Κυριάκος Βελόπουλος: «Είστε αυτοί που δώσατε 1δισ. ευρώ για τις ανάγκες των Μουσουλμάνων παράνομων μεταναστών, αλλά δεν δώσατε ούτε ένα ευρώ για να αγοράσετε CANADAIR».

«Ξέρετε ποιοι είστε; Είστε αυτοί που δώσατε 1 δισ. ευρώ για τις ανάγκες των Μουσουλμάνων παράνομων μεταναστών, αλλά δεν δώσατε ούτε ένα ευρώ για να αγοράσετε CANADAIR. Για αεροσκάφη και πυροσβέστες δεν δίνετε λεφτά. Πραγματικά με προβληματίζει αυτή η ελληνοφοβική αντίληψη που έχετε» είπε μεταξύ άλλων σήμερα στην ομιλία του στη Βουλή απευθυνόμενος στην Κυβέρνηση ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος κατα τη διάρκεια τηςε συζήτησης για την “κύρωση Μνημονίου για τη μετανάστευση”.

«Διαβάζω ότι στην Φλώρινα στις 19 Ιουλίου ιδρύθηκε ένας σύλλογος με την επωνυμία «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας». Στην Φλώρινα! Σε αυτό το κέντρο θα παραδίδονται δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα «Μακεδονικής γλώσσας». Τα λέω αυτά για να δείτε τα λάθη σας. Τα τραγικά λάθη όλων σας, γιατί έρχονται δύσκολες ώρες».

«Η κυβέρνηση των ανεύθυνων και των ανευθυνοϋπεύθυνων για τα πολλά εγκλήματα δεν φταίει ποτέ! Φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από την κυβέρνηση της ΝΔ. Και το μόνο που έχει να μας δώσει είναι δικαιολογίες νηπίων: Κατά τον πρωθυπουργό έφταιγε που χιόνισε μεσημέρι, κατά τον κ. Στυλιανίδη έφταιγε που η φωτιά συμπεριφέρθηκε ασυνήθιστα για βράδυ! Η αυτοκριτική αγνοείται. Η συγγνώμη περισσεύει. Η αλαζονεία είναι στα καλύτερα της! Όλα τα κάνετε καλά και παραδίδεται μια Ελλάδα καμμένη, κατεστραμμένη» τόνισε επίσης ο Κυριάκος Βελόπουος.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία:

Αναλυτικά η ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης έχει ως εξής:

«Μας λέτε ότι χρειάζονται στην χώρα εργατικά χέρια. Δηλαδή λετε ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες. Δεν δουλεύουν. Αφού δεν έβρισκαν δουλειά και αναγκάστηκαν 700.000 ελληνόπουλα να φύγουν μετανάστες στην Ευρώπη, αφού τους δίνετε επιδόματα κάνοντας τους μαλθακούς, τώρα τους λέτε και τεμπέληδες. Η ΝΔ λέει ότι ο Έλληνας πρέπει να δουλεύει με μεροκάματο 15 ευρώ. Τόσο δεν είναι το μεροκάματο; Μόνο στην Μανωλάδα είναι 25 ευρώ + το φαγητό και η διαμονή σε ένα χώρο με άλλα 10 άτομα. Πραγματικά τώρα θέλετε να τους δίνετε τον μήνα 375 ευρώ μισθό; Εσείς θα στέλνατε το παιδί σας να δουλέψει στα χωράφια για 15 ευρώ; Αντί να κάνετε κάτι για να μείνουν τα παιδιά μας στην Ελλάδα και να παίρνουν καλό μεροκάματο, εσείς προτιμάτε να φέρνετε Μπαγκλαντεσιανούς εργάτες. Ξέρετε πόσος είναι ο μισθός στο Μπαγκλαντές; Είναι 20 ευρώ / μήνα! Δώστε λοιπόν αναλογικά στα Ελληνόπουλα 700 ευρώ / ημέρα για να δουλέψουν. (αντίδραση του υπουργού κ. Μηταράκη) Γιατί όχι; Δεν κατάλαβα; Αντί να κάνετε τα πράγματα καλύτερα εσείς κατεβάζετε την κοινωνία προς τα κάτω; Ο Μπαγκλαντεσιανός είναι ικανοποιημένος με τα 20 ευρώ μεροκάματο γιατί τόσος είναι ο μηνιαίος μισθός στην πατρίδα του. Θέλετε να κάνετε την Ελλάδα Ελλαδιστάν για να ψηφίζουν οι Ελληνέζοι σε λίγο καιρό;»

«Ξέρετε ποιοι είστε; Είστε αυτοί που δώσατε 1δισ. ευρώ για τις ανάγκες των Μουσουλμάνων παράνομων μεταναστών, αλλά δεν δώσατε ούτε ένα ευρώ για να αγοράσετε CANADAIR. Για αεροσκάφη και πυροσβέστες δεν δίνετε λεφτά. Πραγματικά με προβληματίζει αυτή η ελληνοφοβική αντίληψη που έχετε. Αν οι Έλληνες θέλουν να αλλάξει η Ελλάδα δεν πρέπει να ξαναψηφίσουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν θα μείνει στην Ελλάδα ούτε ένας Έλληνας, δεν θα μείνει στην Ελλάδα ούτε ένα δάσος».

«Ορίστε οι φωτογραφίες από αστυνομικούς που στην χθεσινή φωτιά έσβηναν τις φλόγες με ποτιστήρια και κουβάδες. Αυτό είναι το κράτος για το οποίο επαίρεται η ΝΔ. Αυτή είναι η ΝΔ. Το μόνο στο οποίο πετύχατε είναι οι εκκενώσεις. Όχι βόθρων αλλά περιοχών. Εκκενώνετε όλη την Ελλάδα. Είναι βέβαιο ότι με την λογική της ΝΔ πρέπει να εκκενώσουμε την χώρα για να σωθούμε από την κυβέρνηση».

«Στις 20 Ιουλίου είχαμε την επέτειο της εισβολής στην Κύπρο. Αλλά στις 19 και 20 Ιουλίου 2022 είχαμε κάτι για το οποίο δεν μίλησε κανείς στο κοινοβούλιο. Είχαμε «Μεγάλη Παρασκευή» για την Μακεδονία. Έγινε η επίσημη και πανηγυρική έναρξη της ένταξης των Σκοπίων στην Ε.Ε. με το ελληνικό όνομα «Βόρεια Μακεδονία», με «Μακεδονική» γλώσσα, και με «Μακεδόνες». Και αυτό είναι επιτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, των «μακεδονομάχων», των συλλαλητηρίων, των περικεφαλαιών, των σαρισοφόρων, που εσιώπησαν και δεν ελάλησαν και έδωσαν εντολή στα ΜΜΕ να μην το δείξει κανένα!»

«Διαβάζω ότι στην Φλώρινα στις 19 Ιουλίου ιδρύθηκε ένας σύλλογος με την επωνυμία «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας». Στην Φλώρινα! Σε αυτό το κέντρο θα παραδίδονται δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα «Μακεδονικής γλώσσας». Τα λέω αυτά για να δείτε τα λάθη σας. Τα τραγικά λάθη όλων σας, γιατί έρχονται δύσκολες ώρες».

«Η κυβέρνηση των ανεύθυνων και των ανευθυνοϋπεύθυνων για τα πολλά εγκλήματα δεν φταίει ποτέ! Φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από την κυβέρνηση της ΝΔ. Και το μόνο που έχει να μας δώσει είναι δικαιολογίες νηπίων: Κατά τον πρωθυπουργό έφταιγε που χιόνισε μεσημέρι, κατά τον κ. Στυλιανίδη έφταιγε που η φωτιά συμπεριφέρθηκε ασυνήθιστα για βράδυ! Η αυτοκριτική αγνοείται. Η συγγνώμη περισσεύει. Η αλαζονεία είναι στα καλύτερα της! Όλα τα κάνετε καλά και παραδίδεται μια Ελλάδα καμμένη, κατεστραμμένη».

