Μ. Βρετανία: Ισχυροί τριγμοί στην κυβέρνηση Τζόνσον. “Πονοκέφαλος” οι πολλαπλές παραιτήσεις μελών οδηγούν

Δεν προλαβαίνει να δέχεται παραιτήσεις ο Μπόρις Τζόνσον από χθες με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να πέσει η κυβέρνηση στη Μ. Βρετανία.
Συνέχεια δίνεται σήμερα στις παραιτήσεις μελών της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον στη Βρετανία.

Πέρα από τις δύο χθεσινές ηχηρές παραιτήσεις των Υπουργών Υγείας και Οικονομιικών Σάτζιντ Τζάβιντ και ΡίσιΣούνακ και τις βραδινές οκτώ παραιτήσεις πιο χαμηλόβαθμων μελών της κυβέρνησης, ο κ. Τζόνσον έχει λάβει από το πρωί τις επιστολές παραίτησης ακόμα τεσσάρων υφυπουργών (δύο Παιδείας, ενός Οικονομικών και μίας Δικαιοσύνης), καθώς και δύο κοινοβουλευτικών ιδιαιτέρων γραμματέων, δηλαδή βοηθών των υπουργών.

Συνολικά δηλαδή από χθες ο Μπόρις Τζόνσον έχει χάσει 15 μέλη της κυβέρνησης, ενώ ακόμα και τώρα ένθερμοι υποστηρικτές του στην κοινοβουλευτική ομάδα δηλώνουν δημοσίως από το πρωί ότι έχουν απωλέσει την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του.

Από τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να παραιτηθεί, η προσοχή των «ανταρτών» Συντηρητικών στρέφεται στην προσπάθεια να αλλάξει το καταστατικό του κόμματος ώστε να επιτραπεί η διεξαγωγή νέας ψηφοφορίας δυσπιστίας κατά του κ. Τζόνσον. Ο κανονισμός ορίζει αυτή τη στιγμή ότι πρέπει να παρέλθουν 12 μήνες από την ψηφοφορία που έγινε στις αρχές Ιουνίου για να αμφισβητηθεί ξανά με αυτή την εσωκομματική διαδικασία ο Πρωθυπουργός.

Προηγούμενο άρθροΟ ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο παιδιού από ηπατίτιδα στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΔημήτρης Κουτσούμπας: «Tα μέτρα της κυβέρνησης δεν ωφελούν την κοινωνία»