Μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία – Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα σε πολλές περιοχές

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ηλεία, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 195 πυροσβέστες, με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 48 οχήματα και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ».

Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο μέτωπο της φωτιάς κοντά στις κοινότητες Λάττα, Βάλμη, Κότρωνα, Καραγιαννέικα και άλλες γειτονικές περιοχές. Εξάλλου αργά το βράδυ, στάλθηκε μήνυμα μέσω 112 σε όλους όσοι βρίσκονται στην Κότρωνα ή Καραγιαννέικα και Δαλαμπουρέικα Ηλείας να εκκενώσουν άμεσα προς το Αγραπιδοχώρι.

Επίσης οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να ανακόψουν το πύρινο μέτωπο που κατευθυνόταν προς την κοινότητα Βάλμη.

Εν τω μεταξύ, πολύ υψηλός είναι και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4), στην Αττική, τα Κύθηρα, τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, την Ικαρία, τη Βοιωτία, την Εύβοια, Φθιώτιδα, περιφέρεια Πελοποννήσου, Ηλεία και Αχαϊα.

Σε συναγερμό βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία για τον υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς για σήμερα Δευτέρα στη Χαλκιδική.

Κατόπιν της εισήγησης της ΔΙ.Π.Υ. Ν. Χαλκιδικής, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργου απαγορεύεται η κυκλοφορία σε περιοχές του Δήμου Κασσάνδρας, Σιθωνίας και Αριστοτέλη της Π.Ε. Χαλκιδικής, κατόπιν της έκδοσης του Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που ισχύει για την 04-07-2022.

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΗλιοφάνεια και ζέστη σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας
Επόμενο άρθροΔανία: 3 νεκροί από το μακελειό στην Κοπεγχάγη – Βίντεο με τον δράστη μέσα στο εμπορικό κέντρο