Κυριάκος Βελόπουλος στη Βουλή: Αν μας ακούγατε το 2020 θα είχαμε ήδη έτοιμο σχέδιο και δεν θα κινδύνευε ο Έλληνας με πείνα – ΒΙΝΤΕΟ

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης στην Βουλή κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/713 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 17ης Απριλίου 2019 για την καταπολέμηση της απάτης και της πλαστογραφίας μέσων πληρωμής πλην των μετρητών και την αντικατάσταση της απόφασης-πλαίσιο 2001/413/ΔΕΥ του Συμβουλίου (L 123) και λοιπές επείγουσες διατάξεις».

Δυστυχώς σε αυτή τη χώρα υπάρχει πολυνομία. Δεν θα αναφερθώ λοιπόν στο ν/σ που έχετε φέρει προς ψήφιση γιατί σε 6 μήνες θα έρθει άλλη κυβέρνηση, η οποια θα αλλάξει το νόμο, και μετά θα επιστρέψει η σημερινή κυβέρνηση, που θα προχωρήσει σε βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου. Και έτσι θα έχουμε συνεχώς αλλαγές στη νομοθεσία. Κανονικά θα έπρεπε οι πολιτικοί αρχηγοί να συμφωνήσουμε στην δημιουργία ενός νομοθετικου πλαισίου, σταθερού, που θα οδηγούσε οποιονδήποτε παρανομεί στην δικαιοσύνη, ακόμη και αν πρόκειται για βουλευτή, υπουργό ή ‘φίλο’.

Με θλίψη όμως διαπιστώνω ότι ποτέ δεν κάναμε εδώ την αυτοκριτική μας για τους λόγους που μας οδήγησαν στην πτώχευση και τα μνημόνια. Δεν κάναμε ποτέ το κρίσιμο ερώτημα: Τι κάναμε λάθος; Ακόμα και σήμερα εσείς λέτε ψέμματα. Βγήκε ο πρωθυπουργός και είπε ότι βγαίνουμε από την εποπτεία και σήμερα η γερμανική Χάντελμπλατ έχει δημοσίευμα που λέει: «Ποιο τέλος της εποπτείας; Η Ελλάδα θα βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση τουλάχιστον έως το 2059».

Από το 2020 έχω πει ότι έρχεται παγκόσμιος οικονομικός αρμαγεδδώνας. Δυστυχώς τα νούμερα διαψεύδουν την αισιοδοξία της κυβέρνησης. Το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου του δημοσίου ήταν στα -3,85% 8/6/2022 και το SPREAD ήταν στις 298 μονάδες! Δηλαδή δανειζόμαστε γιατί δεν μπορούμε να παράξουμε, αλλά θα βγαίνουμε συνέχεια για να ζητήσουμε δανεικά. Έχουμε πληθωριστικό σοκ 11,3%, εκτίναξη της τιμής του φυσικού αερίου κατά 172% τον Μάϊο, εκρηκτικές ανατιμήσεις στην αγορά, ακριβότερο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 65,1%, ακριβότερα τιμολόγια ρευματος κατά 80%, ακριβότερα καύσιμα κατά 36,5%. Είμαστε πρώτοι στη νεανική ανεργία. Στο 36,8% έφθασε η νεανική ανεργία. Πανευρωπαϊκή πρωτιά! Μα δεν μπορεί η χώρα να πάει μπροστά έτσι. Και τι κάνει η κυβέρνηση; Το μόνο που κάνει είναι να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία. Μα είναι δυνατόν να πυροβολείς τα πόδια σου; Η Ρωσία αντιπροσωπεύει το 40% του παγκόσμιου εμπορίου σιτηρών και το 25% της παγκόσμιας αγοράς λιπασμάτων. Αν λόγω των κυρώσεων που επιβάλαμε, η Ρωσία αποσυρθεί από την αγορά σιτηρών και λιπασμάτων τελειώσαμε! Ρωτήστε τους αγρότες που δεν μπορουν να πληρώσουν τα καύσιμα και τα λιπάσματα! Ήδη οι ΗΠΑ έχουν πρόβλημα με τις πατάτες, τα κρέατα, τα κοτόπουλα, τα μαρούλια, τα αυγά, το βρεφικό γάλα, τη ζάχαρη, τα προϊόντα χαριτού.

Ποια είναι η λύση; Αυτό που σας λέγαμε από το ’20. Αυτάρκεια σε όλα τα είδη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής. Δεν το κάνατε! Και τώρα προμηνύεται λιμός, πείνα. Το λέει ο ΟΗΕ. Και εμείς επιβεβαιωνόμαστε μετά από 2 χρόνια. Τα γεγονότα προμηνύουν παγκόσμια πείνα και εσείς το προσπερνάτε και κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε. Δείτε και εσείς τι γίνεται:

-Τεράστια καταστροφή του τερματικού σταθμού LNG στο Freeport των ΗΠΑ. Και τι έκαναν οι ΗΠΑ; Αναστέλλουν για τους επόμενους μήνες το 75% των εξαγωγών αερίου προς την ΕΕ. ΄Αρα όσα μας έλεγε ο πρωθυπουργός πάνε. Ούτε αυτάρκεια θα έχουμε σε φυσικό αέριο, ούτε θα μπορούμε να εφοδιάζουμε τους γείτονες.

-Πριν από 15 μέρες μια περίεργη φωτιά στη Σιβηρία έκαψε αγωγούς φυσικού αερίου.

-Τεράστια πυρκαγιά ξέσπασε στα διυλιστήρια της Σαγκάης. Τα μεγαλύτερα διυλιστήρια της Κίνας για τις εσωτερικές ανάγκες της χώρας.

-Εργοστάσια επεξεργασίας τροφίμων στις ΗΠΑ τυλίχτηκαν στις φλόγες. Κάηκαν περίπου 90 εργοστάσια!

-Μειώθηκε κατά 20% η καλλιέργεια ρυζιού. Το ανήγγειλε ο διευθυντής εξαγωγών της AGRINO ΣΤΗΝ AGRENDA. Δηλ. δεν θα παράγουμε ρύζι! Και θα έχουμε 50% μείωση των εξαγωγών.

-Τώρα αυτή τη στιγμή που μιλάμε καίγονται τεράστιες εκτάσεις σιτηρών στην Τουρκία.

Αν μας ακούγατε το 2020 θα είχαμε ήδη έτοιμο σχέδιο και δεν θα κινδύνευε ο Έλληνας με πείνα, με φτώχεια, με ένδεια.

Και τι είπε ο κ. Μητσοτάκης το 2017; «Δεν θέλουμε ανθρώπους εξαρτημένους από επιδόματα. Θέλουμε ανθρώπους που θα πάρουν ξανά τη ζωή τους στα χέρια τους». Αυτό είπε. Το 2017! Και τι άλλαξε από τότε και τα επιδόματα εξακολουθούν να σέρνονται; Η ανικανότητα της ΝΔ να εκπονήσει σχέδιο πλούτου. Αυτό άλλαξε! Δεν είναι δυνατόν να δίνεις επιδόματα για να πατάξεις στον πληθωρισμό. Είναι σαν να ρίχνεις βενζίνη για να σβήσεις την φωτιά.

Δεν προστατεύετε τον Έλληνα ενοικιαστή. Το ποσοστό υπερφόρτωσης του κόστους στέγασης είναι στο 7,8% στην ΕΕ και στην Ελλάδα είναι 33,3%! Αυτό που λέγανε οι παλιοί να βάλουμε ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας το θυμάστε; Ε, λοιπόν, εσείς αυτό το κεραμίδι το πήρατε!

Οι δηλώσεις των υπουργών σας είναι για γέλια. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βγήκε και είπε ότι η Ελλάδα ηγείται της 4ης βιομηχανικής επανάστασης! Τι λέτε; Η Ελλάδα δεν ηγείται. Δεν μπορεί να ηγηθεί, με τις επιχειρήσεις της να είναι ακόμα στο χαμηλότερο ένα τρίτο της ΕΕ.

Πρώτην τομεάρχης της ΝΔ και πρόεδρος των ξενοδόχων βγήκε και είπε τους Έλληνες τεμπέληδες, γιατί δεν δέχονται να εργαστούν; Είναι δυνατόν; Στριμώχνουν τους ανθρώπους 10 μαζί σε διαμερίσματα των 30 τετραγωνικών με απαράδεκτες συνθήκες διαμονής, εργασίας και διατροφής! Τι είναι οι άνθρωποι; Δούλοι; Αν θέλετε δούλους να βρείτε από τις οικογένειές σας. Μέσα σε 8 μέρες από τις αρχές Ιουνίου 5.000 εποχικοί εργαζόμενοι παραιτήθηκαν λογω των κακών συνθηκών δουλειάς και διαμονής και τα εξαντλητικά ωράρια χωρίς ρεπό, σε συνδυασμό με τις χαμηλές αμοιβές! Οι άνθρωποι καταγγέλλουν τα αυτονόητα. Και βγήκε και η Χάντελσμπλατ και τι είπε; «Η Ελλάδα είναι ο ακριβότερος προορισμός στην Μεσόγειο και η Τουρκία ο φθηνότερος»! Οι φίλοι σας οι Γερμανοί, που αποφασίζουν για τις μοίρες του έθνους και της πατρίδας μας.