«Την ώρα που η χώρα καιγόταν, το Μαξίμου απασχολούσε ο τρόπος δράσης του κόμματος μέχρι τις εκλογές! Και ξέρετε γιατί; Γιατί θέλατε τον κ. Ανδρουλάκη για σύμμαχο, τον φουσκώνατε γιατί νομίζατε πως θα κάνει ό,τι θέλετε, πως θα αποσπάσει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τελικά ο κ. Ανδρουλάκης «κλωτσάει»! Πέσατε έξω! Γιατί για κάθε ψήφο που  έκοβε ο κ. Ανδρουλάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ έκοβε ταυτόχρονα και από τη ΝΔ! Ακολουθείτε μια μικροκομματική, άθλια και ποταπή πολιτική. Και το λέω σας εσάς στο ΠΑΣΟΚ: Σας φούσκωσαν σαν μπαλόνι και θα σας ξεφουσκώσουν σαν μπαλόνι στις επόμενες εκλογές. Αντίθετα, οι εξελίξεις στην πανδημία, στα ενεργειακά, στο Ουκρανικό και στο Σκοπιανό έχουν δικαιώσει την Ελληνική Λύση. Έχουν δικαιώσει την πολιτική μας, την στάση μας, το πολιτικό μας ανάστημα. Γι’ αυτό τον λόγο θα επιχειρήσετε να μας μειώσετε τα ποσοστά. Με τις δημοσκοπήσεις, θα ξεκινήσετε την επιχείρηση της απομείωσης των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ και της Ελληνικής Λύσης, φουσκώνοντας παράλληλα τα ποσοστά (με ψεύτικους αριθμούς) των αποκομμάτων και των υποκομματιδίων που φτιάξατε στα δεξιά της ΝΔ. Γιατί έτσι θεωρείτε ότι θα τρώσετε την Ελληνική Λύση. Πραγματικά είναι άθλια η λογική σας, γιατί καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Είστε το κόμμα του παρασκηνίου, της διαπλοκής, των ολιγαρχών. Εμείς αυτή την πολιτική θα την κατεδαφίσουμε. Θα κατεδαφίσουμε αυτές τις νοοτροπίες. Θα κατεδαφίσουμε την άθλια τακτική σας που βάζει τους δημοσκόπους να εκβιάζουν την ψήφο των πολιτών. Κάποια στιγμή η Ελληνική Λύση θα κυβερνήσει, γιατί ο Ελληνικός λαός θα καταλάβει ποιοι είναι οι πραγματικοί διαχειριστές του συμφέροντος των Ελλήνων».

«Έχετε εγκαθιδρύσει ένα κομμουνιστικό καθεστώς στην χώρα μας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος κομμουνιστής ηγέτης της Ελλάδας. Είναι ο πρώτος που απαγόρευσε την ορθόδοξη λατρεία. Ακόμα και το Κομμουνιστικό Κόμμα στην πρώην Σοβιετική Ένωση δεν απαγόρευσε τις εκκλησίες. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρώτος που έκλεισε τις ιδιωτικές επιχειρήσεις με το ζόρι επιβάλλοντας το lockdown. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρώτος που απαγόρευσε στους Έλληνες να δουλεύουν, δίνοντάς τους επιδόματα, ξεγελώντας τους. Απαγόρευσε ακόμα και την μετακίνηση από νομό σε νομό. Πείτε μου ποιο κομμουνιστικό κόμμα έχει κάνει ποτέ κάτι τέτοιο; Μόνο η ΝΔ το έκανε! Και τώρα ο κ. Μητσοτάκης θα γίνει ο πρώτος που θα δίνει ρεύμα με δελτίο!»

«Ορίστε, εδώ έχω σημερινό δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ: «Η ΡΑΕ εισηγείται πολύωρες διακοπές ρεύματος σε όλη την Ελλάδα, γιατί θα υπάρχει ενεργειακή ένδεια»!

«Αυτό εδώ το κόμμα του 3,7% σας προειδοποίησε από το 2020 για το τι έρχεται και εσείς παριστάνοντας την κυβέρνηση δεν μας ακούσατε, αλλά προτιμήσατε να εξυπηρετείτε τους ολιγάρχες της ενέργειας. Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, η δική σας εφημερίδα, μιλά για δελτίο στην ενέργεια! Τι άλλο χρειάζεται ο Έλληνας ψηφοφόρος για να καταλάβει ότι μόνο η Ελληνική Λύση είναι η πραγματική λύση;»

