Ομιλία του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή, κατά τη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών».

Πραγματικά προκαλεί θλίψη η σημερινή εικόνα της βουλής. Λυπάμαι και για τον πρόεδρο της βουλής αλλά και τους προέδρους των κομμάτων. Η συμπαιγνία Τσίπρα και Μητσοτάκη αποδείχθηκε σήμερα. Ήρθαν να κάνουν σπέκουλα κομματική να ικανοποιήσουν το ακροατήριό τους και να αποχωρήσουν.Αυτή η βουλή λειτουργεί με μη έντιμους όρους. Σήμερα είδαμε έναν πολιτικό χουλιγκανισμό χωρίς να σκέφτονται τα παιδιά που έβλεπαν από τα θεωρεία τι θα σκεφτούν. Όλοι διακατέχονται από φασιστικές και αυταρχικές συνειδήσεις και επιλογές. Ντρέπομαι γιατί ο πρόεδρος της βουλής απαξίωσε 400 χιλιάδες Έλληνες, 400 χιλιάδες ψηφοφόρους. Ο πρόεδρος της βουλής δεν είναι κομματάρχης αλλά πρόεδρος όλων των κομμάτων της βουλής.

Και για να δείτε τι σημαίνει ΝΔ θα σας πω ότι σήμερα η κομματική σας ΕΡΤ μοντάρισε τη συνέντευξή μου. Ήταν 22 λεπτά συνέντευξη και έκοψαν 3 λεπτά. Έκοψαν αυτά που είπα ότι δεν θα συγκυβερνήσουμε, λείπουν όσα είπα για τους πλειστηριασμούς και το καλάθι του νοικοκυριού. Και θέλουν να βάλουν τον κο Τασούλα υπεύθυνο για τις υποκλοπές. Αυτόν που δεν μπορεί να βάλει σε σειρά τη βουλή.

Κοιτάξτε εικόνα του ελληνικού κοινοβουλίου. Ήρθαν εδώ, έκαναν το σόου τους και έφυγαν. Γι’ αυτό ο κος Τασούλας βιαζόταν να δώσει το λόγο στον πρωθυπουργό. Για να φύγει και να φύγουν όλοι. Από 158 βουλευτές της ΝΔ έμειναν 8!

Φτιάξατε ένα σαθρό κράτος που δεν λύνει αυτά τα θέματα, που βρίσκεται μακριά από τον κόσμο, που σκηνοθετεί κόντρες. Νομίζετε ότι ο κάτοικος που έχει καεί η περιοχή του ενδιαφέρεται γι’ αυτά τα θέματα; Νομίζετε ότι ενδιαφέρεται αυτός που ζει στο Κερατσίνι, την Πάτρα, το Κορδελιό, τη Φλώρινα και δεν έχει χρήματα; Νομίζετε ότι ενδιαφέρεται εκείνος που δεν έχει ρεύμα λόγω υψηλών τιμών που χρεώνουν οι πάροχοι ενέργειας; Νομίζετε ότι ενδιαφέρονται εκείνοι που πεινούν; Οι άστεγοι; Επειδή είστε ανίκανοι να τους παρέχετε ψωμί, ρεύμα, στέγη δήθεν τσακώνεστε για τις υποκλοπές. Πραγματικά είναι όνειδος!

Ο πρωθυπουργός έκανε μία αναδρομή στην διακυβέρνηση της χώρας από το 1994, που ουσιαστικά ήταν μια παραδοχή της ανεπάρκειας της ΝΔ. Είπε ο πρωθυπουργός ότι η πολιτεία ήταν αδρανής. Δηλαδή τι μας είπε; Δεν κυβερνούσε τότε η ΝΔ; Ποιος κυβερνούσε; Είπε ότι ο διοικητής της ΕΥΠ θα είναι μόνο διπλωμάτης ή στρατιωτικός. Άρα κάνατε λάθος με την τοποθέτηση του Κοντολέοντα! Πάλι έχουμε παραδοχή ανεπάρκειας! Τώρα θυμήθηκε ο πρωθυπουργός την ακαδημία εκπαίδευσης. Σας το είχαμε πεί εμείς πρώτοι. Όλα αυτά είναι παραδοχή της ανεπάρκειάς σας. Είπατε ότι θα πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη δύο εισαγγελέων. Μα ποιος διορίζει τους δικαστές; Εσείς!

