Λένε σε πολίτες (πιθανά κρούσματα) επιστρέψτε στα σπίτια σας και μείνετε μέσα – Ένας μοριακός αναλυτής για όλη τη Δυτική Μακεδονία.» Καταγγελία Μ. Γιαννάκου στον Focus FM.

Στην αναγκαιότητα άμεσης διενέργειας μαζικών τεστ αναφέρθηκε μιλώντας Focus FM και στην Δέσποινα Μποτίτση ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ερωτηθείς ο κ. Μιχάλης Γιαννάκος για τα 40 κρούσματα που εντοπίστηκαν στο Νοσοκομείο Διδυμότειχου δήλωσε ότι υπάρχουν ανάμεσα τους και πολλά μέλη του προσωπικού με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να υπολειτουργεί το νοσοκομείο ενώ οι ασθενείς μεταφέρονται για να συνεχίσουν τη νοσηλεία τους, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

«Προληπτικά τεστ δεν γίνονται ΠΟΤΕ»

«Όλα ξεκίνησαν από ένα χειρουργείο» ανέφερε  ο κ. Γιαννάκος, τονίζοντας πως «δεν γίνονται αρκετά τεστ στους ασθενείς που είναι να εγχειριστούν. Ακόμη και όταν κάποιος εισέρχεται στο νοσηλευτικό ίδρυμα αρνητικός στον ιό, πρέπει να γίνονται νέα τεστ λίγο πριν υποβληθεί στην εγχείρηση» είπε επισημαίνοντας ότι σε επαναλαμβανόμενα τεστ δεν υποβάλλεται ούτε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, δήλωσε πως θα πρέπει να γίνεται μαζική σωστή ιχνηλάτηση με τεστ ωστόσο όπως κατήγγειλε στον Focus FM στη Δυτική Μακεδονία υπάρχει ένας μοριακός αναλυτής για να εξυπηρετεί 10 νοσοκομεία και τα συνεργεία του ΕΟΔΥ από 7 νομούς. Τα αποτελέσματα τόνισε βγαίνουν ακόμη και μετά από μία εβδομάδα.

Πολίτες που ζητούν να τους γίνουν τεστ γιατί ήρθαν σε επαφή με θετικούς και τους απαντούν επιστρέψτε στο σπίτι σας και μείνετε μέσα επτά ημέρες.

Ακούστε εδώ όλα όσα είπε ο Μ. Γιαννάκος:

Προηγούμενο άρθροΜητσοτάκης: 27 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι πρώτοι εμβολιασμοί
Επόμενο άρθροΦρίκη στη Θεσσαλονίκη : Ανήλικοι ασέλγησαν σε 14χρονη.