Κυριάκος Βελόπουλος στη Βουλή: Η κυβέρνηση αυτή είναι μια κυβέρνηση-παρωδία – Κάνετε συνεχώς λάθη

Ομιλία του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης στην Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Κύρωση της από 17.3.2022 Επιμέρους Σύμβασης Δωρεάς – Έργο VΙΙΙ, Παράρτημα 12 της από 6.9.2018 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος “Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος” και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και την αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της υγείας – Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID 19 και την προστασία της δημόσιας υγείας».

Η κυβέρνηση αυτή είναι μια κυβέρνηση – παρωδία. Σήμερα συνεδριάζει η ομάδα διαχείρισης κρίσεων του Υπ.Εν. για το θέμα της ενέργειας. Ξέρετε πότε λήγειη προθεσμία που έδωσε ο Πούτιν για πληρωμές μόνο σε ρούβλια; Αύριο! Μα δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι μία κυβέρνηση. Και απορώ με εσάς που θέλατε να λέτε ότι έχετε μια επιτελική κυβέρνηση, μία κυβέρνηση των μεταρρυθμίσεων. Εσείς δεν έχετε κυβέρνηση της μεταρρύθμισης αλλά της απορρύθμισης.Ky

Ζείτε με μύθους και καλλιεργείτε ψευδαισθήσεις στους Έλληνες. Μέσω των ΜΜΕ καλλιεργείτε ένα ιδεοληπτικό μιθριδατισμό στα εθνικά θέματα. Εδώ και χρόνια μας λέτε ότι ο Ερντογάν είναι απομονωμένος, όπου νά ‘ναι πέφτει, η τουρκική οικονομία καταρρέει, οι τούρκοι τρώνε από συσσίτια, τα BAYRAKTAR πέφτουν με μια απλή σφεντόνα, η Ελλάδα στην επόμενη σύνοδο κορυφής θα προτείνει μέτρα που θα δαγκώνουν!! Μόνο αυτό δεν συμβαίνει. Η Τουρκία έχει αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο ειδικά στο θέμα του πολέμου στην Ουκρανία. Είναι δυνατόν να λέτε τέτοια πράγματα;

Και ρωτώ: μήπως η Ελλάδα αυτοπαγιδεύτηκε στο θέμα της Ουκρανίας; Η κυβέρνηση με αφορμή την ουκρανική κρίση έχει δώσει ρέστε φανατικής «ρωσοφαγίας» και μάλιστα ο ελληνικός λαός δεν ξέρει τον λόγο. Οι κυβερνήσεις δεν έρχονται για να διχάσουν τον λαό αλλά για να ενώσουν. Λόγοι σεβασμού του διεθνούς δικαίου και οι ανθρωπιστικές ευαισθησίες υπαγορεύουν να ταχθούμε ευδιάκριτα στο πλάϊ του αμυνόμενου ουκρανικού λαού αλλά και στο πλάϊ του ρωσικού λαού, γιατί αυτοί που πολεμούν και σκοτώνονται είναι παιδιά! Και εσείς θα έπρεπε να έχετε καλέσει αντιπροσωπείες των δύο χωρών εδώ στην Αθήνα να διεξαγάγουν διάλογο. Αντί όμως για πρωτοβουλίες ειρήνευσης εσείς στέλνετε όπλα. Γιατί η Ελλάδα αποφάσισε να εκτεθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο; Βγήκε υπουργός δικός σας και είπε ότι στόχος είναι να σταλεί ο Πούτιν στο δικαστήριο της Χάγης! Γιατί; Ενώ έχουμε ελληνική μειονότητα στην Ουκρανία, η οποία επί 8 έτη σφαζόταν, την αφήσατε στην μία πλευρά, στην διάθεση του ρωσικού στρατού. Σήμερα η Μαριούπολη έπεσε και οι Ρώσοι στρατιώτες έχουν τους Έλληνες στην διάθεσή τους, να τους κάνουν ό,τι θέλουν.