Θα καταστρέφονται, είπε ο πρωθυπουργός, τα αρχεία της ΕΥΠ σε 6 μήνες αλλά θα γράφονται τα στοιχεία για 3 χρόνια!

Μας είπε επίσης ότι ο νόμος αυτός θα γίνει πιλότος για άλλες χώρες. Μάλλον δεν ξέρει ότι οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν λύσει αυτά τα θέματα, εδώ και χρόνια.

Εμείς επιλέξαμε να μην σας παρακολουθήσουμε στον κατήφορο της δήθεν κόντρας σας.

Έχουμε την υπόθεση του ΑβιράμΑζαρί, που παρακολουθούσε 17 Έλληνες βουλευτές επί ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός δεν τόλμησε ούτε το όνομά του να πείουτε να ζητήσει δικαστική συνδρομή από τις ΗΠΑ, όπου κρατείται αυτός ο άνθρωπος. Κρατείται σε φυλακή της Νέας Υόρκης από το 2020.

Επικαλείστε την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών αλλά εξεταστική επιτροπή που σας ζητήσαμε δεν κάνατε!

Ο πρωθυπουργός, κλείνοντας την ομιλία του επιβεβαίωσε ότι θα συγκυβερνήσει, φλερτάροντας με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Μα ήδη το κάνετε αυτό με τα νομοσχέδια που τα ψηφίζει στην πλειοψηφία τους η αντιπολίτευση. Και βέβαια θα το κάνετε μετά τις εκλογές. Θα συγκυβερνήσετε. Εμείς θα είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση!

Στο θέμα των υποκλοπών, ο πρωθυπουργός είχε πει ότι θα μας ακούγατε για λόγους αρχής και ηθικής τάξεως. Το πρόβλημα όμως δεν είναι η ΕΥΠ. Το πρόβλημα είστε εσείς που παριστάνετε την ΕΥΠ.

Το ν/σ για την ΕΥΠ και την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (εντός συνόρων) περιλαμβάνει πολλές αστειότητες για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Ο όρος «εθνική ασφάλεια» είναι ασαφής. Η ενημέρωση του παρακολουθούμενου θα γίνεται από την υπηρεσία, 3 χρόνια μετά την ημερομηνία παύσης της παρακολούθησης. Τα στοιχεία, δε, της παρακολούθησης θα καταστρέφονται στο εξάμηνο. Ποιους νομίζετε ότι κοροϊδεύετε;;

Πώς πιστεύουμε ότι πρέπει να λειτουργούν οι μυστικές υπηρεσίες στην Ελλάδα; Πρέπει να είναι αποτελεσματικές, αδυσώπητες, ανελέητες, ακομμάτιστες, να στρατολογούν Έλληνες σε όλο τον κόσμο που θα ενεργούν ως εθελοντές πράκτορες, να συνεργάζονται με άλλες ξένες μυστικές υπηρεσίες, να εισχωρούν στις άλλες μυστικές υπηρεσίες και στα ερευνητικά κέντρα τους.

Σε ό,τι αφορά το πώς πρέπει να είναι οι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών μας, εμείς λέμε:

-1) χρειάζεται ουσιαστική εκπαίδευση

-2) αυστηρά κριτήρια επιλογής. Αν κάποιος αποτύχει σε οποιαδήποτε βαθμίδα να μην έχει δικαίωμα επανεισαγωγής.

