Λουκέτο έβαλαν οι αρμόδιες Aρχές του ΕΟΦ σε φαρμακαποθήκη στην Αθήνα έπειτα από ελέγχους που πραγματοποίησαν.
Η φαρμακαποθήκη εδρεύει στα νότια προάστια και κατά τους ελέγχους του ΕΟΦ δεν δέχτηκε να παρουσιάσει όλα τα στοιχεία που προβλέπονται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ
«Γίνεται ανάκληση της άδειας χονδρικής πώλησης της φαρμακαποθήκης NN PHARMA IKE, πάροδος Λ. Βουλιαγμένης 38, Αργυρούπολη 164 52 λόγω της άρνησης να θέσουν ανά πάσα στιγμή για επιθεώρηση, τους χώρους, τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό που αναφέρονται στο άρθρο 106 παρ. 1 στοιχείο α) της Κ.Υ.Α. ΔΥΓ3α/Γ.Π.32221/2013, στη διάθεση των αρμοδίων οργάνων του ΕΟΦ, που αποτελεί ελάχιστη προϋπόθεση κατοχής της άδειας.
Ως εκ τούτου, η φαρμακαποθήκη δεν νομιμοποιείται να διαθέτει και να διακινεί φαρμακευτικά προϊόντα».
Να σημειωθεί ότι με εντολή του υπουργείου Υγείας και προκειμένου να σταματήσουν οι ελλείψεις φαρμάκων στα ελληνικά φαρμακεία, έχει ξεκινήσει σαφάρι ελέγχων σε όλες τις φαρμακαποθήκες της χώρας.
Ειδικά στις φαρμακαποθήκες οι έλεγχοι γίνονται ώστε να διαθέτουν τα απαιτούμενα αποθέματα φαρμάκων και να μην προχωρούν στις λεγόμενες παράλληλες εξαγωγές αδειάζοντας τα ράφια των ελληνικών φαρμακείων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παράλληλες εξαγωγές είναι εξαγωγές σκευασμάτων από την Ελλάδα σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπου η τιμή διάθεσης είναι πιο υψηλή συνεπώς και το κέρδος μεγαλύτερο.

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Εργατικό ατύχημα στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου – Σε σοβαρή κατάσταση 65χρονος άνδρας
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Εργασίες συντήρησης για 5 ημέρες στο δρόμο προς Μηχανιώνα