Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, έκανε αναφορά στον σεισμό 4,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Εύβοια σήμερα το πρωί (22.4.2023) και κούνησε και την Αττική και έδειξε αισιόδοξος για την εξέλιξη του φαινομένου, καθώς τόνισε ότι δεν νομίζει «να έχουμε κάποιο ιδιαίτερο θέμα με κάποιον πολύ μεγαλύτερο σεισμό».

«Πρόκειται για ένα ρήγμα που είχε δώσει σεισμική ακολουθία και τον Νοέμβριο – Δεκέμβριο στην περιοχή», είπε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ευθύμιος Λέκκας για τον σημερινό σεισμό στην Εύβοια.

Η σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα στις 11:38, σύμφωνα με την αυτόματη εφαρμογή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, 6 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της περιοχής Ζάρακες Ευβοίας.

Όπως τονίζει ο κ. Λέκκας, σύμφωνα με μια πρώτη έρευνα δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές στην περιοχή. «Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε περιοχές της Αθήνας και κυρίως στα βόρεια προάστια. Πρέπει να παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου αλλά δεν νομίζω να έχουμε κάποιο ιδιαίτερο θέμα με κάποιον πολύ μεγαλύτερο σεισμό», σημειώνει ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Ο Ευθύμιος Λέκκας πρόσθεσε ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν αναμένεται να συνεδριάσει η Μόνιμη Ειδική Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης του ΟΑΣΠ.

Προηγούμενο άρθροΕλληνική Λύση : Με αφορμή δημοσιεύματα που φέρουν Βουλευτές της Ελληνικής Λύσης να συζητούν με τη Ν.Δ
Επόμενο άρθροΟ καιρός σήμερα στη Μακεδονία και στη Θράκη