Κυριάκος Βελόπουλος στη Βουλή: Εγώ ζήτησα πρώτος την άρση της ασυλίας μου

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ :
Συζήτηση και λήψη απόφασης, σύμφωνα με το άρθρο 62 του Συντάγματος και τα άρθρα 43Α και 83 του Κανονισμού της Βουλής, για την αίτηση άρσης της ασυλίας Βουλευτή.


Ξεκινώντας να πω ότι σήμερα απεβίωσε ο Αντώνης Βεζυρόπουλος. Ήταν ο βοσκός των Ιμίων. ¨Ηταν ο άνθρωπος που έδινε οικονομική ζωή στην βραχονησίδα. Έδινε ΑΟΖ στην βραχονησίδα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Εγώ ζήτησα πρώτος την άρση της ασυλίας μου γιατί για εμάς τα λόγια πρέπει να γίνονται πράξεις. Εμείς κάνουμε όλα όσα λέμε στο πρόγραμμά μας. Και στο πρόγραμμα του κόμματός μας λέμε όχι στην βουλευτική ασυλία. Δεν πρέπει να υπάρχει βουλευτική ασυλία για οποιονδήποτε από εμάς.

Θα αναφέρω το ιστορικό της υποθέσεως. Πριν από μερικούς μήνες, τρεις εγκληματίες εισέβαλαν στο σπίτι ενός γέροντα στην Μεσσήνη, πήγαν να τον σκοτώσουν και πάνω στην πάλη ο γέροντας πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν από τους τρεις εγκληματίες. Οι τρεις εγκληματίες έτυχε να είναι Ρομά. Και το λέω γιατί για τους συγκεκριμένους ανθρώπους η εγκληματικότητα είναι δεδομένη, επειδή βρίσκονται στο περιθώριο, επειδή είναι παραμελημένοι από την κυβέρνηση. Όμως αυτό το περιστατικό ήταν αυτοάμυνα. Μετά από αυτό βγήκαν οι ομόφυλοι των δραστών στους δρόμους, άρχισαν να απειλούν τον κόσμο, να καίνε λάστιχα, να ζητούν την κεφαλή επί πίνακι του γέροντα που πυροβόλησε, να φωνάζουν ότι θα πάρουν το αίμα τους πίσω. Κάποιος δήθεν εκπρόσωπος των Ρομά είπε ότι «κλέβουμε γιατί δεν μας δίνουν άδειες. Να είναι σίγουροι ότι δεν θα εξαφανιστούμε μόνο εμείς, θα πάρουμε και κόσμο μαζί μας». Μία γυναίκα δήθεν Ρομά είπε «θα τους βάλω φωτιά στο σπίτι και σε όλο το χωριό. Όλο το χωριό θα εξαφανιστεί». Άλλος, δήθεν Ρομά είπε «θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας. Θα τα σπάσουμε όλα. Θα τα κάψουμε όλα». Στην περιοχή της Σπάρτης κάποιοι δήθεν Ρομά ξυλοκόπησαν αντιδήμαρχο, αναποδογύρισαν αυτοκίνητα και έβαλαν φωτιές κλείνοντας το δρόμο.

Αυτό έγινε πρίν μερικούς μήνες. Τα ΜΜΕ δεν ανέλυσαν το θέμα. Ο κόσμος όμως φοβήθηκε. Εγώ σε συνέντευξή μου μίλησαν γι’ αυτούς. Τους συγκεκριμένους! Και είπα όσα σας λέω και εδώ. Μίλησα για το δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Και η άποψή μου είναι ότι η ποινή για τέτοιες ενέργειες πρέπει να είναι τα ισόβια. Την επόμενη μέρα μίλησα για το θέμα αυτό και σε συνέντευξή μου. Και επισημαίνω ότι δεν αναφερόμουν στους Ρομά γενικώς. Δεν με ενδιέφερε και δεν με ενδιαφέρει η ράτσα του κάθε εγκληματία. Όποιος και αν είναι, ό,τι χρώμα και αν έχει, είναι εγκληματίας. Στην χώρα μας δεν νοείται να υπάρχει απειλεί κατά ζωών. Δεν νοείται να τρέμουν από φόβοι οι κάτοικοι οποιασδήποτε περιοχής. Και όλα όσα είπα είναι γραμμένα και στο καταστατικό του κόμματός μας. Μάλιστα για το θέμα της οπλοκατοχής εμείς έχουμε καταθέσει πρόταση νόμου. Επίσης μετά από λίγες ημέρες έδωσα και άλλη συνέντευξη τηλεοπτική και έκανα διευκρινίσεις επί του θέματος.

Κατά την άποψή μου όμως -και οι νομικοί εδώ μέσα γνωρίζουν τι σημαίνει, τι είναι αυτή η υπόθεση- θεωρώ ότι είναι αυτό που λένε: «Τριλογείν και τρίχας αναλέγεσθαι». Δηλαδή ασχολούμαστε με τρίχες. Γιατί αυτό κάνουμε τώρα. Επίσης, ισχύει η αρχαιοελληνική φράση Σύρβα τύρβα. Δηλαδή κάτι σαν το σημερινό «άρτζι – μπούρτζι».

