Κυριάκος Βελόπουλος: Η ΝΔ έκανε τη χώρα Σιναλόα! – Η ομιλία του στη Βουλή – ΒΙΝΤΕΟ

Ομιλία του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκου Βελόπουλου, κατά την συζήτηση στην Βουλή και την ψήφιση επί της αρχής των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών: “Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών”.

Ξεκινώντας θα ήθελα να αναρωτηθώ πόσο σοβαρό είναι το πολιτικό μας σύστημα. Και απαντώ: Καθόλου! Κάθε κυβέρνηση ιχνηλατώντας και βλέποντας τις προθέσεις των πολιτών αλλάζει  εκλογικο΄ςυ νόμους. Αν δεν παγιώσουμε το εκλογικό μας σύστημα για να διορθώσουμε τα λάθη που έχουν γίνει από τον καθένα που έχει κυβερνήσει και αν δεν σταματήσουμε να κόβουμε και να ράβουμε τον εκλογικό νόμο κατά το δοκούν, ο ελληνικός λαός θα μας λοιδωρεί. Έρχεστε σήμερα να αλλάξετε τον εκλογικό νομο που εσείς είχατε φτιάξει κατά το παρελθόν και το κάνετε για να έρθουν οι δικοί σας δήμαρχοι και να μπορείτε αύριο να μιλάτε για τον «γαλάζιο χάρτη της χώρας».  Μα όλοι γνωρίζετε ότι οι δήμοι αποτέλεσαν πάντα άντρο διαφθοράς. Με βάση το αποτέλεσμα επιλέγετε μια λύση που δεν θεραπεύει το αίτιο του προβλήματος, το οποίο είναι η βαθιά κομματικοποίηση στην τοπική κοινωνία. Αντίθετα διχάζετε τις τοπικές κοινωνίες, διχάζετε τους Έλληνες. Γιατί  να υπάρχει δηλαδή υποψήφιος της ΝΔ για έναν δήμο; Τον οποίο μάλιστα εσείς αποκαλείτε ανεξάρτητο? Αν ήσασταν σοβαρή κυβέρνηση θα κάνατε ένα εκλογικό σύστημα που θα οδηγούσε σε κυβερνήσεις σταθερές, χωρίς να σκέφτεστε ποιες θα είναι αυτές οι κυβερνήσεις. Εσείς όμως έχετε φτιάξει μια δημοκρατία αλά κάρτ. Εμείς, ως Ελληνική Λύση είμαστε υπέρ της απλής αναλογικής, πάντα όμως με το βλέμμα στη Θράκη, στην Θράκη μας, για προφανείς λόγους. Εσείς διχάζετε τον κόσμο, βάζετε και συγκρούονται μεταξύ τους οικογένειες ολόκληρες, γιατί πρέπει να έχετε κομματικούς υποψηφίους. Κάντε ό,τι ακριβώς και με τα πανεπιστήμια. Αλλά εκεί βέβαια είναι άλλο το αλισβερίσι, με τα μεταπτυχιακά, τα πτυχία κλπ. Αυτό όμως δεν είναι επιτελικό κράτος, αλλά κομματικό κράτος, με σκοπό την εξουσία.

Αφού λοιπόν ενδιαφέρεστε για την τοπική αυτοδιοίκηση κάντε μία ρύθμιση για να διαγραφούν τα δημοτικά τέλη, που επί ένα χρόνο τρέχουν ενώ τα μαγαζιά είναι κλειστά. Γιατί πρέπει να τα πληρώσουν οι καταστηματάρχες; Να απεμπλακεί η φορολογική ενημερότητα από τα δημοτικά τέλη. Που ένας καταστηματάρχης δεν μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα επειδή δεν πλήρωσε τα δημοτικά τέλη. Δεν μπορεί να σας ενδιαφέρει μόνο ο δήμαρχος να είναι δικός σας και να μην σας ενδιαφέρει ο πολίτης που είναι δικός μας. Που πρέπει να εξυπηρετηθεί από εμάς.