-3) να απαιτείται υψηλή νοημοσύνη, ευστροφία, αποφασιστικότητα, αδιστακτικότητα, ικανότητα στην παραπλάνηση

-4) να είναι έτοιμοι να δώσουν τη ζωή τους για την Ελλάδα και όχι για τον όποιο πρωθυπουργό

-5) να είναι απολύτως σεβαστή η μυστικότητα της υπηρεσίας, με άγνωστους ιθύνοντες, χωρίς δημόσιο επίσημο γραφείο

-6) να έχει ανεξαρτησία και αυτονομία από το κράτος.

Εσείς εδώ βάζετε διοικητές τους κολλητούς σας. Βάζετε όποιον βρίσκεται δίπλα στο γραφείο σας.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κάνατε εγκλήματα με την ΕΥΠ. Νύχτα κατακαλόκαιρο, περάσατε την τροπολογία για το ΚΕΤΥΑΚ. Βράδυ 9 Ιουλίου του 2020, σε άσχετο ν/σ η κυβέρνηση έφερε την τροπολογία 390-3, με την οποία ανακοίνωνε την δημιουργία του ΚΕΤΥΑΚ. Τον Φεβρουάριο του 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ προκήρυξε μόνιμες προσλήψεις στην ΕΥΠ, χωρίς αίτηση στο ΑΣΕΠ, για υποψηφίους ακόμα και μόνο με απολυτήριο Λυκείου! Τον Δεκέμβριο του 2021 η ΝΔ, με διαδικασία εξπρές, εκκαθάρισε τα «ανεπιθύμητα» στελέχη από την ΕΥΠ, μέσω μετατάξεων.

Γίνονταν προσλήψεις (ρουσφέτια δηλαδή) συζύγων δημοσιογράφων και εκδοτών στην ΕΥΠ και δημοσίευαν υλικό υποκλοπών! Όταν δημοσιογράφοι και εκδότες μπορούν μέσω των συζύγων τους να παίρνουν πληροφορίες από την ΕΥΠ, μην ψάχνετε να βρείτε πού είναι το άχυρο και πού η καρφίτσα.

Να πάμε και στο θέμα των Ρομά. Το θέμα δεν είναι μόνο η ενσωμάτωσή τους. Το θέμα είναι και να θέλουν. Μιλάτε χωρίς να ξέρετε. Εγώ μεγάλωσα με Ρομά, πήγα στο σχολείο με Ρομά. Οι Ρομά δεν είναι μία φυλή. Υπάρχουν οι Αλβανο-Ρομά, οι Βουλγαρο-Ρομά, οι Ρουμανο-Ρομά.

Και αναρωτιέμαι δεν έχουν την ίδια αξία όλα τα παιδιά για τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί υπάρχει ένα κορίτσι που λέγεται Μυρτώ και όταν δέχθηκε επίθεση από Πακιστανό λαθρομετανάστη στην Πάρο ήταν 16 ετών! Γιατί υπάρχει και ένα αγόρι που λέγεται Μάριος και όταν δέχθηκε σφαίρα ήταν 11 χρόνων! Κανείς δεν έκανε δηλώσεις γι’ αυτά τα παιδιά. Ούτε κάηκε η Ελλάδα. Η Μυρτώ, ο Μάριος, το παιδί στου Φιλοπάππου δεν έχουν ψυχή; Για τον αστυνομικό που δέχθηκε τη σφαίρα στο πρόσωπο γιατί δεν μιλάτε;

Έχετε φτιάξει ένα ασόβαρο πολιτικό σύστημα, το οποίο παρεμβαίνει με δηλώσεις στη Δικαιοσύνη. Πώς θα είναι λοιπόν η δικαιοσύνη αδέκαστη; Έχουμε 125 αστυνομικούς που έπεσαν νεκροί εν ώρα καθήκοντος. Και έρχεται ο πρωθυπουργός και λέει ότι θα δώσει εφ’ άπαξ επίδομα 600 ευρώ στους αστυνομικούς. Είναι ψέμμα! Δεν τους λέτε ότι θα φορολογήσετε αυτό το ποσό με 30%! Και με ποια λογική δίνετε επίδομα μόνο σε αστυνομικούς και λιμενικούς και όχι σε όλους; Με ποια λογική δίνετε σε χαμηλοσυνταξιούχους επιταγή ακρίβειας μόνο 270 ευρώ;; Αλλά λειτουργείτε με την λογική του επικίνδυνου και ανίκανου κυβερνήτη μιας χώρα που ενεργεί ως διαχειριστής.

