Κυριάκος Βελόπουλος: «Ο Τζόκοβιτς περνάει όσα περνάει για πολιτικοοικονομικούς λόγους»

Στο θέμα της κράτησης από τις αρχές της Αυστραλίας του κορυφαίου τενίστα στον κόσμο, του Σέρβου Νόβακ Τζόκοβιτς, αναφέρθηκε σήμερα μιλώντας στον Focus FM ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Χαρακτήρισε πολιτικοοικονομικούς τους λόγους για τους οποίους οι Αυστραλοί δεν επιτρέπουν την είσοδο στη χώρα τους στον αθλητή και παράλληλα τον έχουν υπο κράτηση. Αναφέρθηκε στη δραστηριότητα του Νόβακ Τζόκοβιτς στη Σερβία καθώς πρωτοστάτησε στην αποτροπή εκμετάλλευσης απο Αγγλοαυστραλιανή εταρεία, ενός ορυχείου Λιθίου που βρίσκεται 130 χλμ έξω από το Βελιγράδι.

«Ο Τζόκοβιτς λοιπόν περνάει όσα περνάει για πολιτικο-οικονομικούς λόγους. Διότι πριν από λίγες ημέρες η σερβική κυβέρνηση ήρε την άδεια της αμερικανικοαυττραλινής εταιρείας της Ριο-Τιντο για εξόρυξη σε ένα νέο μεγάλο κοίτασμα λιθίου στην περιοχή της κοιλάδας του Ζαντάρ, 130χλμ από το Βελιγράδι για περιβαλλοντικούς λόγους μετά από πολυήμερες διαδηλώσεις.

Σε αυτές τις διαδηλώσεις ο Ν.Τζόκοβιτς ηγούνταν των διαδηλώσεων.

Η εταιρεία που πήρε το έργο από τον Βούτσιτς , του αγοραπωλησία πολλών δισεκατομμυρίων, είναι αυστραλο-αμερικανικών συμφερόντων. Έχασε χρήματα ο Αυστραλός τάχα νόμιμος πρωθυπουργός της Αυστραλίας γι αυτό κάναν ότι κάναν στον Τζόκοβιτς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο βίντεο που ακολουθεί:

Παράλληλα ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρθηκε και στην απίστευτη ενέργεια κάποιων να γυρίσουν ταινία ερωτικού περιεχομένου στην Ακρόπολη και συγκεκριμένα στον Παρθενώνα χωρίς να εμποδιστούν από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή του Κυριάκου Βελόπουλου στο ηχητικό που ακολουθεί:

 

Προηγούμενο άρθρο4 συλλήψεις, 8 αναστολές λειτουργίας και 477 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας σε όλη την Ελλάδα
Επόμενο άρθροΠερισσότεροι από 40 νεκροί και 4.400 συλληφθέντες από τις αρχές στο Καζακστάν