Μαγνησία: Σαρώνει η κακοκαιρία – Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες – Πλημμύρισαν δρόμοι στον Βόλο

Σφοδρή καταιγίδα πλήττει από το μεσημέρι τον Βόλο, το Πήλιο και τις περιοχές του Αλμυρού και του Βελεστίνου με κύρια χαρακτηριστικά την πολύ δυνατή βροχόπτωση, τους ισχυρούς ανέμους και την πτώση εκατοντάδων κεραυνών μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Από τη βροχή και τους ανέμους σαρώνεται ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου και έχουν πλημμυρίσει δρόμοι σε πολλά σημεία, αφού το αποχετευτικό δίκτυο δεν μπορεί να απορροφήσει τις μεγάλες ποσότητες των ομβρίων υδάτων. Σε μερικές περιπτώσεις μέσα στον Βόλο έχει ζητηθεί η συνδρομή της Πυροσβεστικής για απαντλήσεις υδάτων, αλλά και πτώσεις κλαδιών δέντρων πάνω στο οδόστρωμα. Στην περιοχή του Βελεστίνου με ιδιαίτερη ένταση η βροχή έπληξε κυρίως το Περίβλεπτο, την Χλόη και ολόκληρο τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πολύ μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες σε όλη την πεδινή περιοχή.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στο Πήλιο, όπου η σφοδρή βροχόπτωση συνεχίζεται και πλήττει τα οπωροφόρα στους Δήμους Ζαγοράς-Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου καταστρέφοντας τους καρπούς, κυρίως κεράσια και ροδάκινα, που ήταν έτοιμα προς συγκομιδή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

*φωτογραφία αρχείου

Προηγούμενο άρθροΚακοκαιρία Genesis: Χωρίς ρεύμα περιοχές της Λάρισας, ανεμοστρόβιλος και πλημμύρες στην Κέρκυρα
Επόμενο άρθροΔ. Καλαμαριάς: Θερινή δημιουργική απασχόληση μαθητών 2022