Η απαξίωση του πολιτικού μας συστήματος ξεκινά από εδώ μέσα. Η ποιότητα της αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων με κάνει να νιώθω άσχημα. Οι μεν κάνουν αντιπολίτευση για το σακάκι του πρώην πρωθυπουργού και οι δε κάνουν αντιπολίτευση για το σκυλάκι στο Μαξίμου. Μα αυτό δεν είναι σοβαρή αντιπαράθεση μεταξύ κομμάτων. Εσείς όμως κάνετε αντιπαράθεση στα μικρά γιατί στα μεγάλα, όπως το Σκοπιανό, τα μνημόνια κλπ, συμφωνείτε. Και όσο συνεχίζετε έτσι, ατσαλώνετε το 25%, το 30%, το 35% που έχετε, αλλά για εμάς η Δημοκρατία βρίσκεται στο 55% που δεν σας ψήφισαν. Σε αυτού απευθυνόμαστε, με αυτούς μιλάμε, αυτούς θέλουμε να πείσουμε.

Η ΝΔ έκανε τη χώρα Σιναλόα! Σήμερα είχαμε πυροβολισμούς στο Φάληρο. Κάθε μέρα έχουμε και μια δολοφονία, ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Ο νόμος και τάξη που έλεγε προεκλογικά ο πρωθυπουργός που είναι; Τι κάνετε ως ΝΔ για να αισθάνεται ασφαλής ο πολίτης. Και πώς θα αισθάνεται ασφαλής όταν πέφτουν πυροβολισμοί μέρα μεσημέρι; Τι είδους νόμος και τάξη είναι αυτό; Δεν μπορεί οι αστυνομικοί να κυνηγούν τους μασκοφόρους, δηλαδή αυτούς που δεν φορούν μάσκα. Αυτήν την αστυνομία θέλετε εσείς; Ή την αστυνομία που κυνηγά εγκληματίες; Γιατί εμείς θέλουμε αυτή που κυνηγά τους εγκληματίες. Ντροπή σας. Ντροπή σε όλους σας, και περισσότερο στην κυβέρνηση που με τη σημαία του νόμου και της τάξης υπάρπαξε την ψήφο των Ελλήνων. Και όταν μιλάμε για νόμο και τάξη δεν εννοούμε ότι με την βία θα κάνει ο πολίτης αυτό που θέλει η κυβέρνηση, αλλά αναφερόμαστε στην ασφάλεια του πολίτη.

Πάμε στα Ελληνοτουρκικά. Στις 19 Μαΐου που ήταν η επέτειος της γενοκτονίας των Ποντίων ο πρωθυπουργός δεν εμφανίστηκε καν στην βουλή. Στις 29 του Μαΐου που ήταν η επέτειος της Αλώσεως της Κων/πολης, κανένας πολιτικός αρχηγός, ούτε η κ. Σακελλαροπούλου, δεν εξέδωσε μήνυμα για την άλωση. Για να δείξετε τουλάχιστον ότι δεν ξεχνάτε. Στις 30 του Μαΐου όμως ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Τσαβούσογλου! Αν την ηγεσία που έχουμε σήμερα την είχαμε το 1453 , την ηγεσία του κατευνασμού, θα έλεγαν τότε ότι είναι υπέρ της μόνιμης εγκατάστασης οθωμανών επί πληρωμή. Ενώ για τους ραγιάδες θα είχαμε τον διχασμό, το μπόλιασμα κ.ά.

