Κυριάκος Βελόπουλος: Στα όρια της επικινδυνότητας η δήλωση του πρωθυπουργού για την Ουκρανία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η δήλωση του πρωθυπουργού για τα γεγονότα της Ουκρανίας, είναι βιαστική, αλλοπρόσαλλη, στα όρια της επικινδυνότητας. Η Ελλάδα οφείλει να λειτουργεί ως πυλώνας σταθερότητας, ασφαλείας και ειρήνης. Όχι ως «λαγός» των όποιων δυτικών αντιδράσεων απέναντι στην Ρωσία

Είναι τελείως διαφορετικό να καταδικάζεις μία στρατιωτική εισβολή, από το να γίνεσαι μέρος του προβλήματος, προαναγγέλοντας «αντίδραση αντίστοιχη της πρωτοφανούς ρωσικής προκλητικότητας», ρητορική που παραπέμπει σε ευθεία απειλή.

Στην σημερινή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαιτήσει και την άμεση επιβολή σκληρών και στοχευμένων κυρώσεων κατά της Τουρκίας, θέτοντας επί τάπητος την εθνική ασφάλεια της πατρίδας μας και της Κύπρου.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός που κατέστησε την Ελλάδα «ενεργειακά εξαρτημένη», κλείνοντας τα λιγνιτικά εργοστάσια και ακυρώνοντας τις εξορύξεις υδρογονανθράκων, οφείλει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό πως ακριβώς «εξασφάλισε» την ενεργειακή επάρκεια της πατρίδας μας, στην σκιά των οδυνηρών εξελίξεων στην Ουκρανία, διότι η αγορά φυσικού αερίου και καυσίμων σε τιμές «μαύρης αγοράς», δεν επιφέρει ενεργειακή επάρκεια, αλλά ενεργειακή «ομηρία».

Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για άλλη μία φορά κατώτερη των περιστάσεων, ανίκανη να υπερασπίσει την Ελλάδα και τους Έλληνες.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΚΚΕ για Ουκρανία: Απαράδεκτη η εισβολή της Ρωσίας – «Όχι» στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο
Επόμενο άρθροΦυλάκιση 25 μηνών, με αναστολή, στον Ιβάν Σαββίδη για την εισβολή με όπλο στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας