Λαβρόφ: Ήμασταν φίλοι με τους Έλληνες, αλλά υποτάχθηκαν στην αμερικανική επιταγή

Την δυσαρέσκειά του για την στάση της Ελλάδας στο πόλεμο ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, εξέφρασε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Στο αρχικό tweet της Ρωσικής Πρεσβείας, που έγινε νωρίς την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, απεικονίζει τον Σεργκέι Λαβρόφ, στον οποίο αποδίδεται η ακόλουθη δήλωση: «Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα και η Κύπρος ήταν από τις πιο φιλικές προς εμάς χώρες. Είχαμε έναν τεράστιο αριθμό κοινών πολιτιστικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων. Η οικονομική συνεργασία αναπτυσσόταν ενεργά για το καλό των αμοιβαίων συμφερόντων. Η ταχύτητα με την οποία μετέβησαν όχι μόνο στο “στρατόπεδο” εκείνων του υπέγραψαν τις κυρώσεις, αλλά και στην ομάδα των ηγετών των αντιρωσικών δράσεων, ήταν περίεργη. Καθρεφτίζει την επιβαλλόμενη γραμμή της επιθετικής αντιπαράθεσης και όχι το συμφέρον των Ελλήνων».

Λίγες ώρες αργότερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, μέσα από την επίσημη σελίδα της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα, με νέα ανάρτησή του δήλωσε: «Ήμασταν φίλοι με τους Έλληνες. Σημειώσαμε τις μεταμορφώσεις στην ηγεσία της χώρας. Αναγκάστηκε ή η ίδια συμφώνησε να υποταχθεί στην αμερικανική επιταγή. Βγάλαμε τα συμπεράσματα σε σχέση με εκείνους που τόσο ευχάριστα υποστήριξαν την επιθετικότητα κατά της Ρωσίας».

Προηγούμενο άρθροH ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο του 10χρονου αγοριού από τον Κισσό
Επόμενο άρθρο430.000 οι εντολές για διακοπές ρεύματος – Στο σκοτάδι 22.000 οικογένειες στην Κρήτη