Στα 6.250.000 ευρώ ανέρχεται ο συνολικός διαφημιστικός τηλεοπτικός χρόνος που διατίθεται στα πολιτικά κόμματα, αζημίως για το Δημόσιο. Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε χθες σε ΦΕΚ.
Ειδικότερα, όπως προβλέπεται στην απόφαση, «στα πολιτικά κόμματα και στους συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων, αφενός από την ΕΡΤ Α.Ε. και τους ιδιωτικούς ενημερωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς επίγειας μετάδοσης ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας αντιστοιχεί στο ποσό των 6.000.000 ευρώ, αφετέρου από τους αδειοδοτημένους φορείς παροχής συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών μέσω δορυφόρου αντιστοιχεί στο ποσό 250.000 ευρώ, ήτοι στο συνολικό ποσό των έξι 6.250.000,00 ευρώ, με βάση τους ισχύοντες τιμοκαταλόγους».

Ο χρόνος θα δοθεί ως εξής:

Ποσοστό ύψους 50% διατίθεται αναλογικά στα πολιτικά κόμματα και στους συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων τα οποία εξέλεξαν βουλευτή στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, ανάλογα με το ποσοστό των εδρών που κατείχαν την ημέρα προκήρυξης των εκλογών, και οι συνδυασμοί των οποίων ανακηρύχθηκαν από τον Αρειο Πάγο για τη συμμετοχή τους στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.
Ποσοστό ύψους 30% διατίθεται αναλογικά στα πολιτικά κόμματα
και στους συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων τα οποία εξέλεξαν ευρωβουλευτή στις ευρωεκλογές του Μαΐου 2019 και οι συνδυασμοί των οποίων ανακηρύχθηκαν από τον Αρειο Πάγο για τη συμμετοχή τους στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.
Ποσοστό ύψους 20% διατίθεται ισομερώς σε όλα τα πολιτικά κόμματα και στους συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων οι συνδυασμοί των οποίων ανακηρύχθηκαν από τον Αρειο Πάγο για τη συμμετοχή τους στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

 

newsbreak.gr

Προηγούμενο άρθροΝέα τραγωδία: Νεκρό βρέθηκε 10 μηνών κοριτσάκι στην Αχαΐα
Επόμενο άρθροΥποψήφια της ΝΔ εναντίον Μητσοτάκη για φόρο στα καύσιμα: «Ας με πετάξει έξω το κόμμα. Υπάρχει επίσημο παρακράτος»