Τι κερδίζει από αυτή την επίδειξη νομιμοφροσύνης στο αντι-ρωσικό στρατόπεδο η ελληνική διπλωματία; Η απάντηση δίνεται από τον πρώην υφυπ. Εξ. κ. Γιάννη Βαληνάκη: «Ανατολικοί, Σκανδιναυοί, λόγω αλληθωρισμού προς την ουκρανία αλλά και άλλοι, κυρίως οι Γερμανοί, παρεμβαίνουν πάντα για να μπλοκάρουν κάθε επίκριση για την τουρκία. Είναι τραγικές οι επιδόσεις της ελληνικής διπλωματίας, που άφησε την επιτήδεια Τουρκία να αλωνίζει εισπράττοντας τα εύσημα του διεθνούς ειρηνοποιού. Προσφέρουμε εξυπηρετήσεις στα υπερατλαντικά κέντρα εξουσίας σε εθνικό επίπεδο η εξυπηρέτηση δεν αποδίδει το παραμικρό όφελος». Δηλ. ο κ. Βαληνάκης λέει ότι η κυβέρνηση δεν αποδίδει όφελος στη χώρα, αλλά κάνει ζημιά στα εθνικά. Η λύση λοιπόν είναι οι εκλογές για να μιλήσει τώρα ο ελληνικός λαός!

Κάνετε συνεχώς λάθη:

-Αφήσατε τη Λιβύη μόνη τώρα η Ρωσία στέλνει τους γιούς του Χαφτάρ στην Τουρκία για συνομιλίες. Ενισχύει έτσι το τουρκολυβικό μνημόνιο. Αν τα βρουν Τουρκία και Λιβύη ζήτω που καήκαμε.
-Ακούσια βοηθάτε την Τουρκία. Η Τουρκία θέλει να χάσει η Ρωσία και ταυτόχρονα κάνει παιχνίδι και παριστάνει τον ειρηνοποιό.
-Υπουργοί σας λένε ανοησίες. Δικός σας υπουργός είπε: «Οι συντονισμένες κυρώσεις κατά της Ρωσίας στοχεύουν στην αλλαγή καθεστώτος». Ποιοι είμαστε εμείς που θα αλλάξουμε το καθεστώς στην Ρωσία; Και γιατί; Αυτό είναι ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Ρωσίας.
-Αφήσατε τα Βαλκάνια και παίζεται παιχνίδι με το Κόσοβο. Η ειρήνη στα Βαλκάνια κατακτήθηκε με αίμα.
-Τα περιμένετε όλα από την Δύση. Ο Ζελένσκι είπε ότι περιμένει εδώ και 31 μέρες βοήθεια από την Δύση και η Δύση του λέει: «Περίμενε»! Εμείς πάλι του λέμε ότι η Κύπρος περιμένει εδώ και 48 χρόνια βοήθεια από την Δύση.
-Η μόνη χώρα των Βαλκανίων που στέλνει όπλα στην Ουκρανία είναι η Ελλάδα. Γιατί;; Γιατί μονο εμείς;;
Όμως λάθη κάνετε και στην οικονομία:
-Παραμελήσατε τον πρωτογενή τομέα. Σας κάνουμε προτάσεις γι’ αυτό από το ’20 αλλά δεν ακούτε.
-Κάνατε αχρείαστα lockdown και σπαταλήσατε 44 δις ενώ για τον πρωτογενή τομέα δώσατε μόλις 183 εκατ.
-Δεν χρηματοδοτείτε κρίσιμους τομείς όπως η αμυντική βιομηχανία.
-Δεν επιδοτείτε την ΕΒΖ. Σαπίζουν τα ζαχαρότευτλα στα χωράφια και εμείς εισάβουμε ζάχαρη. Εμείς, που κάναμε εξαγωγές!
-Δεν επιδοτείτε τη ΛΑΡΚΟ που έχει το πολύτιμο νικέλιο.
-Δεν κάνετε εξορύξεις μέχρι πρότινος και ξαφνικά της θυμηθήκατε. Αν κάνατε οι Έλληνες σήμερα θα ευημερούσαν. Και σήμερα έχουμε συνεχείς αυξήσεις του ρεύματος. Γιατί; Μα γιατί υπηρετείτε τους ολιγάρχες και όχι τον ελληνικό λαο.
-Δεν έχουμε αποθήκες πετρελαίου και φυσικού αερίου, ενώ υπήρχε μελέτη χρηματοδοτούμενη από το 2012.
