Μ. Κοττάκης: «Βλέπω κάλπες 18 Σεπτεμβρίου και ακραία Τουρκική προκλητικότητα- Η κυβέρνηση θα κλείσει τα μάτια όπως με το το Oruc Reis»;

Πρόωρες εκλογές μέσα στον Σεπτέμβριο και επαναληπτικές στις αρχές Οκτωβρίου προέβλεψε μιλώντας στον Focus FM 103,6 και στην Δέσποινα Μποτίτση ο Διευθυντής εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ» Μανώλης Κοττάκης.

«Πάμε για εκλογές και η κοινή λογική λέει ότι εφόσον θα πάμε σε διπλή αναμέτρηση, είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα επιθυμεί να συγκροτηθεί κυβέρνηση, όποια και να είναι αυτήμέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, γιατί θα μας πιάσει ο χειμώνας και θα χρειαστούν και αποφάσεις για όλα αυτά που έρχονται. Αν βάλει κανείς λοιπόν κάτω το ημερολόγιο, 23 Αυγούστου πρέπει να διαλυθεί η Βουλή, δεν θα ανοίξει μετά τις διακοπές, για να διεξαχθούν εκλογές στις 18 Σεπτεμβρίου.Υπάρχουν και άλλοι που λένε για 25. Αλλά εγώ σας λέω 18, διότι αν διεξαχθούν 18 Σεπτεμβρίου, μετά οι επαναληπτικές, προστεθειμένων των διερευνητικών εντολών και του χρόνου που θα απαιτηθεί για να ολοκληρωθούν αυτές, θα γίνουν στις αρχές Οκτωβρίου στην πραγματικότητα.Αν λοιπόν η κυβέρνηση δεν θέλει να χρονοτριβήσει και να μπει βαθιά στο χειμώνα, νομίζω ότι το λογικό σενάριο είναι 18».

Μιλώντας για την ακραία Τουρκική προκλητικότητα εκτίμησε ότι:

«Ήρεμα νερά γενικώς δεν βλέπω. Οι Τούρκοι αυτή τη στιγμή έχουν επικεντρωθεί στο πώς θα πιέσουν. Θα επιμείνουν για το βέτο, θα πιέσουν τους Αμερικανούν να τους πουλήσουν τα F16, και από τη στιγμή που θα το εξασφαλίσουν αυτό, αν το εξασφαλίσουν, επειδή η ιστορία έχει δείξει ότι ποτέ δεν σταματούν, θα πάνε στο επόμενο βήμα, που θα ναι, ενδεχομένως, το γεωτρύπανο, τη 15η Ιουλίου και μετά. Δηλαδή θα έχουμε βόλτες στο Αιγαίο.

Την προηγούμενη φορά, αφήσαμε το Oruc Reis και είχε φτάσει πέντε μίλια έξω από το Καστελόριζο, και είχε παραβιάσει και τα έξι μίλια. Άσχετα αν δεν ειπώθηκε τίποτα δημοσίως.
Αλλά αυτοί που ξέρουν και παρακολουθούν, το γνωρίζουν πολύ καλά, ότι ήταν ορατό από τις ακτές του Καστελορίζου. Επειδή ήταν το καλοκαίρι του 2020, είναι σε άλλο πολιτικό χρόνο, αυτό, εν πάσει περιπτώσει, έγινε, με τη βοήθεια των Μέσων Ενημέρωσης που δεν το πολύ είπαν, έγινε, ας το πούμε, εντός πολλών εισαγωγικών, ανεκτό. Τι θα συμβεί εάν, προκύψει πάλι το γεωτρύπανο και μπει μέσα στο σκληρό πυρήνα της κυριαρχίας σου; Δηλαδή, ούτε κάν μεταξύ 6 και 12 μιλίων, αλλά πάει πάνω στα έξι. Ή και μέσα στα έξι. Θα κλείσουμε τα μάτια; Ενώ η κυβέρνηση θέλει να πάει, σε εκλογές»;

Ερωτηθείς για την ενεργειακή κρίση τόνισε πως η λύση είναι η αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ της Ευρώπης με τη Ρωσία και ο τερματισμός του πολέμου.

“Έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν και οι Γάλλοι και οι Γερμανοί, και νομίζω, σε ένα βαθμό και η Κομμισιόν, πόσο μεγάλο και βαρύ θα είναι το κόστος που θα πληρώσει πια η Ευρώπη αυτόν το πόλεμο. Και αυτό το οποίο διαπιστώνεται είναι ότι όλοι προσπαθούν να τραβήξουν το σκοινί των αποφάσεων, να μεταθέσουν τις αποφάσεις της Ευρώπης για τον Νοέμβριο, για ένα και μόνο λόγο: για να δουν τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων αμερικανικών εκλογών.
Αν εξασθενίσει εκεί ο Μπάιντεν, μπορεί αυτομάτως να αλλάξει το παιχνίδι, όπως φαίνεται τουλάχιστον, και να υπάρξει νέα πίεση πια για την αποκατάσταση της παλαιάς αρχιτεκτονικής. Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι στην κατάσταση που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή”.

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε σπείρα που με ακάλυπτες επιταγές και πλαστά έγγραφα απέσπασε από επιχειρηματίες πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Στα συνεργεία οδηγοί ταξί όπου αλλάζουν τα ταξίμετρα – Τεράστιες ουρές // ΒΙΝΤΕΟ