Αλλά αν θέλετε να πούμε εδώ μέσα αλήθειες, θα σας καλέσω να πάτε στην δυτική Αττική και να δείτε τι γίνεται εκεί με τους Ρομά, λόγω της πενίας και της φτώχειας που τους μαστίζει. Και που οφείλονται στα λάθη και την αδιαφορία της πολιτείας. Και που εξ αιτίας τους γέμισε η Ελλάδα με Αλβανο-Ρομά, με Ρουμενο-Ρομά, με Βουλγαρο-Ρομά. Πώς θα επιβιώσουν αυτοί οι άνθρωποι αν δεν έχουν δουλειά; Λογικό είναι ότι θα κλέψουν. Ρωστήστε την αστυνομία να σας πει. Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και τελικά την πληρώνουν οι Έλληνες Ρομά, με όλους αυτούς που ήρθαν από την Βουλγαρία και την Ρουμανία και δηλώνουν ότι είναι Ρομά.

Δεν θα επικαλεστώ το Σύνταγμα για να αναφερθώ στην ελευθερία και στο δικαίωμα των βουλευτών να εκφράζουν την γνώμη τους και να ψηφίζουν κατά συνείδηση. Εγώ ζητώ όμως να γίνει κάτι για να αντιμετωπιστεί μία κατάσταση που παραβιάζει το Σύνταγμα. Όσα είπα δεν τα παίρνω πίσω και δεν θα τα πάρω πίσω ποτέ. Ο λόγος μου ήταν καθαρά πολιτικός, αναφέρθηκα στις προγραμματικές θέσεις του κόμματός μας. Είναι όμως δυνατόν να με αποκαλείτε ρατσιστή; Θα σας θυμίσω ότι είμαι παιδί μεταναστών και ο ίδιος έζησα ως μετανάστης. Και αναρωτιέμαι αν δεν ήταν οι δράστες Ρομά, αλλά ήταν Σαρακατσάνοι; Ή ήταν Κρητικοί; Τι θα κάνατε; Και εν πάση περιπτώσει είναι δυνατόν κάποιος να καίει την περιουσία του άλλου ή να καίει δημόσια περιουσία και να μην τιμωρείται; Είναι δυνατόν, επειδή κάποιος δεν μπόρεσε να κλέψει κάποιον άλλον, να τον απειλεί; Και τελικά να μην γίνεται τίποτα γι’ αυτό;

Εμείς στην Ελληνική Λύση δεν φοβόμαστε να μιλάμε. Ήδη είμαστε κομμένοι από τα ΜΜΕ. Και αναρωτιέμαι αυτό εσάς δεν σας ενοχλεί; Πού είναι η πολυφωνία και η δημοκρατία; Πώς εκπροσωπούνται τα κόμματα; Κάποιοι σμηνίτες που διαχειρίζονται ανθελληνικά HOAXES μας έχουν κόψει από το Facebook και τo Youtube. Εσάς δεν σας ενοχλεί το γεγονός ότι κάποιος φορέας ελέγχει τις ειδήσεις και τις φιλτράρει και κατεβάζει δηλώσεις βουλευτών και υπουργών και κομμάτων; Και μην κοιτάτε που είστε εξουσία τώρα, αλλά κάποια στιγμή θα έρθετε στην αντιπολίτευση. Πώς θα αισθανθείτε τότε αν σας κόβουν και δεν σας δίνουν το λόγο. Εμείς λοιπόν στην Ελληνική Λύση θα λέμε την άποψή μας και θα πηγαίνουμε στο δικαστήριο, γιατί η άρση της ασυλίας για εμάς ισχύει. Εμείς είμαστε υπέρ του δικαιώματος του βουλευτή να υπηρετεί τις αρχές και τις αξίες του, να υπηρετεί το κόμμα του, την πατρίδα του και το δικαίωμά του να μιλά. Φραγή δεν θα μπει ποτέ.

Για εμάς ισχύει το: «Το καλό δεν είναι να τα λές καλά, αλλά, αυτός που τα λέει, να κάνει αυτά που λέει». Ζητώ λοιπόν την άρση της ασυλίας μου, γιατί ό,τι λέμε πρέπει να γίνεται και ένας πολιτικός πρέπει να στέκεται σωστά απέναντι στις θέσεις του. Εμείς θέλουμε να προστατέψουμε το δικαίωμά μας να μιλάμε. Και θα ήθελα να πείτε στον πρωθυπουργό ότι θα πρέπει και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να εκπροσωπούνται ισάξια στα κανάλια. Γιατί η ΝΔ έχει φιμώσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αν λοιπόν στη ΝΔ θέλετε δημοκρατία, να θυμάστε ότι η δημοκρατία είναι πολυφωνία και όχι η καθεστωτική αντίληψη της φίμωσης των υπολοίπων.

Εμείς δεν κρυβόμαστε πίσω από τις βουλευτικές ασυλίες. Αντίθετα πιστεύουμε ότι η πολιτική φωνή και θέση πρέπει να είναι θωρακισμένες.

Προηγούμενο άρθροΑρκούδα προκάλεσε ζημιές σε Καστανούσα και Καλοχώρι Σερρών
Επόμενο άρθροΤομεάρχες ΣΥΡΙΖΑ: Παρά τις προειδοποιήσεις για καύσωνα, το επιτελικό κράτος κοιμόταν και πάλι