Έχετε κάνει μεγάλα λάθη στα ελληνοτουρκικά. Υπάρχουν τουρκικές προκλήσεις που δεν απαντήθηκαν ποτέ:

-το μειονοτικό γυμνάσιο της Κομοτηνής. Μα η συνθήκη της Λωζάνης μιλά για διδαχή μόνο του κορανίου, δεν μιλά για σχολεία. Εμείς λοιπόν μόνοι μας έχουμε παραβιάσει την συνθήκη της Λωζάνης. Στο μειονοτικό γυμνάσιο λοιπόν εισήλθαν μόνο Τούρκοι δημοσιογράφοι. Έλληνες δεν επετράπη να μπουν. Γιατί;

-ο Τσαβούσογλου πήγε και προσκύνησε στον τάφο του Αχμέντ Σαδίκ, του γνωστού Τούρκου πράκτορα. Πείτε μου εσείς πόσοι Έλληνες μπόρεσαν να πάνε να προσκυνήσουν σε νεκροταφεία Ελλήνων στην Κων/πολη;

-ο ΤΣαβούσογλου απείλησε, εντός ελληνικού εδάφους, τους Πομάκους της Ξάνθης. Είπε: «φταίμε εμείς που τους στηρίζουμε. Να τους αφήσετε να τους κάνουν Έλληνες, για να δουν τι σημαίνει Ελλάδα και μειονότητες. Να μην χρηματοδοτήσετε πια τους Πομάκους. Αρκετά με τους αγράμματους». Είπε αγράμματους, εξύβρισε τους Πομάκους. Και εμείς δεν δώσαμε καμμία απάντηση. Πάλι καλά που αντιστάθηκαν οι ίδιοι οι Πομάκοι. Οι Πομάκοι είχαν φωνή, γιατί η κυβέρνηση ήταν άφωνη. Του απάντησαν λοιπόν οι Πομάκοι, ότι καλύτερα θα ήταν όσα είχε να πει να πήγαινε να τα πει στα αιματοβαμμένα χωριά των Κούρδων, στους δημοσιογράφους και τους πολίτες που σαπίζουν στις τουρκικές φυλακές. Αυτό όμως έπρεπε να το είχε κάνει κυβέρνηση!

-απαράδεκτη ήταν η συμπεριφορά Ελλήνων βουλευτών οι οποίοι παρακάθησαν στο δείπνο που παρέθεσε ο Τσαβούσογλου.

-το ΥΠ.ΕΞ. είχε προειδοποιήσει ότι αν υπάρξει πρόκληση η Ελλάδα θα απαντούσε δυνατά. Μετά από αυτό σιωπή σε κάθε πρόκληση.

-η Θράκη μας, όπου ζουν  Έλληνες μουσουλμάνοι, είναι ελληνική. Ελληνικότατη. Και αυτοί που ζουν στην Θράκη είναι Έλληνες. Τι δουλειά είχε ο Τσαβούσογλου στην Θράκη; Είναι ωμή παραβίαση της συνθήκης της Λωζάνης αυτό. Η οποία συνθήκη κάνει λόγο για μουσουλμανική θρησκευτική μειονότητα και όχι για τουρκική.

-πώς είναι δυνατόν να κάνει ο Τσαβούσογλου ιδιωτική επίσκεψη στην  Θράκη πριν κάνει την επίσημη στην Αθήνα; Έχει πάει ποτέ Έλληνας πολιτικός ιδιωτικά στον Πόντο; Όχι!

