
Το σύνθημα για προσέλευση στις κάλπες, ανεξαρτήτως του τι θα ψηφίσουν, έδωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος μέσω του FOCUS FM 103.6 και της Δέσποινας Μποτίτση, τονίζοντας πως “η αποχή ευνοεί το πρώτο κόμμα”.
Για το σημερινό ντιμπέϊτ των πολιτικών αρχηγών ο κ. Βελόπουλος ανέφερε:
«Δεν είναι αναμέτρηση. Είναι κατάθεση παράλληλων μονολόγων από τους πολιτικούς αρχηγούς. Αναμέτρηση θα ήταν αν γίνονταν μια κανονική κουβέντα μεταξύ πολιτικών αρχηγών με ελεύθερες ερωτήσεις των δημοσιογράφων και όχι αυτό που γίνεται στη χώρα που “γέννησε” τη Δημοκρατία».
Σχετικά με τη συνάντηση Κωνσταντίνου Καραμανλή, Κυριάκου Μητσοτάκη και Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο και τα όσα ειπώθηκαν ο κ. Βελόπουλος υποστήριξε:
«Θεωρώ ότι Κωνσταντίνος Καραμανλής ο 2ος και ο Σαμαράς λένε όσα λέμε εμείς. Είναι απίστευτο, να στηρίζεις δηλαδή μια κυβέρνηση που κάνει αυτά που δε πιστεύεις. Ο Καραμανλής είπε: “όχι Χάγη, όχι συνεκμετάλλευση”. Αυτά δηλαδή που ετοιμάζονται να κάνουν. Τι έκανε στην ουσία; Άδειασε το πολιτικό πρόγραμμα των Μητσοτάκη, Ανδρουλάκη και Τσίπρα. Ας τα ακούσει αυτά ο ελληνικός λαός και ας πάει να ξαναψηφίσει Νέα Δημοκρατία».
«Ξέρεις τι είναι να δίνεις 500δις ευρώ στην Τουρκία για συνεκμετάλλευση; Αφού μέχρι χθες μας έλεγαν (σ.σ. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) ότι δεν υπάρχουν πετρέλαια. Τώρα για τι συνεκμετάλλευση μιλάνε; Ο Έλληνας δεν έχει καταλάβει τι γίνεται και οι ψηφοφόροι δε καταλαβαίνουν τι σημαίνει συνεκμετάλλευση. Ταΐζεις τον “εχθρό” σου για να σε φάει πιο εύκολα(…)500 δις ευρώ σε βάθος πενταετίας είναι το κέρδος», συμπλήρωσε.
«Ο ελληνικός λαός να πάει να ψηφίσει. Και να μην ακούει τις σειρήνες του πρώτου ψέματος (σ.σ Πρώτο Θέμα) και όλων αυτών των εφημερίδων της Νέας Δημοκρατίας που επιχειρούν με αήθη, βρώμικο τρόπου να βλάψουν την υπόληψή μας, γιατί έχουμε το ηθικό πλεονέκτημα(…) Επιχείρησαν να μας “κόψουν”, το περιμέναμε, πήραμε τα μέτρα μας και ετοιμαζόμαστε για τη μεγάλη μάχη. Όλοι οι Έλληνες, αριστεροί και δεξιοί, πρέπει να πάνε να ψηφίσουν στέλνοντας το μήνυμα σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. 21 Μαΐου είναι η σημαντικότερη μάχη. Αν δε θέλουν Ελληνική Λύση, ας ψηφίσουν άλλο κόμμα. Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν και αναφέρομαι στους πατριώτες Έλληνες. Η αποχή βοηθάει το πρώτο κόμμα, το άκυρο βοηθάει το πρώτο κόμμα», κατέληξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ: