Λιμενικό Σώμα:«Τούρκοι προσπάθησαν να μας εμβολίσουν και μας πέταξαν πέτρες»

Το Λιμενικό Σώμα εξέδωσε ανακοίνωση για το συμβάν που έλαβε χώρα χθες με τους Τούρκους ψαράδες σε θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά των Οινουσσών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας για το επεισόδιο:

«Περί ώρα 18:00 χθες, εντοπίστηκε από πλωτό περιπολικό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, τουρκικό αλιευτικό σκάφος να αλιεύει εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου – Οινουσσών.
Άμεσα πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένως οι προβλεπόμενες συστάσεις, μέσω VHF και δια ζώσης, από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ προς το τουρκικό αλιευτικό να απομακρυνθεί από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, χωρίς αποτέλεσμα.
Παρά τις συστάσεις, το τουρκικό αλιευτικό κινήθηκε με επικίνδυνους ελιγμούς προς το πλωτό περιπολικό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, με σκοπό να το εμβολίσει. Επιπροσθέτως, το πλήρωμα του αλιευτικού πλησιάζοντας το περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ προέβη στη ρίψη διαφόρων βαρέων αντικειμένων (πέτρες κλπ).
Κατόπιν αυτών, πραγματοποιήθηκε ρίψη προειδοποιητικών βολών στον αέρα και σε ασφαλή τομέα από το περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, με αποτέλεσμα το τουρκικό αλιευτικό σκάφος να αποχωρήσει με ανατολική πορεία για τα έναντι Τουρκικά παράλια».

Προηγούμενο άρθροSelf Test: Από αύριο ξεκινάει η διανομή σε μαθητές και εκπαιδευτικούς
Επόμενο άρθροΣε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 30 μέρες θα κηρυχθεί η Ουκρανία