Για εμάς το μήνυμα είναι σαφές. Το τελευταίο μίλι που μπορούμε να συζητήσουμε είναι το 12ο. 12 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο. Αυτό είναι για εμάς. Για εσάς δεν ξέρω ποιο είναι. Για ποιο λόγο δεν διαμαρτυρηθήκαμε στην ΕΕ για όσα είπε ο Τσαβούσογλου; Γιατί δεν το κάναμε; Ενώ αντίθετα για τη Λευκορωσία έτρεξε ο πρωθυπουργός να ζητήσει αυστηρές ποινές. Δηλαδή ο Ερντογάν δεν πρέπει να τιμωρηθεί από την ΕΕ; Μόνον όταν είναι να μιλήσουμε για ξένες υποθέσεις είμαστε λαλίστατοι. Για τα δικά μας δεν μιλάμε καθόλου. Αν ένας Βρετανός υπουργός πήγαινε στην Βρετάνη της Γαλλίας και μιλούσε για βρετανική μειονότητα, εκτός από τον γέλωτα που θα προκαλούσε, θα ανακηρυσσόταν ανεπιθύμητος στην Γαλλία. Αν λοιπόν υπήρχε σοβαρή κυβέρνηση στην Ελλάδα, ο Τσαβούσογλου θα είχε κηρυχθεί ανεπιθύμητο πρόσωπο. Από τους 250.000 Έλληνες στην Κων/πολη σήμερα έχουν απομείνει μόλις 1.000. Γιατί δεν είπατε μια κουβέντα γι’ αυτό; Γιατί δεν μιλήσατε για τους εξισλαμισθέντες Ποντίους; Γιατί δεν μιλήσατε για την Ίμβρο και την Τένεδο, για την Κύπρο και την Αμμόχωστο, για την παραβίαση της συνθήκης της Λωζάνης από τον ΤΣαβούσογλου. Κάντε αύριο το πρωι αίτημα να ανοίξουμε προξενείο ελληνικό στην Τραπεζούντα, ως αντιστάθμισμα για τον τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή. Διπλωματικοί ελιγμοί χρειάζονται.

Και πραγματικά δεν καταλαβαίνω προς τι αυτή ευρωλαγνεία; Μα δεν βλέπετε τι γίνεται; Η Δανία βοήθησε την αμερικανική NSA να παρακολουθήσει την Μέρκελ. Πού είναι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πού είναι οι ευρωπαϊκές αξίες, όταν η ΕΕ αποκαλεί την Κίνα και τον ΠΟύτιν «καθεστώτα»! Αλλά δεν κάνει το ίδιο για την Ουκρανία και την Λιθουανία που οι κυβερνήσεις τους έχουν φυλακίσει τους πολιτικούς αντιπάλους τους. Ούτε κάνει κάτι για τον φασίστα Ερντογάν, ούτε κάνει κάτι για την Κύπρο. Δεν υπάρχουν αρχές και ηθικές αξίες. Υπάρχουν μόνο συμφέροντα. Μόνοι είμαστε. Ούτε η Ρωσία, ούτε η Κίνα, ούτε η Αμερική, ούτε η Γερμανία δεν θα μας βοηθήσουν. Πρέπει μόνοι μας να είμαστε πανέτοιμοι να φωνάξουμε ότι η Ελλάδα δεν πεθαίνει, η πατρίδα δεν πουλιέται, η ιστορία δεν ξεχνιέται.

Ξέρετε ποια είναι η διαφορά των Ελλήνων ηγετίσκων από άλλους ηγέτες; Ο Πούτιν, για παράδειγμα, είπε πρότινος ότι «όποιος ονειρεύεται ότι θα δαγκώσει ένα κομμάτι ρωσικής ιδιοκτησίας θα του σπάσουμε τα δόντια ένα ένα». Αντίθετα εμείς με την πολιτική του κατευνασμού ξεχάσαμε την Βόρειο Ήπειρο, τη Μακεδονία, την Κύπρο, τις παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο. Εδώ τα κόμματα λένε ότι όποιος διεκδικεί ένα κομμάτι ελληνικής γης θα πάμε στην Χάγη! Μα ποιος θα μας πάρει σοβαρά όταν τα λέμε αυτά; Η Αίγυπτος, το Ισραήλ; Ποιος θα μας πάρει σοβαρά όταν μας φτύνει ο Τσαβούσογλου και εμείς τον φέρνουμε εδώ για να συζητήσουμε για τον κατακερματισμό της χώρας; Η Τουρκία μιλά για γαλάζια πατρίδα και εννοεί το Αιγαίο και την Μεσόγειο. Εμείς πάλι μιλάμε για γαλάζιες ελευθερίες. Δείτε τη διαφορά και μαντέψτε ποιος θα χάσει.