Πάμε και σε άλλα προβλήματα….

Από τον Δεκέμβριο του 2021 έως το Απρίλιο του 2022 το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 50 δις! Και η κυβέρνηση αντί να φροντίσει άμεσα για την φθηνή ενεργειακή επάρκεια της χώρας, έφερε νόμο για τις ΑΠΕ και τα φωτοβολταϊκά. Γιατί; Μα γιατί βάζει πρώτα τα γερμανικά συμφέρονται  και τα συμφέροντα των ολιγαρχών και μετά την Ελλάδα και τους Έλληνες. Εμείς, λοιπόν, αυτό θα το σταματήσουμε!

Με τα λάθη σας κάνατε την χώρα όμηρο της Τουρκίας ενεργειακά. Και δεν σκεφτήκατε ότι η Τουρκία μπορεί να κλείσει την στρόφιγγα. Και τελικά το έκανε. Την έκλεισε τη στρόφιγγα. Και βγαίνει τώρα η WallStreetJournal και λέει ότι η Γερμανία επανεκκινεί το σύνολο των λιγνιτικών εργοστασίων της. Κάνει αυτό που σας λέγαμε από το ’20. Φωνάζαμε να μην κλείσετε τους λιγνίτες και τώρα τους ανοίγουν οι Γερμανοί, τους ανοίγουν οι Ολλανδοί. Τους ανοίγει όλη η Ευρώπη! Εσείς στη ΝΔ αφού είστε ευρωπαίοι γιατί δεν τους ανοίγετε τους λιγνίτες; Γιατί βέβαια πρέπει να ξυπηρετηθούν οι Γερμανοί που κατασκευάζουν τις ΑΠΕ και τα φωτοβολταϊκά και γιατί πρέπει να πάνε χρήματα σε συγκεκριμένες τσέπες. Και αναγκάζετε τη χώρα να είναι εξαρτημένη από τους Ρώσους. Γιατί η Αμερική τελείωσε δεν μας δίνει τίποτα!

Και η χώρα μας έχει την ακριβότερη βενζίνη στην ΕΕ σε σχέση με τον κατώτατο μισθό! Είμαστε πρώτοι! Άλλο ένα επίτευγμα της ΝΔ. Που έχει ονοματεπώνυμο. Και τι κάνει ο πρωθυπουργός, που βλέπει και τις εκλογές να έρχονται; Δίνει λέει fuelpass τρίμηνο! Δηλαδή Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο. Δηλαδή δίνει προεκλογικό επίδομα! Και μου αρέσει που λέει ότι η επιδότηση της βενζίνη θα είναι στα 60 ευρώ για 3 μήνες. Δηλαδή θα είναι περίπου 3,5 χιλιόμετρα την ημέρα για 90 ημέρες. Βάλτε κάτω τα μολύβια σας και θα δείτε ότι αυτό βγαίνει! Μα λέγετε αυτό πολιτική;

Ξεπουλάτε τη ΛΑΡΚΟ, δηλ. το νικέλιο. Το νικέλιο που έχει πάει στα ύψη η τιμή του. Είναι στα 25.000 ευρώ ο τόνος. Και η ΛΑΡΚΟ μπορεί να παράγει 60 τόνους την ημέρα. Και γιατί την κλείνετε; Γιατί λέει χρωστάει 65 εκατ. ευρώ! Μα αυτά τα χρήματα μπορούν να βγουν σε μία ημέρα. Και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που χρωστούν πάνω από 750 εκατ. γιατί δεν τα κλείνετε;

Κάνετε λάθος και με την επιδότηση των ηλεκτρικών συσκευών. Όλες αυτές οι συσκευές είναι εισαγόμενες, άρα τα λεφτά θα πάνε στο εξωτερικό. Το χειρότερο είναι ότι κατασκευάζονται στην Τουρκία! Δείτε τα barcodes: «868», «869»… Δηλαδή τα λεφτά θα πάνε στην Τουρκία που θα κάνει απόφαση σε ελληνικό νησί. Μπράβο! Τι ωραία πολιτική είναι αυτή! Αντι να κάνετε παραγωγή πλούτου κλείσατε όλα τα εργοστάσια. ΠΙΤΣΟΣ, ΙΖΟΛΑ και άλλα.. και άλλλα.. Εσείς τα κλείσατε με τις πολιτικές σας.

