«Μαγεμένη Πύλη» δήμου Παύλου Μελά, το ψηφιακό χριστουγεννιάτικο χωριό της Θεσσαλονίκης.

Τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του στις συνθήκες της πανδημίας προσαρμόζει ο δήμος Παύλου Μελά, που μετρά αντίστροφα τις ημέρες για την πιο όμορφη περίοδο του χρόνου.

Η «Μαγεμένη Πύλη», το διαδικτυακό χριστουγεννιάτικο χωριό της Θεσσαλονίκης που αναπαριστά ψηφιακά και συνεχίζει τις δράσεις που πρόσφερε σε μικρούς και μεγάλους το «Μαγεμένο Στρατόπεδο» τα προηγούμενα χρόνια ετοιμάζεται να υποδεχθεί το κοινό από τις 17 Δεκεμβρίου.

Οι συνθήκες της πανδημίας έχουν διαμορφώσει μια νέα πραγματικότητα, επισημαίνει ο δήμος. «Από τη μία θέτουν περιορισμούς υλοποίησης θεσμών στον πραγματικό χώρο, αλλά από την άλλη είναι και μια ευκαιρία για μετασχηματισμό και αξιοποίηση των δημιουργικών – επιμορφωτικών – ψυχαγωγικών παροχών στον ψηφιακό κόσμο».

Στο πλαίσιο αυτό, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χαρά Αμανατίδου, με το προσωπικό του Τμήματος Παιδικών Σταθμών, τους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και την αρωγή της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «ΙΡΙΣ» Δήμου Παύλου Μελά ”χτίζουν” μια ψηφιακή γειτονιά για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, στην οποία μπορούν να περιηγηθούν και να δια-αντιδράσουν τα παιδιά και οι οικογένειές τους.

Όπως αναφέρει σχετικά ο δήμος, στον εορταστικό κόσμο της Μαγεμένη Πύλης θα στολίσουμε το δέντρο όλοι μαζί, θα γράψουμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη με την υπευθυνότητα και την ιδιαίτερη ευαισθησία των ΕΛΤΑ, θα πούμε τα κάλαντα με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», θα ταξιδέψουμε με τα παραμύθια και τις ιστορίες της κυρίας Κάρμεν Ρουγγέρη, θα μοιραστούμε νόστιμες συνταγές με την κυρία Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και τους μάγειρες των παιδικών σταθμών, θα στείλουμε τα μηνύματα στο δέντρο των παιδιών μέσω των διευθύνσεων [email protected] και [email protected]

Εμπειρίες μέσα από τον αναδυόμενο ψηφιακό κόσμο της Μαγεμένης Πύλης

➢ Το σπίτι του Άι Βασίλη

➢ Το σπιτάκι των παραμυθιών

➢ Το ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη

➢ Η κουζίνα του Άι Βασίλη

➢ Η εξέδρα

➢ Ο dj των Χριστουγέννων (web radio)

➢ Το εργαστήρι των ξωτικών και της ρομποτικής

«Μαγεμένη Πύλη» Δήμου Παύλου Μελά, το ψηφιακό χριστουγεννιάτικο χωριό της Θεσσαλονίκης

Προηγούμενο άρθροΕρντογάν: Δεν θα μας επηρεάσουν ιδιαίτερα οι κυρώσεις της ΕΕ.
Επόμενο άρθροΠρόταση του Κυριάκου Βελόπουλου για ευρεία διάσκεψη με τη συμμετοχή των κομμάτων, των δημοσιογραφικών ενώσεων, ενώσεων τεχνικών και εργαζομένων καθώς και ιδιοκτητών των τηλεοπτικών καναλιών επί του νομοσχεδίου της κυβέρνησης περί της “τακτοποίησης εκκρεμών θεμάτων στα ΜΜΕ”.