιπαραθέσεις για να “καταναλώνεται” το κοινό»

Για τον πόλεμο που μαίνεται μεταξύ Αρμενίας- Αζερμπαϊτζάν και την απουσία ανθρωπιστικής βοήθειας από την ελληνική πλευρά ο κ. Φράγκος τόνισε:

«Δε θα σταματήσουμε να το λέμε, όχι μόνο για λόγους ιστορικών δεσμών που έχουμε με τους Αρμένιους, αλλά και για λόγους δικαιοσύνης και ηθικής. Μας μιλάνε τελευταία πολύ για ανθρωπισμό, ειδικά για τον πόλεμο Ουκρανίας- Ρωσίας(…) Η Αρμενία δέχεται ξεκάθαρη επίθεση από το Αζερμπαϊτζάν όλο το τελευταίο διάστημα. Και τη στιγμή που στην Ουκρανία ξεκινήσαμε με ανθρωπιστική βοήθεια και φτάσαμε στον εξοπλισμό, στην Αρμενία δε στείλαμε ούτε τσιρώτο! Και οι Αρμένιοι δε ζητούν, εν αντιθέσει με το Ζελένσκι ούτε πολεμικά αεροπλάνα, ούτε υποβρύχια(…) Επειδή ως Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υπγραφεί συμφωνία για να προμηθευτεί φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν, για αυτό κάνει τα στραβά μάτια»

Τέλος, ο κ. Φράγκος στάθηκε και στο θέμα πυ προέκυψε το τελευταίο διάστημα με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φορ Ντε Λάϊεν και τον CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά αναφορικά με την προμήθεια εμβολίων:

«Θα πρέπει να γνωρίζουν οι ακροατές ότι έχει παραδεχτεί η Φορ Ντε Λάϊεν ότι αντάλλαξε μηνύματα με τον Μπουρλά, κάτι ενδεχομένως παράνομο, ενώ συγκεκριμένοι ευρωβουλευτές της πολιτικής μας ομάδας πιέζουν την Φορ Ντε Λάϊεν να δείξει το περιεχόμενο των μηνυμάτων στην αρμόδια Επιτροπή της Ε.Ε αλλά αρνείται, όπως και ο CEO της Pfizer, τρεις φορές του ζητήθηκε(…) Θεωρώ πάραυτα, ότι θα υπάρξουν εξελίξεις»

Προηγούμενο άρθρο28χρονη που αναζητούταν από χθες βρέθηκε σε γκρεμό μαχαιρωμένη στο στήθος!
Επόμενο άρθροΤο πρώτο περιστατικό θανάτου από στρεπτόκοκκο Α στη χώρα μας ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