“Τα αεροσκάφη δεν πέφτουν από αποκόλληση πλωτήρα” εκτίμησε μιλώντας στον Focus FM 103.6 και στην δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο μηχανολόγος – μηχανικός, ενεργειακός επιθεωρητής και Αρχιμηχανικός Canadair Μιχάλης Χριστοδουλίδης.

Ο κ Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στην πράξη αυτοθυσίας των δύο πιλότων, οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς στο μέτωπο της Καρύστου.

Επεσήμανε πως η χώρα μας διαθέτει από τα πλέον έμπειρα στελέχη στον τομέα της εναέριας συνδρομής στην κατάσβεση πυρκαγιών. Έχουμε έμπειρους πιλότους που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες με γερασμένο ωστόσο στόλο.

Όπως εξήγησε ο ίδιος τα αεροσκάφη που διαθέτουμε είναι συντηρημένα σωστά αλλά τεχνολογικά και επιχειρησιακά έχουν απαξιωθεί.

Η δασοπυρόσβεση στην Ελλάδα τρώει τα παιδιά της. Σπαταλάμε χρήματα για ανεμογεννήτριες και δεν ανανεώνουμε τον πυροσβεστικό στόλο.

Ακούστε εδώ την συνέντευξη:

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Μετά τον καύσωνα έρχονται μπουρίνια και καταιγίδες
Επόμενο άρθροΚ.Βελόπουλος:«Εθνικό πένθος έστω και τώρα για τους 2 πολεμιστές μας-Σκορπίζετε εκατομμύρια και δεν κάνετε κανένα έργο πρόληψης»