Όλοι αδικείτε τους αξιωματικούς την ώρα που η Τουρκία καραδοκεί. Δεν αποζημιώνονται τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων που εκτελούν αποστολές. Δεν αποζημιώνεται η νυχτερινή απασχόληση, παρ’ ότι θεσπίστηκε το 2017. Από τον Ιούλιο του 2020 είναι απλήρωτες οι περιπολίες των στρατιωτικών στον Έβρο. Από το 2015 οι μετακινούμενο στο δημόσιο αποζημιώνονται με 40 ευρώ / ημέρα και οι στρατιωτικοί αποζημιώνονται ακόμα με 29,35 ευρώ, δηλαδή με 10.000 δραχμές! Έτσι τιμά τον στρατό και τα σώματα ασφαλείας η ΝΔ, που λειτουργεί μόνο καλποθηρικά.

Τα προβλήματα της αστυνομίας σήμερα είναι το χαμηλό ηθικό σε συνδυασμό με τους χαμηλούς μισθούς, η ανεπαρκής εκπαίδευση, οι ελλείψεις σε προσωπικό πεδίου, ο αυτοσχεδιασμός, οι ανομοιογενείς επιδόσεις (είναι πολύ καλοί στη διαλεύκανση απαγωγών και βαρέων εγκλημάτων αλλά όχι στα άλλα). Κάνει χρήση βίας κακώς τον κρίνουμε, δεν κάνει τον κρίνουμε. Ο αστυνομικός έχει καταντήσει να μην ξέρει πότε να τραβήξει το πιστόλι. Έχουμε παθογένεια στην αστυνομία. Δεν μπορεί ο αστυνομικός να αγοράζει μόνος του το πιστόλι του και εμείς να τρέχουμε να τον βρίζουμε. Δεν μπορεί η αριστερά να βρίζει την αστυνομία, γιατί είναι η ίδια αστυνομία που έστειλε στο Πεισοδέρι να δείρει τον κόσμο που διαμαρτυρόταν για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Θέλω όμως να κάνω μια καταγγελία για κάτι που γίνεται αυτή τη στιγμή. Έχουμε την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας – τυμβωρυχίας στη Μονή Αρχαγγέλου, το παλαιότερο βυζαντινό μοναστήρι στον Αρχάγγελο Αλμωπίας.Πήγαν από την Αθήνα εκεί κάποια κυρία Κατερίνα από την ΕΥΠ, πήγε και ο κος Γιώργος, υπεύθυνος της ΕΥΠ, και άλλα 40 άτομα χωρίς άδεια. Χωρίς την άδεια του μοναστηριού, χωρίς άδεια από τον μητροπολίτη άρχισαν να σκάβουν! Έφεραν κομπρεσέρ και γεωλογικό μηχάνημα και άνοιξαν τεράστια τρύπα στο ιερό. Ο ναός είναι χτισμένος σε κρύπτη και για το θέμα αυτό δεν ενημερώθηκε ούτε η προϊσταμένη της αρχαιολογίας. Αυτοί ψάχνουν για χρυσό μέσα στην κρύπτη. Όπως λέγεται υπάρχουν 4 τόνοι χρυσού και αγάλματα. Μαζεύτηκε το χωριό, ζήτησαν να πάνε κανάλια να καλύψουν όσα γίνονται και δεν πήγε κανένα. Πήγε ισχυρή δύναμη της αστυνομίας και έδιωξε τον κόσμο, ενώ έχουν απαγορεύσει ακόμα και στον πρόεδρο του χωριού να πλησιάσουν. Κύριε Γεραπετρίτη σας καθιστώ υπεύθυνους. Ψάξτε το. Είναι πολύ σημαντικό.