-Κλείσατε τους λιγνίτες και μετά τους ξανανοίξατε κρυφά.
-Δεν κάνατε εξόρυξη φυσικού αερίου.
-Δεν κάνατε προαγορές το 2020, όταν το πετρέλαιο ήταν πάμφθηνο.
Οι υπουργοί σας ζουν σε μια εικονική πραγματικότητα. Αναρωτιέμαι πόσοι από εσάς συμφωνείτε με υπουργούς σας που λένε ότι: οι φτωχοί δεν κινούνται με ΙΧ, η κυβέρνηση να διακόπτει το ρεύμα για μία ώρα κάθε μέρα, οι Έλληνες να μην ξεχνούν τους θερμοσίφωνες ανοιχτούς, η Αριστερά φταίει που έχουμε ακριβό ρεύμα. Κύριοι, η ακρίβεια και το ακριβό ρεύμα έχουν ονοματεπώνυμο: ΝΔ και Κυριάκος Μητσοτάκης.
Εμείς ως Ελληνική Λύση καταθέτουμε προτάσεις και περιμένουμε από την κυβέρνηση: να προχωρήσει σε άμεση πιστοποίηση των αναγκών σε τρόφιμα, να συγκαλέσει επείγουσες συσκέψεις με τους αγρότες, να κάνει στοχευμένη σπορά δίνοντας ισχυρά κίνητρα και σε μέρη που δεν έχουν καλλιεργηθεί εδώ και χρόνια. Δεν είναι δυνατόν να έρχεται πείνα και εμείς να καθόμαστε και να κοιτάμε τον ουρανό και να περιμένουμε να πέσει το μάννα. Μωυσής δεν υπάρχει πια! Η χώρα πρέπει να έχει αυτάρκεια τροφίμων. Θα πρέπει να μην μείνει χωράφι άσπαρτο με καλαμπόκι, φακές, φασόλια και από τον Σεπτέμβριο με σιτάρι. Το καλαμπόκι αποτελεί το 12% της διατροφής. 60% εως 80% της παραγωγής του προορίζεται για ζωοτροφές. Άρα είναι απαραίτητο όχι για να φάνε μπομπότα οι Έλληνες αλλά για τις ζωοτροφές, γιατί δεν θα έχουμε ούτε κρέας!
Επιτέλους ακούστε μας: Ακυρώστε εισαγωγές ομοειδών προϊόντων, φτιάξτε τράπεζα σπόρων, επιδοτείστε τους παραγωγούς για τη δημιουργία ελληνικών λιπασμάτων. Πρίν μερικά χρόνια δεν κάναμε εισαγωγή λιπασμάτων, αντίθετα κάναμε εξαγωγές. Έως το 2018 κάναμε εξαγωγές ζάχαρης στα Βαλκάνια, τώρα βάλατε πλαφόν. Έως το 1985 είχαμε αυτάρκεια στο μαλακό σιτάρι κατά 117% και σήμερα είναι στο 10%! Θα έχουμε πρόβλημα και με την εφοδιαστική αλυσίδα. Εκλιπαρώ τον πρωθυπουργό, κάντε επιστροφή του φόρου κατανάλωσης και κάντε εφ’ άπαξ καταβολή ενίσχυσης για τους ανθρώπους που έχουν φορτηγά. Το κόστος μεταφοράς είναι δυσβάσταχτο.
Σε ό,τι αφορά την ενέργεια, ξέρετε ποιος κερδίζει; Θα αγοράζουμε LNG από τους αμερικανούς σε τιμή 6 φορές πιο πάνω. Και το κάνατε για να κερδίσουν οι εφοπλιστές που έχουν αγοράσει ήδη το LNG. Επίσης, θα χρειαζόμαστε 4.000 δεξαμενόπλοια ημερησίως για τη μεταφορά του. Μα αυτό δεν γίνεται! Δεν υπάρχουν αυτά τα δεξαμενόπλοια.
Κάνετε λάθη και στο ενεργειακό μείγμα.
-Προχωρήσατε σε βίαιη απολιγνιτοποίηση αυξάνοντας τον κίνδυνο ολικού Black Out. Έτσι ολοκληρώσατε την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας από την Αμερική. Το αποτελεσμα είναι χιλιάδες νοικοκυριά εξαθλιωμένα που αδυνατούν να πληρώσουν τους αυξημένους λογαριασμούς.
