Διπλάσια θα είναι τα πρόστιμα για όσους παραβιάζουν την καραντίνα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα: Στα 300 ευρώ ανέρχεται το πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση, για μη χρήση μάσκας και για μη τήρηση των αποστάσεων.

“Στα φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν την υποχρέωση χρήσης μάσκας, τους κανόνες τήρησης αποστάσεων και τους λοιπούς κανόνες μετακίνησης με SMS θα επιβάλλεται για κάθε παράβαση διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ” ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Και συνέχισε: “Ειδικώς σε περίπτωση που εργοδότης προβεί σε δήλωση ψευδών ή πλαστών στοιχείων, ή σε έκδοση ψευδούς βεβαίωσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ στον εργοδότη. Στις επιχειρήσεις και στα νομικά πρόσωπα που λειτουργούν κατά παράβαση της αναστολής λειτουργίας τους, επιβάλλεται για κάθε παράβαση διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, ενώ στα φυσικά πρόσωπα που έχουν την ευθύνη λειτουργίας επιβάλλεται για την ίδια παράβαση πρόστιμο 3.000 ευρώ”.

Προηγούμενο άρθροΝτόουγκλας : “Είμαστε μια δυνατή ομάδα, καλή αρχή με Γκαρσία”
Επόμενο άρθροΕλλάδα-Σλοβενία: Ακυρώνεται η Τούμπα – Στη Ριζούπολη ο αγώνας