Να περάσω και στην οικονομία. Στα χρόνια των μνημονίων κάνατε ένα έγκλημα. Όλοι μιλούσατε για το ΑΕΠ και την συρρίκνωσή του. Κανένας δεν μίλησε για το εισόδημα των Ελλήνων. Το πρόβλημα είναι ότι έχει απωλεσθεί η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων. Ο προϋπολογισμός κάθε οικογένειας έχει συρρικνωθεί. Και όλοι συνεχίζετε την καταστροφική πολιτική των δανείων. Δανείζεστε για να δώσετε για κατανάλωση. Έτσι όμως οι επόμενες γενιές θα υποστούν την δική σας καταστροφή που δεν δέχεστε να την αντιμετωπίσετε. Πάμε τώρα για κατασχέσεις σπιτιών Ελλήνων πολιτών, την ίδια ώρα που ετοιμάζετε δωρεάν οικισμούς για τους λαθρομετανάστες. Είναι δίκαιο αυτό; Δεν λέω να τους πετάξουμε στα σκουπίδια αυτούς τους ανθρώπους, αλλά κοιτάξτε πρώτα τους Έλληνες. Μην στέλνετε λαθρομετανάστες σε Χίο, Λέσβο και Σάμο. Στείλτε τους σε ανθρώπινες δομές σε ακατοίκητα νησιά. Γιατί πρέπει να ξοδέψετε εκατομμύρια για να βάλετε τώρα κλιματιστικά για τους λαθρομετανάστες, ενώ ο Έλληνας δεν μπορεί να ζήσει; Ξέρετε τι κάνετε στους Έλληνες; Κάνετε αυτό που είχε πει ο Στάλιν, ο οποίος είχε πάρει μια κότα, την ξεπουπούλιαζε και εκείνη προσπαθούσε να ξεφύγει. Μετά από λίγο σταμάτησε να την ξεπουπουλιάζει, την άφησε και άρχισε να της πετάει λίγο λίγο σιτάρι. Και εκείνη άρχισε να τον ακολουθεί για να φάει το σιτάρι. Είπε λοιπόν ο Στάλιν ότι έτσι κυβερνώνται οι ανόητοι. Η κότα τον ακολούθησε παρά τον πόνο που της είχε προκαλέσει, και κατά τον ίδιο τρόπο οι λαοί ακολουθούν τις κυβερνήσεις παρά τον πόνο που τους προκαλούν, για να καταφέρουν να πάρουν κάποιο δωράκι. Εσείς δίνετε δωράκια, όπως κάνατε με την προκήρυξη του διαγωνισμού για να προσλάβετε υπαλλήλους στις δομές των λαθρομεταναστών. Το ίδιο κάνετε και στην Σάμο, για να μην μιλούν οι άνθρωποι επειδή πεινούν, ενώ την ίδια ώρα στην Σιντική στις Σέρρες μοιράζετε δωρεάν εκτάσεις για να τις καλλιεργούν οι λαθρομετανάστες. Εσείς που κατηγορούσατε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους λέγατε προδότες, και υποσχόσασταν ότι θα λύσετε το πρόβλημα κάνετε χειρότερα από αυτά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αυτό το 1 δις που προγραμματίζετε να δώσετε για την διατροφή των λαθρομεταναστών να μην το δώστε σε νέα ζευγάρια, να τους ενισχύσετε και να γεννηθούν Έλληνες και να μην φεύγουν οι δικοί μας στο εξωτερικό;

Είμαστε η μόνη χώρα που δεν έχουμε κάποια παραγωγή αυτοκινήτων. Σας λέγαμε να μην πουλήστε την ΔΕΗ, να μην εκποιήσετε την ΛΑΡΚΟ, η οποία έχει παραγωγή νικελίου και κοβαλτίου, που χρειάζονται για τις μπαταρίες. Όταν η παραγωγή μπαταρίας θα είναι το μέλλον για τα επόμενα 40 χρόνια. Όμως ο κ. Χατζηδάκης δεν μας άκουσε. Είναι άλλωστε γνωστός εκτελεστής εν ψυχρώ.