Σε ό,τι αφορά την αθλιότητα περί «μακεδονικής γλώσσας», από το Ειρηνοδικείο Φλώρινας, γεννώνται κάποια ερωτήματα:

-1) πού ήταν η ΕΥΠ;

-2) γιατί δεν γίνεται λόγος για την ΜΚΟ στην Φλώρινα με την ονομασία «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα»;

-3) ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτή τη ΜΚΟ;

-4) τι και ποιους εκπροσωπούν;

-5) τι επιδιώκουν σε βάρος της πατρίδας μας;

Ο λαός τιμώρησε όσους σχεδίασαν και επέβαλαν την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών. Έχω εδώ την καταγγελία της Παμμακεδονικής ότι η ΠτΔ, σε προσφυγή των Παμμακεδονικών Ενώσεων είχε πεί ότι δεν την ενοχλούν πρωτοβουλίες για τη δήθεν μακεδονική γλώσσα! Τώρα ένας ειρηνοδίκης στη Φλώρινα ανοίγει τον ασκό του Αιόλου σε βάρος της Ελλάδος. Να διδάσκεται η «μακεδονική γλώσσα», παρά το γεγονός ότι πριν από ένα χρόνο το πρωτοδικείο Σερρών είχε απορρίψει παρόμοια απαράδεκτη πρωτοβουλία φιλο-σκοπιανών για τη δήθεν μακεδονική γλώσσα, ενώ υπάρχει και σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου από το 2009 περί ανύπαρκτης «μακεδονικής γλώσσας».Η Ελληνική Λύση ζητά αποπομπή του ειρηνοδίκου και ανακοπή της απόφασης!!!Δικαίωμα ανακοπής έχει ο εισαγγελέας πρωτοδικών, είτε αυτεπαγγέλτως είτε κατόπιν αίτησης της εποπτεύουσας αρχής, καθώς και οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον. Εμείς αυτό θα το πράξουμε!! Θα καταφύγουμε σε όλα τα νόμιμα ένδικα μέσα για να σταματήσουμε αυτή την αδικία προς τη Μακεδονία.

Δήλωση του υφ.υπ.εξ. της Πολωνίας από το Βερολίνο και λέει ότι θα διεκδικήσουμε το 1,5 δις ευρώ από την Γερμανία και καλούμε όλες τις χώρες, μαζί και την Ελλάδα σε Διεθνή Διάσκεψη για να κάνουμε το αυτονόητο. Δεν είδα κανέναν από την κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση να πει κάτι για τις γερμανικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις.

Οι λογικές των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης ήταν λογικές κοπτο-ραπτικής. Ράβε – Ξήλωνε. Ο πρωθυπουργός, ως υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης στην κυβέρνηση Σαμαρά, ψήφισε το ν/σ για την ΕΥΠ και τώρα φέρνει άλλο, διέλυσε την δημοτική αστυνομία, έκοψε το δώρο των Χριστουγέννων και το δώρο του Πάσχα, έκοψε και το επίδομα αδείας. Σήμερα τα επαναφέρει! Πότε έκανε λάθος; Τότε ή τώρα; Αν έκανε τότε λάθος να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ο πρωθυπουργός.

Και πάμε στην ακρίβεια… οι αποφάσεις που παίρνετε είναι για γέλια; Ξέρετε πώς κλέβουν τους καταναλωτές τα σούπερ μάρκετ; Πουλούν λέει ψωμί αλλά δεν πουλούν κουραμπιέδες, για να στηρίξουν οι καταναλωτές τους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία! Έχουν μειώσει το βάρος στις συσκευασίες των προϊόντων. Πουλούν ετικέτες, όχι brandname. Βάζουν όποιους παραγωγούς θέλουν. Έχουν μεγάλες διαφορές στις  τιμές από τα σούπερ μάρκετ στις άλλες χώρες της Ευρώπης.

Και έχουμε και την παραδοχή των κυρίων Μητσοτάκη και Τσίπρα ότι υπάρχει αδυναμία μείωσης του ΦΠΑ. Τσίπρας – Μητσοτάκης, παραδέχθηκαν ότι είναι ανίκανοι να επιβάλουν τη νομιμότητα της μείωσης του ΦΠΑ.

Πάμε στους πλειστηριασμούς. Πήρα εγώ ό ίδιος τηλέφωνο σε εισπρακτική εταιρεία, και εξεπλάγην με τον τρόπο αντιμετώπισης. Ξέρετε πώς μιλούν στους πολίτες; Σαν να είναι ζώα. Όταν αποκάλυψα την ταυτότητά μου μου είπε ότι τον καλύπτει ο νόμος. Ποιος νόμος; Ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Στοχοποιούν ό,τι θέλουν να πάρουν, το κοστολογούν με 400 – 500 χιλιάρικα για να μην μπορεί ο Έλληνας να πληρώσει και παίρνουν κοψοχρονιά. Οι εταιρείες είναι ύαινες. Αν δεν τους τραβήξετε τα αυτιά και αν δεν κόψετε χέρια , στις 17 Δεκεμβρίου στην συζήτηση του προϋπολογισμού θα δώσω ονόματα Ελλήνων που βρίσκονται πίσω από αυτές τις εταιρείες. Τα ονόματα των εταιρειών είναι:

-INTRUM HELLAS

-CEPAL HELLAS

-SPECIAL FINANCIAL SOLUTIONS

-EUROBANK FPS

-QQUANT MASTER SERVICER

-UCI ΕΛΛΑΣ

Στις 17 Δεκεμβρίου, που θα γίνει η συζήτηση για τον προϋπολογισμό εμείς από αυτό το βήμα εδώ θα πούμε ονόματα φυσικών προσώπων. Θα ξεκουκουλώσουμε τους κουκουλοφόρους. Τις Ύαινες.

Οι τράπεζες όμως έκαναν κούρεμα σε φίλους σας εφοπλιστές και επιχειρηματίες. Αυτό θα είναι δώρο της Ελληνικής Λύσης στους τοκογλύφους φίλους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ: η αποκάλυψη ονομάτων.

Εν όψει των εκλογών, στήνετε ένα ψευτοδίλημμα: Μητσοτάκης ή Τσίπρας. Δηλαδή λέτε στον Ελληνικό λαό: ή Σκύλα ή Χάρυβδη! Ο Έλληνας όμως, ως άλλος Οδυσσέας, θα σας προσπεράσει!

Και κλείνοντας να πω κάτι στους Έλληνες: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είναι το ίδιο πράγμα. Συμφωνούν σε όλα: στις κατασχέσεις, στις εισπρακτικές εταιρείες, στους παρόχους ενέργειας, στο Σκοπιανό και την Συμφωνία των Πρεσπών, στη Χάγη, στην κατάργηση των λιγνιτών, στην άρνηση να πάτε σε εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου, στον ΑΣΕΠ για προσλήψεις.

Εμείς μπορεί να είμαστε αντιπαθείς στο σύστημα. Αλλά δεν καιγόμαστε για να μας συμπαθήσουν, ειδικά οι ολιγάρχες, οι πλουτοκράτες, οι καναλάρχες και οι δημοσκόποι. Και θα κλείσω με την απάντηση που έδωσε ο Ψυχάρης όταν ρωτήθηκε για την αξιοπιστία των δημοσκόπων. Είπε λοιπόν: «Και βέβαια είναι αξιόπιστοι. Βγάζουν ό,τι τους λέω».

Προηγούμενο άρθροΚουτσούμπας: Νομιμοποιείται το «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων»
Επόμενο άρθροΒόλος: Γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή σε πάρκο