Την κήρυξη πανελλαδικής απεργίας τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, με πραγματοποίηση συλλαλητηρίου την ίδια ημέρα στην Αθήνα (13.00), αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή της η Ομοσπονδία Παραγωγών Επαγγελματιών Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης “Ομόνοια”, διαμαρτυρόμενη για νομοσχέδιο, που κατέθεσε για ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο Ανάπτυξης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου δεν θα πραγματοποιηθούν οι λαϊκές αγορές της χώρας. Οι εργαζόμενοι σε αυτές απεργούν.

Υπεύθυνη για αυτή τη κατάσταση είναι η κυβέρνηση. Εξαντλώντας κάθε όριο λογικής επιμένει να ψηφίσει το καταστροφικό νομοσχέδιο που αφορά τις λαϊκές αγορές. Ένα νομοσχέδιο, που ποτέ και κανείς, δεν εξήγησε ή δικαιολόγησε τη χρησιμότητα του. Οι γενικόλογες τοποθετήσεις περί εκσυγχρονισμού, είναι τραγικά αστείες. Εκτός αν εκσυγχρονισμός θεωρείται η διάλυση των λαϊκών αγορών και ευρύτερα του παραγωγικού τομέα της χώρας.

Η αδιαλλαξία της κυβέρνησης δεν μας αφήνει άλλα περιθώρια. Όλα τα αιτήματα μας, όλες οι προτάσεις μας πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να φέρει το κατάπτυστο νομοσχέδιο για να ψηφιστεί στην Ελληνική βουλή. Έτσι όπως το θέλει αυτή, έτσι όπως εξυπηρετεί τα συμφέροντα της.

Το νομοσχέδιο αυτό, πολύ απλά, θα στερήσει την εργασία σε χιλιάδες ανθρώπους. Οι λαϊκές αγορές έτσι όπως τις ξέρουμε δεν θα υπάρχουν.

Την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους στις λαϊκές αγορές της χώρας.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους καταναλωτές που θέλουν να αγοράζουν φθηνά και ποιοτικά προϊόντα, που μόνο στη λαϊκή αγορά βρίσκουν.

Για να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο. Για να μείνουν στα χαρτιά τα σχέδια τους.

Αυτή τη Δευτέρα απεργούμε. Αυτή τη Δευτέρα κανείς μας δε θα πάει στη δουλειά. Για να μπορέσουμε να έχουμε και αύριο δουλειά.

Είναι η ώρα της μεγάλης μάχης. Μαζί θα την δώσουμε. Μαζί θα νικήσουμε.

Την Δευτέρα το μεγάλο ραντεβού είναι στην Αθήνα. Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο στις 12.00 στη Βουλή.

 

Προηγούμενο άρθροΣήμερα η δίκη των τεσσάρων συλληφθέντων για τα επεισόδια με αφορμή τον νεκρό στο Πέραμα
Επόμενο άρθροΚορωνοϊός: Το νέο ΦΕΚ με τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα