Μ. Σαρηγιαννίδης στον Focus FM: Η Τουρκία θα κλιμακώσει – Επόμενο βήμα του Ερντογάν να βγάλει το γεωτρύπανο. – ΗΧΗΤΙΚΟ

«Πολύ μετρημένες» οι κυρώσεις που θα επιβληθούν εις βάρος της Τουρκίας, εκτίμησε μιλώντας στον ρ/σ Focus FM και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο επίκουρος καθηγητής Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Μιλτιάδης Σαρηγιαννίδης.


Όσον αφορά τις δηλώσεις Μέρκελ που αναφέρθηκε στη συμβολή της Τουρκίας στο μεταναστευτικό, ο κ. Σαρηγιαννίδης ανέφερε ότι αυτό είναι κάτι δεδομένο όμως αυτό θα έπρεπε να έχει επιφέρει αξιολογήσιμα αποτελέσματα. «Το να λέμε απλά και μόνο ότι η Τουρκία είναι μία χώρα η οποία δέχεται μεγάλο όγκο προσφύγων δεν μας λέει πολλά πράγματα» είπε συμπληρώνοντας ότι το ερώτημα είναι ποια είναι η προσφορά της Τουρκίας και πώς αυτή αξιολογείται, μετά και την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας-ΕΕ για τη διαχείριση του προσφυγικού το 2016. «Όταν λέμε πως η Τουρκία λειτουργεί ως ανάχωμα για την ΕΕ, μάλλον ξεχνάμε αυτά που έκανε η Τουρκία τον Φεβρουάριο στον Έβρο, όταν εργαλειοποίησε πρόσφυγες και μετανάστες προκειμένου να εισβάλλουν στην Ελλάδα και φυσικά σε ευρωπαϊκό έδαφος». «Οι κυρώσεις θα είναι πολύ μαζεμένες και γι’ αυτό υπήρξε η δήλωση της Μέρκελ. Θα έρθει να μετριάσει το γενικότερο αρνητικό κλίμα που υπάρχει απέναντι στην Τουρκία, ειδικά από τα κράτη-μέλη της ΕΕ τα οποία επιθυμούν την επιβολή κυρώσεων.» υπογράμμισε.

«Ο Ερντογάν θα χρησιμοποιήσει τις οποιεσδήποτε κυρώσεις του επιβληθούν για να δυναμώσει τη δική του θέση στο εσωτερικό της Τουρκίας και να αναδείξει το γεγονός ότι η Ευρώπη τον πολεμάει, ότι υπάρχουν ηγέτες στο χώρο της ΕΕ που απεργάζονται το κακό της Τουρκίας, που έχουν ενοχληθεί από το ότι το ίδιος μεγαλώνει την Τουρκία και προσπαθούν να τον πλήξουν τόσο προσωπικά όσο και σε σχέση με τις δραστηριότητες της Τουρκίας. Αυτό το χαρτί θα παίξει στο εσωτερικό του.» σημείωσε ο κ. Σαρηγιαννίδης.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι το επόμενο βήμα του Ερντογάν θα είναι να βγάλει το γεωτρύπανο. «Με δεδομένο πως το Oruc Reis επέστρεψε στη βάση του, με δεδομένο πως έχουν ολοκληρώσει υποτίθεται τις έρευνες τις οποίες ήθελαν να κάνουν με το Oruc Reis στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου μεταξύ του Καστελλόριζου και της Κρήτης, το επόμενο βήμα είναι να βγει το γεωτρύπανο.» ανέφερε.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Σαρηγιαννίδη στον παρακάτω σύνδεσμο:

Προηγούμενο άρθροΘωρακίζεται αντιπλημμυρικά με παρεμβάσεις ο δήμος Χαλκηδόνος.
Επόμενο άρθροΈΚΤΑΚΤΟ: Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς στο Τρίερ της Γερμανίας.