Μαίνονται οι εχθροπραξίες στο Σουδάν

Αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας και σήμερα το πρωί στα περίχωρα της σουδανικής πρωτεύουσας Χαρτούμ, καθώς οι μάχες, που έχουν εγκλωβίσει αμάχους σε μια ανθρωπιστική κρίση και προκαλέσει τον εκτοπισμό περισσότερων από ένα εκατομμύριο ανθρώπων, μπήκαν στην έκτη εβδομάδα.

Οι μάχες ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις του Σουδάν και την παραστρατιωτική οργάνωση Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης έχουν προκαλέσει την κατάρρευση του νόμου και της τάξης, με λεηλασίες για τις οποίες η κάθε πλευρά κατηγορεί την άλλη. Τα αποθέματα τροφίμων, τα μετρητά και τα είδη πρώτης ανάγκης λιγοστεύουν.

Αεροπορικές επιδρομές αναφέρθηκαν από αυτόπτες μάρτυρες στο νότιο Αμντουρμάν και στο βόρειο Μπάχρι, τις δύο πόλεις που βρίσκονται στην άλλη όχθη του Νείλου από το Χαρτούμ και σχηματίζουν την «τριπλή πρωτεύουσα» του Σουδάν. Μερικές από τις επιδρομές πραγματοποιήθηκαν κοντά στο κτίριο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης στο Ομντουρμάν, είπαν αυτόπτες μάρτυρες.

Προηγούμενο άρθροΝ.Καραχάλιος: «Η μαζική προσφυγή στις κάλπες, αποτρέπει ακόμα και το ενδεχόμενο να σκεφτεί κάποιος να νοθεύσει το αποτέλεσμα» // HXHTIKO
Επόμενο άρθροΘανατηφόρο τροχαίο στη βάση του Πολεμικού Ναυτικού στο Σκαραμαγκά