Αντιμέτωποι με συνεχείς αναζωπυρώσεις βρίσκονται οι πυροσβέστες που δίνουν μάχη με τις φλόγες σε Έβρο και Ροδόπη. Αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται στις περιοχές Λευκίμμης, Λεπτοκαρυάς και Τρεις Βρύσες στον Έβρο, καθώς και στις περιοχές Κασσιτέρα και Κίρκη στη Ροδόπη.

Παρά το γεγονός ότι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν 27 νέες δασικές πυρκαγιές τις τελευταίες 24 ώρες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν άμεσα τις περισσότερες από αυτές στο αρχικό τους στάδιο. Συνολικά, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με συνολικά 74 πυρκαγιές σε όλη την περιοχή, με τις σημαντικότερες να σημειώνονται στον Έβρο, τη Ροδόπη, την Πάρνηθα και τη Βοιωτία.

Στον Έβρο, συνδρομή παρέχουν δυνάμεις από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα η Κύπρος με δύο αεροσκάφη, η Τσεχία με 16 πυροσβέστες και 3 οχήματα, η Σλοβακία με 39 πυροσβέστες και 8 οχήματα, η Σερβία με 28 πυροσβέστες καθώς και μέσω διακρατικής συμφωνίας η Αλβανία με 46 πυροσβέστες και 5 οχήματα, ενώ στη Ροδόπη συνδρομή παρέχουν 36 πυροσβέστες με 5 οχήματα από Βουλγαρία.

Συνδρομή παρέχουν μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των περιφερειών.

Την ίδια ώρα, στην Πάρνηθα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, παρατηρούνται διάσπαρτες μικρές εστίες φωτιές στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής, ενώ στην περιοχή παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων. Ειδικότερα στην Πάρνηθα επιχειρούν 260 πυροσβέστες με 77 οχήματα, 13 ομάδες πεζοπόρων τμήμάτων, ενώ από αέρος παρέχει συνδρομή ένα ελικόπτερο.

Τέλος, αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και στη Βοιωτία και συγκεκριμένα στον ορεινό όγκο των περιοχών Στείρι και Κυριάκι.

Στο μεταξύ, για σήμερα, Τρίτη (29.08.23) παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας. Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της επικράτειας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών, ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Προηγούμενο άρθροΠεδίο μάχης ξανά η Χλώρακα: Οδομαχίες, δακρυγόνα και συλλήψεις
Επόμενο άρθρο«Το δάσος της Δαδιάς έχει χαθεί»