Σε ό,τι αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δε, έχω να σας πω ότι η ιταλική εφημερίδα LaStampa λέει πως το γρήγορο γέμισμα της μπαταρίας τους στοιχίζει 20 ευρώ για 100 χιλιόμετρα. Το ακούτε; Υπολογίστε τώρα 500 χιλιόμετρα Αθηνα – Θεσσαλονίκη πόσο θα στοιχίσουν! Καταλαβαίνετε τι κάνετε;

Θα κλείσω με την Τουρκία. Επιτέλους, ενημερώστε τους πολιτικούς αρχηγούς! Κανείς δεν το ζητά εδώ από τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης. Κάντε το! Ακούγονται περίεργα πράγματα. Ο Εντογάν λέει τι θα κάνει. Εάν λοιπόν κάνει το εγχείρημα, πρέπει η Ελλάδα πάση δυνάμει και ισχύ να απαντήσει. Και να προχωρήσει και σε προληπτικά κτυπήματα για να εμποδίσει οποιαδήποτε επόμενη ενέργεια.

Και επειδή πολλοί από εσάς τρέφετε αυταπάτες, θα επαναλάβω ότι δεν υπάρχουν φίλοι! Θα σας αναφέρω ότι τα EUROFIGHTER TYPHOON είναι η εναλλακτική της Τουρκίας, θα σας πω ότι οι Ισπανοί τους δίνουν Patriot. Έχουν συμφωνήσει. Και ξέρετε τι κάνουν οι Αμερικανοί; Η πρεσβεία τους στην Αρμενία προσφέρει 400 χιλιάδες δολλάρια σε όσους μπορούν να χειραγωγήσουν τους Αρμένιους. Για να γίνει δηλ. προπαγάνδα υπέρ των Τούρκων και των Αμερικανών στην Αρμενία. Αν λοιπόν γίνεται αυτό στην Αρμενία, φανταστείτε τι γίνεται εδώ! Φανταστείτε πόσα λεφτά φεύγουν από την πρεσβεία εδώ!

Ξέρετε κύριοι ποιο είναι χειρότερο από το να μην έχεις φίλους; Το χειρότερο είναι να νομίζεις ότι έχεις φίλουςο! Και εσείς νομίζετε ότι έχετε φίλους τους Αμερικανούς, τους Γερμανούς, τους Ρώσους. Κανείς δεν είναι φίλος. Το συμφέρον τους κοιτούν. Απορώ μάλιστα πώς επετράπη σε βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ να βγαίνουν φωτογραφία με φόντο το τουρκικό BAYRAKTAR.

Την ώρα που Ελλάδα κινδυνεύει με εισβολή σε νησί μας εμείς αφήνουμε την ακτοπλοϊκή τουριστική σύνδεση Μεγίστης – Αντίφελλου στην Τουρκία σε τουρκικά καΐκια!

Ποια είναι η πρότασή μας; Βάλετε ως όρο για την αποδοχή της ένταξης Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, την αλλαγή του άρθρου 5 του καταστατικού της Συμμαχίας. Να προβλέπονται δηλ. εγγυήσεις ασφαλείας σε περίπτωσης επίθεσης από άλλο μέλος. Απαιτείστε να ακυρωθεί το CasusBelli της Τουρκίας. Βάλτε την Κύπρο στο ΝΑΤΟ. Ζητήστε επιβολή κυρώσεων για την Τουρκία και μην τρέχετε να αγοράσετε ψυγεία και τηλεοράσεις για να τα φέρετε εδώ!

Σήμερα ο πρωθυπουργός είπε ότι θέλει αυτοδυναμία και όχι συνεργασίες. Εμείς λέμε ότι ναι, θέλουμε αυτοδυναμία. Τώρα ψήφος εξουσίας στην Ελληνική Λύση. Να κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση, χωρίς φαύλους, χωρίς συμφωνίες Πρεσπών, χωρίς Χάγη, χωρίς πιόνια. Για την Ελλάδα. Για τους Έλληνες.

Μας ρωτήσαν αν χρειαστεί συγκυβέρνηση για το γενικό καλό αν θα συναινέσουμε. Μα υπάρχουν εδώ μέσα πρόθυμοι γι’ αυτό. Δείτε τα νομοσχέδια που έχουν ψηφιστεί και ποιοι τα έχουν ψηφίσει! Θα κάνουν την ανάγκη φιλότιμο, θα πούν ότι είναι για το γενικό καλό όπως ξαναέκαναν και έτσι η Ελλάδα πτώχευσε και τώρα θα περάσει στην ένδεια και την επισιτιστική κρίση.

Εμείς όμως δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω. Δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω ούτε για να πάρουμε φόρα!

Προηγούμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ: «Πλέον είναι πολύ αργά για να διασωθεί ο κ. Μητσοτάκης»
Επόμενο άρθροΣυνήγορος Καταναλωτή: Αναφορές για υψηλές χρεώσεις από κλήσεις προς ειδικούς τηλεφωνικούς αριθμούς