Κυριάκος Βελόπουλος στη Βουλή: Η μείωση του φόρου στα καύσιμα θα βοηθήσει συνολικά όλη την οικονομία… Εσείς όμως προτιμάτε να πληρώνουμε ακριβά το φυσικό αέριο

Παρέμβαση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκου Βελόπουλου στην βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Σύστημα στοχοθεσίας, αξιολόγησης και ανταμοιβής για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και άλλες διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα».

Κύριε υπουργέ είναι φαρσοκωμωδία να μιλάς για κράτος στην Ελλάδα. Να μιλάς για κράτος όταν το κράτος είναι βαθιά κομματικό. Και όχι μονο αυτό, αλλά να μιλάτε και για αξιολόγηση. Εδώ και 70 χρόνια φτιάξατε ένα κράτος – ληστή του πολίτη.

Ακούω τις τελευταίες ημέρες ότι αυξάνονται τα έσοδα και ότι έχουμε ανάπτυξη, ενώ στην ουσία αυτό που κάνετε είναι να μαζεύετε λεφτά από τον ΦΠΑ και τις ανατιμήσεις των προϊόντων και στην συνέχεια να μοιράζετε ψίχουλα στους Έλληνες.

Κάνατε την Ελλάδα κράτος αποτυχημένο. Στην Ελλάδα δεν φταίει κανείς για τα προβλήματα που έχουμε. Φταίει το νερό, φταίει το χιόνι, φταίει ο αέρας. Στην Γλυφάδα φταίει το πουλί που έβαλε φωτιά!! Εμείς από το χειμώνα ακόμα σας είχαμε προειδοποιήσει. Έχετε κάνει κάτι για να έχουμε πτητικά μέσα; Τα καναντέρ δεν μπορούν να κουνηθούν!! Θα έχουμε πρόβλημα!!

Θα σας πω ότι την άθλια κατάσταση των Ελλήνων επιβεβαιώνει δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, που αναφέρει ότι τα προϊόντα άμεσης και πρώτης ανάγκης στην Ελλάδα είναι δύο και τρεις φορές ακριβότερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Αν διπλασιάζεται η τιμή ενός προϊόντος, ο ΦΠΑ αυξάνεται αντίστοιχα και από το 24% πάει στο 48%. Έτσι κλέβετε τον Έλληνα. Με τον ΦΠΑ κλέβετε τον Έλληνα. Με την αισχροκέρδεια κλέβετε τον Έλληνα και μετά του δίνετε ψίχουλα πίσω με τη μορφή επιδομάτων. Ωραία φιλελεύθερη πολιτική είναι αυτή!!

Οι δε υπουργοί σας είναι εκτός κοινωνίας! Έχουμε δήλωση υπουργού: «Αν μειώσουμε τον ΦΠΑ θα επωφεληθούν οι τουρίστες εις βάρος των Ελλήνων»! Άλλη δήλωση του ίδιου υπουργού: «Δεν μειώνουμε τους φόρους στα καύσιμα, γιατί θα ευνοηθούν οι πλούσιοι»! Τι να πω; Πουλιά στον αέρα πιάνουν οι  υπουργοί σας! Σας ακούει ο κόσμος και γελάει. Άλλος υπουργός είπε: «Είμαστε φίσκα στα νησιά, με την τιμή της βενζίνης 2,70 ευρώ. Αυτό σημαίνει περισσότερα έσοδα για το κράτος». Αναρωτιέμαι, δεν έχετε άλλους υπουργούς; Αυτούς βρήκατε; Άλλος υπουργός σας λέει: «Η μείωση του ΦΠΑ ωφελεί τους τουρίστες και η μείωση του φόρου στα καύσιμα τους κατόχους ΚΑΓΙΕΝ».

Κύριοι, η μείωση του φόρου στα καύσιμα θα βοηθήσει συνολικά όλη την οικονομία. Θα βοηθήσει από τον πολύ φτωχό Έλληνα έως τον βιοτέχνη και τον μικρομεσαίο. Εσείς όμως προτιμάτε να πληρώνουμε ακριβά το φυσικό αέριο. Και δεν παραδειγματίζεστε από την Σερβία που έκανε συμφωνία και εξασφάλισε φθηνό φυσικό αέριο από την Ρωσία, και μάλιστα σε τιμές 10 έως 12 φορές χαμηλότερη από την υπόλοιπη Ευρώπη. Γιατί εσείς ενδιαφέρεστε να επιδοτείτε τους Γερμανούς. Τώρα θα βάλετε τους πολίτες να αλλάξουν ψυγεία, κλιματιστικά, αυτοκίνητα. Θα δώσετε λεφτά μέσω επιδοτήσεων για να τα πάρουν πίσω οι φίλοι σας οι Γερμανοί!