-το χρηματιστήριο ενέργειας το καθορίζουν οι πάροχοι μόνοι τους. Η Γαλλία αγοράζει από τα χρηματιστήρια ενέργειας μόνο το 27% της ενέργειας που χρειάζεται. Η Ιταλία αγοράζει το 11%, η Πολωνία το 1%. Η Ελλάδα το 100%! Και αυτό για να βολεύονται οι κολλητοί σας. Οι πάροχοι! ΜΑ αυτό δεν είναι ελεύθερη αγορά αλλά ασυδοτη αγορά!
-Επενδύσατε στην Ευρώπη για την ενέργεια. Είναι δυνατόν υπουργός σας να λέει ότι επενδύουμε στην Ευρώπη για να μας δώσει φυσικό αέριο, όταν οι Ευρωπαϊκές χώρες κάνουν ό,τι μπορούν να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες; Ξέρετε τι λέει ο διευθυντής του Ινστιτούτου ενέργειας Ν.Α. Ευρώπης ο κ. Σταμπόλης; Λέει ότι είναι τεχνικά αδύνατη η ενιαία αγορά φυσικού αερίου στην ΕΕ.
-Οι καθηγητές Φιλιππίδης και Βαβελίδης σε συνέδριο στο ΑΠΘ είπαν: «Η ακαθάριστε αξία του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας φθάνει τα 2,4 τρις αλλά η εκμετάλλευση φθάνει μόλις το 0,1%». Είμαστε μια πάμπλουτη χώρα με πάμπτωχους πολίτες.
-Βασιστήκατε στο Κατάρ, όταν ο Υπ. Εν. του Κατάρ είπε ότι η χώρα του δεν θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες της ΕΕ σε LNG ούτε στο 10% της ρωσικής προμήθειας.
-Επενδύετε στα φωτοβολταϊκά και όχι στη γη. Είστε με τα καλά σας; Στις 6/4 εγκαινιάζεται το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο της χώρας στην Κοζάνη ισχύος 204 MW και στα σκαριά είναι ακόμα μεγαλύτερο στη Φλώρινα ισχύος 323 MW. Πάτε καλά; Σε Φλώρινα και Κοζάνη που χιονίζει 9 μήνες το χρόνο; Με τι ήλιο;
-Δεν ασκείτε πιέσεις για τις τιμές. Ισπανία και Πορτογαλία που έδωσαν πραγματική μάχη τα κατάφεραν για τις χώρες τους.
-Δεν μειώσατε τους φόρους στα καύσιμα γιατί βασίζετε τα έσοδα σε αυτούς τους φόρους. Πάρτε επιτέλους το πρόγραμμα της Ελληνικής Λύσης και θα δείτε πώς θα λύσετε το πρόβλημα σε ένα χρόνο.
-Δίνετε επιδόματα ψίχουλα. Στη Γερμανία ανακοινώθηκε δέσμη μέτρων για την ελάφρυνση του ενεργειακού κόστους: 1) Μισθωτοί θα λάβουν εφ’ άπαξ επίδομα 300 ευρώ για τις ενεργειακές δαπάνες τους, 2) οικογένειες θα λάβουν εφ’ άπαξ 100 ευρώ επίδομα ανα παιδί, 3) δικαιούχοι κοινωνικών παροχών θα λάβουν επιπλέον 100 ευρώ πέραν των 100 που έχουν ήδη αποφασιστεί.
Πρότασή μας είναι: 1) η λύση βρίσεκται στην οικολογική εξυγείανση των λιγνιτικών μονάδων με τεχνολογία IGCC, 2) κάντε εξορύξεις, 3) χρησιμοποιείστε πυρηνική ενέργεια.
