Μ. Γιαννάκος για αναστολές υγειονομικών: «Εγκληματικό λάθος της κυβέρνησης, δεν υπάρχει κανένα υγειονομικό όφελος» – ΗΧΗΤΙΚΟ

Για την κατάσταση στο ΕΣΥ και τις ελλείψεις στο προσωπικό μίλησε στον Focus FM και στη δημοσιογράφο Θεοδώρα Απότα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Χαρακτήρισε «εγκληματικό λάθος της κυβέρνησης το να επιμένει να μην επανέρχονται 4.700 συνάδελφοι της πρώτης γραμμής και να παραμένουν σε αναστολή», από τη στιγμή που «δεν υπάρχει κανένα υγειονομικό όφελος».

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, «αυτή τη στιγμή 3.000 υγειονομικοί είναι σε καραντίνα, εκατοντάδες εργάζονται κανονικά με ενεργή τη νόσο του κορονοιού λόγω των επικίνδυνων οδηγιών του ΕΟΔΥ».

Μίλησε για «τεράστια νοσοκομειακή διασπορά». Δεν αντιλαμβανόμαστε πραγματικά ποιο είναι το επιδημιολογικό δεδομένο που κρατάει εκτός ΕΣΥ χιλιάδες συναδέλφους μας, είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Δεν έχω λόγια να πω, να μένουν άνθρωποι που δούλευαν στην πρώτη γραμμή, χωρίς δουλειά επτά μήνες…», υπογράμμισε.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΕΔΩ:

Προηγούμενο άρθροΕστίαση: «Κλείνουν τα μαγαζιά μας, αυξήθηκαν τα λουκέτα // Μας τηλεφωνούν ΠΡΩΗΝ ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και μας ρωτάνε αν έχουμε άκρη να τους βρούμε δουλειά στην Γερμανία, στην Ολλανδία…»
Επόμενο άρθροΙσχυρές ρωσικές δυνάμεις σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ – Συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ για τις εξελίξεις στην Ουκρανία