Αλήθεια, τι χουνέρι είναι αυτό που πάθατε! Κοροϊδεύατε τον ΣΥΡΙΖΑ και πέσατε εσείς στην ανάγκη του Μαδούρο! Υπουργός σας έλεγε το 2015 ότι «ο Μαδούρο θα μας πάει στο Μπολιβάρ, διότι τέτοια δραχμή θα φέρει, με διαρκή υποτίμηση και πετρέλαιο από την Βενεζουέλα…». Τα έλεγε αυτά για τον κ. Τσίπρα. Και τελικά όλα αυτά έγιναν με κυβέρνηση της ΝΔ και με τις ευλογίες των Αμερικανών. Και εσείς κλίνετε το γόνατο στον Μαδούρο.

Θα σας διαβάσω τι είπε ένας ολιγάρχης φίλος σας, μιλώντας στο Φόρουμ των Ποσειδωνίων: «Η ΕΕ αυτοτραυματίζεται με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Αυτή που λάει ενέργεια με έκπτωση στην Κίνα και την Ινδία και εμείς το αγοράζουμε από αυτούς στην συνέχεια πανάκριβα»!! Ο κ. Μαρινάκης το είπε αυτό.

Και θέλω να ρωτήσω, πώς αποκαλείτε εσείς κ. υπουργέ αυτόν που αποψιλώνει από οπλικά συστήματα τα νησιά μας, επειδή έτσι το επιβάλλουν οι Αμερικανοί, την ίδια ώρα που οι εχθροί μας λένε ότι θα εισβάλουν στα νησιά μας; Εγώ λέω ότι είναι είτε ανόητος, είτε ξέρει κάτι άλλο που δεν ξέρουμε εμείς. Είναι δυνατόν να παίρνετε τα stinger από τα νησιά και να δίνετε στην Ουκρανία, όταν ο Ερντογάν απειλεί να εισβάλει στα νησιά μας; Και ο κ. Παναγιωτόπουλος να βγαίνει και να λέει ότι όποιος αρχηγός θέλει να ενημερωθεί να πάει στο υπουργείο για να τον ενημερώσει; Ποιος είναι ο πρόεδρος που θα πάει στο υπουργείο για να τον ενημερώσει εκείνος; Αυτά δεν συζητιούνται με ανοικτές κάμερες κύριοι. Και επιτέλους σταματήστε τον αφοπλισμό των νησιών. Μην προχωρήσετε σε απομάρκυνση της ΕΛΔΥΚ από την Κύπρο! ΤΑ ίδια έκανε και η χούντα. Τα ξεχνάτε αυτά;

Ο Ερντογάν μας απειλεί ανοιχτά. Είπε τις προάλλες: «Δεν θα επαναλάβω τα λάθη εκείνων που άφησαν τα νησιά του Αιγαίου στην Ελλάδα». Σε ότι αφορά την «Γαλάζια πατρίδα» έχω να του απαντήσω ότι η δική του πατρίδα δεν είναι γαλάζια. Είναι κατακόκκινη από το αίμα των εκατομμυρίων σφαγιασθέντων, Ποντίων, Αρμενίων κλπ. Η δική μας πατρίδα είναι γαλάζια. Γαλάζια πατρίδα είναι το Αιγαίο της Ελλάδας!

Αυτό έπρεπε να απαντήσει ο πρωθυπουργός στον Ερντογάν και όχι να λέει ότι «οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια θα έχει συνέπειες». Και ο κ. Τσίπρας είπε πως «ο Ερντογάν προκαλεί και οι Ευρωπαίοι νίπτουν τας χείρας» και ο κ. Ανδρουλάκης ότι «η τουρκία είναι ο τραμπούκος της περιοχής». Μα αυτά είναι γνωστά. ΤΑ λέμε εδώ και 50 χρόνια.

Χθες η Ελληνική Λύση πρότεινε, όπως ακριβώς η ΕΕ λέει ότι η Κύπρος θα πρέπει να γίνει διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, να γίνει το ίδιο με την Τουρκία σε ό,τι αφορά Τούρκους και Κούρδους. Δυστυχώς οι Έλληνες ευρωβουλευτές δεν το στήριξαν. Είναι ντροπή.

Καλώ τον πρωθυπουργό να ενημερώσει άμεσα τους αρχηγούς των κομμάτων. Η ηγεσία δεν πρέπει να μένει εκτός ενημέρωσης. Και στους Έλληνες λέω να μην φοβούνται. ΣΤΡατός, αεροπορία και ναυτικό είναι σε ετοιμότητα. Θα κάνουν ό,τι έκαναν πάντα. Από το ’12 έως το ’22 νικήσαμε 6 φορές τους Τούρκους. Όσες φορές δεν τους βοήθησαν τρίτοι τους Τούρκους τους νικήσαμε. Και στον Ερντογάν λέω να σταματήσει να μιλά πολύ, γιατί όποιος μιλα πολύ στο τέλος κλαίει πολύ.

Προηγούμενο άρθροΑλ. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Δικογραφία κατά 73χρονου για σεξουαλική κακοποίηση 12χρονης