Λάρισα: Νέα καταγγελία για αφύλακτες διαβάσεις τρένων

Οι μπάρες ασφαλείας στη Λάρισα είναι σηκωμένες ενώ περνάει τρένο με τον περιφερειακό σύμβουλό Θανάση Παιδή να καταγγέλλει ότι δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους
«Είναι η μοναδική πόλη που για 10 χιλιόμετρα την διασχίζουν γραμμές τρένου. Οι μπάρες άμα κατεβούν δεν πρόκειται να ξανανέβουν, και μπορεί αυτό να συμβεί για μία ολόκληρη εβδομάδα, ενώ πολλές φορές χαλάει και η φωτοσήμανση με το φανάρι να παραμένει κόκκινο. Είχαμε κάνει και παράσταση διαμαρτυρίας στον επόπτη κ. Νικολάου», ανέφερε ο κ. Παιδής.
Κάτοικος της περιοχής ανέφερε: «Ο επόπτης μας είπε ότι δεν υπάρχουν οι πόροι για να καλύψουν τις ανάγκες που χρειάζονται, όπως να στείλουν προσωπικό, να φτιάξουν τη σήμανση, να καθαρίσουν τα χόρτα που παρεμποδίζουν τις διαβάσεις. Οικογένειες που έχουν χάσει κάποιον δικό τους άνθρωπο στις διαβάσεις τρένων της Λάρισας, έχουν προσφύγει στο δικαστήριο, αλλά ακόμη δεν έχουν βρει το δίκιο τους».
Πρόσθεσε μάλιστα η γυναίκα σχετικά με το ζήτημα των διαβάσεων: «Οι μπάρες κατεβαίνουν αρκετές φορές και παραμένουν έτσι, για πολλές ώρες οι και μέρες δημιουργώντας μποτιλιάρισμα μέσα στην πόλη. Άλλες φορές οι μπάρες σηκώνονται και παραμένουν έτσι την ώρα που περνάει το τρένο και μπορεί να συμβεί κάποιο ατύχημα».

Προηγούμενο άρθροΑκυρώνεται η τελετή έναρξης του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη
Επόμενο άρθροΑερολιμενικοί: Κινδυνεύει η ασφάλεια και στις αερομεταφορές – Επίθεση σε Καραμανλή για “καταστροφική πολιτική”