Η φωτιά στη Δαδιά του Έβρου μαίνεται εδώ και 13 ημέρες, καταστρέφοντας ένα από τα σπανιότερα δάση της Ελλάδας και της Ευρώπης. Η φωτιά αυτή την ώρα κατευθύνεται προς τους οικισμούς Σιδηρό και Γιάννουλη και εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση αυτών των περιοχών. Μήνυμα έλαβαν χθες το βράδυ οι κάτοικοι στο Σουφλί να προετοιμαστούν. Μετά από ολονύχτια μάχη της πυροσβεστικής, φαίνεται ότι η πορεία της φωτιάς προς κατοικημένες περιοχές έχει σταματήσει. Στην πιο απαιτητική περιοχή μεταξύ των χωριών Γιάννουλη και Σίδηρο στον Έβρο επιχειρούν  475 πυροσβέστες, 100 οχήματα και 16 πεζοπόρα τμήματα.

Στα Φάρσαλα, στην πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στις περιοχές Σκοπιά και Ανάβρα, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και οι δυνάμεις πυρόσβεσης καταβάλλουν προσπάθεια για να σβήσουν όλες τις μικροεστίες, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπιζαν χθες 81 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, ενώ το περασμένο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 47 νέες δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Προηγούμενο άρθροO καιρός σήμερα
Επόμενο άρθροΣύγκρουση στη Βουλή για τις πυρκαγιές