«Αλλά φοβάστε να πάτε σε εκλογές. Και ξέρετε γιατί; Γιατί η μεγάλη μπίζνα βρίσκεται στην ενεργειακή αγορά. Ήδη οι ολιγάρχες ακονίζουν τα μαχαίρια τους για να κόψουν την πίτα. Γιατί θα έχουμε την διέλευση πρόσθετων ποσοτήτων 100 δις κυβικών μέτρων φυσικού αερίου για τις ανάγκες της Ε.Ε. έως το 2030, γιατί θα έχουμε αποκρατικοποιήσεις των ισχυρών μονοπωλίων της ΔΕΗ, των ΕΛΠΕ, της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ. Όλα αυτά ανάβουν πόλεμο μεταξύ των εγχώριων και των ξένων ομίλων. Γι’ αυτό δεν πάτε σε εκλογές. Γιατί οι ολιγάρχες σας είπαν ότι αν δεν τελειώσετε ό,τι έχετε αρχίσει δεν πρόκειται να φύγετε από εδώ. Ξέρετε ποιοι ολιγάρχες επιδιώξουν να διεκδικήσουν κομμάτι από την πίτα των πωλήσεων ύψους 13 δις; Ακούστε ονόματα: Μυτιληναίος, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, εταιρείες συμφερόντων Βαρδινογιάννη και Κοπελούζου αλλά και ξένες πολυεθνικές, όπως οι: ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ SNAM – ENAGAS – FLUXUX, VITOL, GLENCOR, ENI, EDISON, CHN ENERGY, ERH & INDOVERSE».

«Όλα αυτά τα λέω για να ξέρετε γιατί δεν πηγαίνει η ΝΔ σε εκλογές. Γιατί φοβάται να μοιράσει την πίτα. Ο ομφάλιος λώρος του χρήματος έχει πολλούς που τρώνε και πίνουν. Η Ελληνική Λύση δεν τα έχει πάρει από κανέναν ολιγάρχη, από κανέναν πλούσιο ή φτωχό Έλληνα».

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ζήτημα του «κακού» λιγνίτη. Ο διαγωνισμός πώλησης των λιγνιτικών σταθμών Μελίτης & Μεγαλόπολης, συνολικής ισχύος 930 MW έχει φέρει 6 επενδυτές! Έξι επενδυτές θέλουν να πάρουν τους λιγνίτες που ο πρωθυπουργός τους μισεί και θέλει να τους πολήσει. Η Ελλάδα έχει γίνει μια τεράστια μπίζνα προς όφελος των λίγων».

«Και μου αρέσει που στο Μαξίμου αποκαλείτε τον πρωθυπουργό Μωυσή! Μα αν ο πρωθυπουργός είναι ο Μωυσής, τότε αυτό που ζούμε εμείς τώρα είναι οι 10 πληγές του Φαραώ!»

«Γιατί φτιάξατε ένα κράτος μπάχαλο. Φτιάξατε ένα κομματικό κράτος ανίκανων. Φτιάξατε μια «ομάδα ανθρώπων που τους βλέπει κανείς να διαβάζουν και να αρθρογραφούν με υγιή χέρια, αλλά μισούν κάθε εργασία και οι οποίοι κάτω από έναν οποιονδήποτε αρχηγό ζητούν με κάθε μέσον να τον ξανακάνουν πρωθυπουργό, ασχέτως αν απέτυχε σε όσα ανέλαβε, γιατί τους παρέχει αυτά τα χίλια, δυο χιλιάρικα, τρία χιλιάρικα, πέντε χιλιάρικα».

«Σας προειδοποιούμε εσάς στο ΠΑΣΟΚ: Θα σας ξεφουσκώσουν! Κρατήστε το αυτό. Και εσάς στη ΝΔ σας προειδοποιούμε: θα σας τσακίσουμε στη νομιμότητα, θα σας κυνηγήσουμε μέχρι τέλους. Με τη ΝΔ που λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο και που έχει τσακίσει κάθε έννοια λογικής ΔΕΝ θα συνεργαστούμε. Είστε σάπιοι μέχρι το μεδούλι! Θα πάμε ΜΟΝΟΙ μέχρι τέλους. Δέχθηκα πάρα πολλά κτυπήματα, πλήρωσα 1,5 εκατ. πρόστιμο, που δεν έχει πληρώσει κανένα κανάλι στην Ελλάδα, με κυνηγούν η εφορία και όλες οι οικονομικές υπηρεσίες σας. Το υπέμεινα. Αλλά ο βόθρος σας ξεχείλισε και αυτόν εμείς θα τον εκκενώσουμε. Εσείς εκκενώνετε περιοχές, αλλά εμείς θα εκκενώσουμε την Ελλάδα από εσάς!»

 

Προηγούμενο άρθροΣτέλιος Φωτόπουλος: «Επικοινωνιακά παίχτηκε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι από την Κυβέρνηση με to power pass»
Επόμενο άρθροΑύξηση του επιτοκίου της κατά 0,5% ανακοίνωσε η ΕΚΤ