Λίγο πριν την κάλπη, θα πέσουν “βροχή” τα επιδόματα

Παρεμβάσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις με άρωμα εκλογών ετοιμάζεται να ανακοινώσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μέσα στον Φεβρουάριο, σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το κλίμα δυσαρέσκειας και αγανάκτησης που επικρατεί στην κοινωνία.

Στο δρόμο προς τις κάλπες με νέα… «τυράκια»

Νέα επιταγή ακρίβειας: Στα σενάρια που συζητούνται περιλαμβάνεται η χορήγηση ενός έκτακτου επιδόματος, (επιταγής ακρίβειας), τόσο πριν από το Πάσχα όσο και
πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά και η χρηματοδότηση του «καλαθιού αγορών».

Οι δικαιούχοι της «επιταγής ακρίβειας» αναμένεται να είναι 1.700.000 πολίτες, μεταξύ των οποίων θα περιλαμβάνονται -εκτός από τους χαμηλοσυνταξιούχους- οικογένειες χαμηλόμισθων, δικαιούχοι αναπηρικού επιδόματος, ανασφάλιστοι υπερήλικοι και δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Επίδομα προσωπικής διαφοράς: Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται να συμπεριληφθούν οι συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά οι οποίοι δεν έλαβαν αύξηση στις συντάξεις τους, ώστε να λάβουν ένα εφάπαξ ποσό. Η τελική απόφαση θα ληφθεί, φυσικά, σε συνάρτηση με τον δημοσιονομικό χώρο και την ανάγκη ύπαρξης φέτος πρωτογενούς πλεονάσματος. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τελικοί δικαιούχοι θα είναι ελάχιστοι.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Market pass: Στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου βρίσκεται και η παράταση του καλαθιού αγορών» κατά ένα τρίμηνο, έως τον Οκτώβριο.

Fuel pass: Ακόμα ένα σενάριο που έπεσε στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών είναι διανομή μιας νέας επιδότησης για τα καύσιμα.

 

Προηγούμενο άρθροΣοκ στο Ναύπλιο: Νεκρός ποδοσφαιριστής από ανακοπή καρδιάς μέσα στο γήπεδο
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Τροχαίο με τρείς τραυματίες και έναν απεγκλωβισμό στην Περαία