Μαίνεται για 14η ημέρα η πυρκαγιά στο Παπίκιο Όρος – Ανικανότητα ή έλλειψη σχεδίου; // ΗΧΗΤΙΚΟ

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: Παρατηρητής της Θράκης

Για 14η ημέρα μαίνεται η πυρκαγιά στο Παπίκιο Όρος έχοντας κάνει στάχτη 11.500 στρέμματα δάσους και άλλα 3.000 στρέμματα περίπου από τη μεριά της Βουλγαρίας.

Για ολιγωρία κάνουν λόγο οι κάτοικοι της Κομοτηνής  όπου ο  καπνός είναι ορατός στην πόλη τους. Η φωτιά καίει την περιοχή από τις 22 Οκτωβρίου.

Σήμερα όπως είπε στον Focus FM και στην Δέσποινα Μποτίτση η δημοσιογράφος Νατάσα Βαφιάδου από τον Παρατηρητή της Θράκης, στην περιοχή βρίσκονται περίπου 300 πυροσβέστες που μαζί με εθελοντές προσπαθούν να τιθασεύσουν τις φλόγες, ωστόσο το έργο τους είναι δύσκολο, καθώς πρόκειται για δύσβατη περιοχή, με πλαγιές σε μεγάλο υψόμετρο, τις οποίες και τα οχήματα δεν μπορούν να προσεγγίσουν.

Ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι το αν υποτιμήθηκε η φωτιά ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ιδιωτικά μέσα πυρόσβεσης δεν μπορούσαν να πετάξουν λόγω λήξης των συμβάσεων που ήρθε με την λήξη της αντιπυρικής περιόδου.

Δυστυχώς το θέμα συνεχίζει να απασχολεί μόνο τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, με ελάχιστες εξαιρέσεις την ώρα που καταστρέφεται  ένα μοναδικό δάσος οξιάς με πλούσια χλωρίδα και σπάνια πανίδα.

Προηγούμενο άρθροΕμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Η Κυριακή θα αποτελέσει δημοσκόπηση για το ποιος θέλει ανοιχτά τα μαγαζιά και ποιος όχι
Επόμενο άρθροΕργασίες κοπής πρασίνου στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών