Λάρισα: Διέρρηξαν Λύκειο με λεία τα χρήματα της πενταήμερης εκδρομής

«Φτερά» έκανε χρηματοκιβώτιο με όλο το περιεχόμενό του όταν κλέφτες προχθές βράδυ διέρρηξαν το 6ο Λύκειο Λάρισας. Το χρηματοκιβώτιο σύμφωνα με πληροφορίες περιείχε το χρηματικό ποσό που είχαν συγκεντρώσει οι μαθητές της Γ’ Λυκείου για την καθιερωμένη πενθήμερη εκδρομή τους την ερχόμενη Δευτέρα, με προορισμό τη Ρώμη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δράστες κατευθύνθηκαν στο γραφείο του λυκειάρχη και χωρίς να ψάξουν άλλους χώρους, πήγαν στο ντουλάπι όπου βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο, το οποίο και έκλεψαν.
Την κλοπή κατήγγειλε χθες το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας η διεύθυνση του σχολείου, ενώ το θέμα απασχόλησε και τη χθεσινή συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων, με δεδομένο ότι το σχολείο διέρρηξαν ξανά άγνωστοι τον περασμένο Οκτώβριο, προκαλώντας υλικές ζημιές σε αντίθεση με τη χθεσινή διάρρηξη όπου οι κλέφτες δεν έψαξαν και δεν αναστάτωσαν κανέναν άλλο χώρο, παρά μόνο το ντουλάπι, μέσα στο οποίο βρισκόταν το μικρό σχετικά χρηματοκιβώτιο.
Γεγονός που ενισχύει την εκτίμηση ότι οι δράστες γνώριζαν το περιεχόμενο του χρηματοκιβωτίου, αλλά και τη θέση που φυλασσόταν, αφού δεν άνοιξαν κάποιο άλλο γραφείο παρά μόνο το συγκεκριμένο ντουλάπι.
Σημειώνεται πως το χρηματοκιβώτιο εκτός από τα χρήματα της πενθήμερης, περιείχε χρήματα για εκδρομή άλλων τάξεων ενόψει Χριστουγέννων, αλλά και έγγραφα του σχολείου. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, το χρηματικό ποσό που αφαίρεσαν οι δράστες ανερχόταν σε περίπου 8.000 ευρώ. Τους δράστες της κλοπής αναζητά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας που ερευνά την υπόθεση.

Προηγούμενο άρθροΣήμερα η συνεδρίαση της επιτροπής για το πρωτόκολλο επιστροφής στο ΕΣΥ των υγειονομικών σε αναστολή
Επόμενο άρθροΠρόστιμο 6.000 ευρώ για προσβλητικές αναρτήσεις στο Facebook