Αλήθεια, κύριε Πλεύρη, πώς νιώθετε που η χώρα μας είναι πρώτη σε νεκρούς από covid; Πόσο περήφανη μπορεί να είναι η κυβέρνηση γι’ αυτό; Δεν λέω ότι φταίει ο covid, αλλά έχετε μια εμμονή με τους γιατρούς και τους θέλετε εκτός νοσοκομείων. Πάρτε πίσω τους γιατρούς τώρα! Τους χρειάζεστε. Τους χρειάζεται το σύστημα υγείας. Ο πρωθυπουργός δεν είναι Μωυσής. Πείτε ότι κάνατε ένα λάθος και πάρτε τους πίσω! Πάρτε πίσω το μέτρο με τις μάσκες. Γιατί μονο στην Ελλάδα είναι υποχρεωτική η μασκοφορία σε σχολεία και ιερούς ναούς; Θέλετε να βολέψετε τους φίλους σας στη Λάρισα; Γιατί μονο στην Ελλάδα είναι υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικών και τεστ; Τέρμα σε αυτά. Ελευθερία στην Ελλάδα – ελευθερία στους Έλληνες. Και επίσης, λέτε ότι είναι ασφαλής η δωρεά οργάνων από θνήσκοντες covid. Τότε γιατί τόσο καιρό τόσες οικογένειες έθαψαν τους δικούς τους με σελοφάν, χωρίς να τους δουν, χωρίς να μπορουν να πάνε στην κηδεία τους; Κάτι δεν πάει καλά. Κάτι κάνατε λάθος τότε ή κάτι κάνετε λάθος τώρα.
Και να σας πω πως όσα και να δώσετε τα κανάλια πάνω από 80% εκπροσώπηση δεν μπορείτε να έχετε. Είπε γνωστος αμερικανός ηθοποιός: «Αν δεν διαβάσεις ειδήσεις είσαι απληροφόρητος. Αν διαβάσεις ειδήσεις είσαι παραπληροφορημένος». Η χρονική παρουσίαση ανα κανάλι μόνο στα δελτία ειδήσεων είναι:
ALPHA: ΝΔ 73,8%, ΣΥΡΙΖΑ 15%, Ελληνική Λύση 2%
MEGA: ΝΔ 75,4%, Ελληνική Λύση 1,5%
ΟΡΕΝ: ΝΔ 70%, Ελληνική Λύση 0,7%
STAR: ΝΔ 7ξ8%, Ελληνική Λύση 1,3%.
ΕΡΤ: ΝΔ 72%, Ελληνική Λύση 2%
ΣΚΑΪ: ΝΔ 80%, ΚΙΝΑΛ 4% με το ζόρι, Ελληνική Λύση 0,9%.
Ούτε η Βόρεια Κορέα έτσι. Να τη χαίρεστε τη δημοκρατία σας κύριε Πλεύρη και εσείς και ο πρωθυπουργός σας .
Κύριοι, ευτέλεια συνιστά η ανοχή ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ στην αποτυχημένη κυβέρνησή σας. Καλώ την αντιπολίτευση να κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση γιατί όσο μένει αυτή κυβέρνηση τόσο βουλιάζει η χώρα. Συγκυβερνάτε με τους μηντιάρχες. Έρχονται στιγμές που δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε τον δημοσιογράφο από τον βουλευτή της ΝΔ.
Κλείνοντας θα σας πω ότι οι 3 προϋποθέσεις για να ζήσει κάποιος καλά με την αρχαία έννοια των όρων είναι: Ευτυχία, Ευδαιμονία, Ευπραγία. Εσείς είστε ανίκανοι να το κάνετε. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο η Ελληνική Λύση. Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να φέρουμε ελευθερία και δημοκρατία για τους Έλληνες.
Και σε όσους επιχειρούν να αποδώσουν την δική σας ανικανότητα στον καιρό, τη φωτιά, την πλημμύρα, το χιόνι εμείς λέμε: Σταματήστε να ακούτε τους ξένους και τα ξένα κέντρα αποφάσεων. Ακούστε την ψυχή του Έλληνα που βογκάει. Η νίκη θα είναι δική μας αν βασιλεύσει στην καρδιά μας αίσθημα ελληνικό, όπως είπε ο μέγας Καποδίστρια. Και αυτό μπορεί να το κάνει μόνο η Ελληνική Λύση.

Προηγούμενο άρθροΜεταφέρεται η αργία της Πρωτομαγιάς. Ποια είναι η πιθανότερη ημερομηνία της
Επόμενο άρθροΩρες κοινής ησυχίας: Αλλάζουν από 1η Απριλίου