Μ. Γιαννάκος για αναστολές υγειονομικών: «Να μας πουν οι… ειδικοί της ατομικής ευθύνης ποιο είναι το υγειονομικό όφελος της απόφασης- Μήπως για να είναι ευκολότερη η ιδιωτικοποίηση»;

«Το σύστημα χάνει ασθενείς εξαιτίας της υπο στελέχωσης. Χάνουμε ανθρώπους εξαιτίας αυτού το μέτρου. Μήπως απλά βολεύει να έχουμε 7.500 υγειονομικούς εκτός συστήματος; Να ξεφορτώνονται τη δαπάνη και να είναι ευκολότερη η ιδιωτικοποίηση»

Για το οξύ πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στο δημόσιο σύστημα υγείας μίλησε στον Focus και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τονίζοντας ότι «το ΕΣΥ δεν θέλει ιδιωτικοποίηση όπως προωθεί η κυβέρνηση, θέλει ενίσχυση σε χρηματοδότηση και προσωπικό».

Ενόψει της τουριστικής περιόδου, ο κ. Γιαννάκος σημείωσε «έχουμε αναδείξει πάρα πολλές φορές το πρόβλημα που υπάρχει σε παραθεριστικές περιοχές όπου τώρα εκτός από τους μόνιμους κατοίκους θα υπάρχει και πάρα πολύς κόσμος για τουρισμό». Αναφέρθηκε στην περίπτωση του Νοσοκομείου της Ρόδου όπου, όπως είπε «αντί να επιταχθούν οι ιδιώτες γιατροί να πάνε στο νοσοκομείο της Ρόδου να προσφέρουν υπηρεσίες, επέβαλλαν στους γιατρούς του νοσοκομείου, γιατρούς του ΕΣΥ να χειρουργούν σε ιδιωτική κλινική».
«Αυτό έκανε ο διοικητής της ΥΠΕ και μετά από τη φασαρία που δημιουργήθηκε, αναγκάστηκε να το πάρει πίσω…», πρόσθεσε.

Ο κ. Γιαννάκος στάθηκε και στη θέση της κυβέρνησης να παραμείνουν σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για «πολιτική σκοπιμότητα».
«Περιμένω τους ειδικούς της ατομικής ευθύνης (…) να μας πουν ποιο είναι το υγειονομικό όφελος σήμερα που οι άνθρωποι αυτοί παραμένουν σε αναστολή. Δεν ισχύουν πιστοποιητικά, οι μάσκες έχουν πεταχτεί, στα κέντρα γίνεται χαμός…», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Μιλώντας για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις ανέφερε ότι στην Ελλάδα -προ covid- αποτελούσαν το 15% επί των εισαγωγών, δηλ. πριν τις αναστολές των υγειονομικών. Μετά τις αναστολές, όπως εξήγησε ο κ. Γιαννάκος, και εν καιρώ covid το εν λόγω ποσοστό ανέβηκε στο 22%. «Το ποσοστό αυξήθηκε λόγω της νοσοκομειακής διασποράς του κορωνοιού» σημείωσε προσθέτοντας «πρέπει να μας πουν λοιπόν (…) πώς συνέβη αυτό αφού έφυγαν οι «επικίνδυνοι» υγειονομικοί που τηρούσαν τα μέτρα;».
«Το σύστημα χάνει ασθενείς εξαιτίας της υπο στελέχωσης. Χάνουμε ανθρώπους εξαιτίας αυτού το μέτρου. Μήπως απλά βολεύει να έχουμε 7.500 υγειονομικούς εκτός συστήματος; Να ξεφορτώνονται τη δαπάνη και να είναι ευκολότερη η ιδιωτικοποίηση» αναρωτήθηκε

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξή του εδώ:

Προηγούμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ- ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Φωτιά σε μονοκατοικία στο Πλαγιάρι