Λ. Τζούμης: «Η Τουρκία δεν αρκείται μόνο στη ρητορική έχει ξεφύγει και επί του πεδίου – Μήνυμα τώρα με κατάρριψη UAV» – ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM

Στην εμπρηστική ρητορική και τις προκλήσεις της Άγκυρας αναφέρθηκε μιλώντας στον Focus FM 103.6 και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο αντιστράτηγος ε.α. Λάμπρος Τζούμης μιλώντας για «διαχρονική παθογένεια» όσον αφορά την «υποχωρητικότητα που υπάρχει από την πλευρά μας».

«Η Τουρκία», όπως τόνισε, «δεν αρκείται μόνο στη ρητορική, έχει ξεφύγει επί του πεδίου και θα έπρεπε να υπάρξει απάντηση σ’ αυτό».

«Τον Αύγουστο, είχαμε 1.106 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά και drones. (…) Παραβίαση, δηλαδή, των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Και έχουμε και τις υπερπτήσεις, που είναι σαφής παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας, έχουμε φτάσει αυτόν το χρόνο πάνω από 160, επίσης αριθμό ρεκόρ» σημείωσε ο ίδιος.

«Νομίζω αυτό που πρέπει να δείξει η ελληνική πλευρά είναι εθνική ομοψυχία, που αυτή τη στιγμή δεν τη βλέπουμε… ασχολούμαστε με άλλα θέματα παρά με αυτά τα οποία έρχονται. Αυτό που χρειάζεται είναι εθνική ομοψυχία και αποφασιστικότητα» επισήμανε ο κ. Τζούμης.

«Ενδεχομένως μία κίνηση για να σταλεί αυτό το μήνυμα, θα ήταν να καταρριφθεί ένα τουρκικό μη επανδρωμένο UAV που καθημερινά κάνουν υπερπτήσεις. Ούτε σ’ αυτό όμως έχουμε βρει την αποφασιστικότητα να το κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

«Και αν λοιπόν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θεωρώ ότι από το αμέσως επόμενο διάστημα και μέχρι τις τουρκικές εκλογές θα αντιμετωπίσουμε μέγιστη πρόκληση από την Τουρκία σε ό,τι έχει σχέση με το τουρκικό γεωτρητικό σκάφος, το οποίο σε πρώτη φάση θα πάει στην κυπριακή ΑΟΖ και μετά θα φύγει σε θάλασσα ελληνικής δικαιοδοσίας», εκτίμησε ο κ. Τζούμης.

«Προσπαθούμε μέσα από την υποχωρητικότητα να αποφύγουμε τον πόλεμο όμως ο πόλεμος με αυτόν τον τρόπο έρχεται πιο κοντά» τόνισε προσθέτοντας ότι «αν δείξουμε αποφασιστικότητα, η Τουρκία θα το σκεφτεί πάρα πολύ καλά. Η Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί κάτι από την Τουρκία. Η Τουρκία πρέπει να φοβάται. Ένα μη αναμενόμενο αποτέλεσμα θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στον Ερντογάν».

«Αν, λοιπόν, εμείς δείξουμε αποφασιστικότητα και πούμε στην  Τουρκία ότι είμαστε έτοιμοι ακόμη και για να πάμε σε σύγκρουση στρατιωτική, η Τουρκία δεν θα αποτολμήσει να κάνει κάτι. Και νομίζω ότι και ο διεθνής παράγων θα ευαισθητοποιηθεί τότε. Κανένας δεν θέλει μια σύγκρουση ανάμεσα σε δύο κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ, και μάλιστα με τακτικό στρατό και οι δύο, να καταλήξουν σε πόλεμο» κατέληξε.

Ακούστε εδώ:

Προηγούμενο άρθροΕύβοια: Φωτιά τώρα κοντά στο χωριό Κριεζά
Επόμενο άρθροΧαλκιδική: Προγραμματισμένη διακοπή νερού στη Ν. Ποτίδαια