Αλλά και ο κ. Δένδιας, βγήκε και είπε από το Ισραήλ ότι δεν πρότίθεται να κάνει εξορύξεις στο Αιγαίο. Ρώτησε κάποιον ο κ.  Δένδιας που το είπε αυτό; Δεν ρωτούν οι υπουργοί κανέναν; Έτσι αποφασίζουν; Γιατί την επομένη της δήλωσης Δένδια βγήκε η Τουρκία και είπε ότι η Ελλάδα μπορεί να μην θέλει, αλλά εμείς θέλουμε να κάνουμε εξορύξεις στο Καστελλόριζο!

Ελληνικές εταιρίες εξαγοράζονται από τουρκικές. Η εταιρεία Καλλιμάνης, κολοσσός, επειδή οι δικές σας τράπεζες δεν της έδιναν δάνεια, ενώ οι ίδιες έκαναν ανακεφαλαιώσεις, εξαγοράστηκε τελικά από την τουρκική Νταρντανέλ. Αφήνετε τις ελληνικές εταιρείες στα χέρια των Τούρκων! Εξαγόρασαν λοιπόν οι Τούρκοι την Καλλιμάνης, και της έκαναν κούρεμα 90% στα χρέη της. Εσείς δεν μπορούσατε να το κάνετε; Και τώρα θα αφήσουμε τους Τούρκους να έχουν μια ελληνική εταιρεία, να ψαρεύουν στο Αιγαίο γιατί δεν προχωρήσατε στην ανακήρυξη αλιευτικών ζωνών και έτσι θα αγοράζουμε τα ελληνικά ψάρια από μία τουρκική εταιρεία.

Κάνατε τη σύμβαση με την Ελ Ντοράντο. Εμείς βέβαια ήμασταν αντίθετοι με αυτό, αλλά αφού την υπογράψατε, δεν μπορούσατε τουλάχιστον να βάλετε ως όρο την συμμετοχή ελληνικών κατασκευαστικών;

Το Ελληνικό τόσα χρόνια είναι άδειο. Θα μπορούσατε να είχατε τοποθετήσει φωτοβολταϊκά στα 5.000 στρέμματα που είναι η έκτασή του και θα είχατε απόδοση 200 MW. Χάσατε τόσα χρόνια. Αντίθετα επιταχύνετε το στήσιμο ανεμογεννητριών, σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα του Bloomberg δίνετε 18 δις για τις ανεμογεννήτριες, ενώ αν τα δίνατε στον πρωτογενή τομέα, στην κτηνοτροφία και την αλιεία θα είχαμε κέρδος 40 δις!

Τώρα, άμεσα να κάνετε κούρεμα προστίμων για ΄ολους. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Γιατί δεν το κάνετε; Θα καταρρεύσει η οικονομία και θα οδηγηθεί πολύς κόσμος στην ανεργία.

Είμαι ο τελευταίος που θα αμφισβητήσει την εντιμότητα όλων σας. Αμφισβητώ όμως το θάρρος κάποιων να δουν την αλήθεια κατάματα. Εξυπηρετείτε τους ολιγάρχες, κάνετε κούρεμα στους καναλάρχες μόνο και μόνο για να έχετε μια στρατιά ψηφοφόρων. Ο Σεφέρης είχε πει: «βουλιάζει όποιος σηκώνει μεγάλες πέτρες». Δυστυχώς εσείς βουλιάζετε χωρίς να κουβαλάτε καν πέτρες, γιατί είστε οι ίδιοι βαρίδια. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να παραιτηθείτε και να πάτε σε εκλογές, για να έρθει η Ελληνική Λύση να κυβερνήσει και να καταφέρουμε να αναστήσουμε τους Έλληνες.

Προηγούμενο άρθροΣυνέλαβαν διακινητή παράνομων μεταναστών στη Ροδόπη
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Υπό κράτηση ο 56χρονος που συνελήφθη για παρενόχληση 16χρονης