ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ : Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

Ο Πλάτων έλεγε ότι οι καλοί άνθρωποι δεν χρειάζονται νόμους για να μάθουν να είναι υπεύθυνοι, αντίθετα οι κακοί ψάχνουν τους νόμους. Και φτάσαμε στις σημερινές κυβερνήσεις που φτιάχνουν νόμους, όπως οι δικές σας κυβερνήσεις που νομοθετήσατε το ακαταδίωκτο και τώρα νομοθετείτε την καταδίωξη της αντίθετης άποψης.

Ακούστε λοιπόν τι λέει η Ευρωπαίκή Επιτροπή για την θέση της Ελλάδας στην δικαιοσύνη -έχω εδώ την έκθεση και την καταθέτω στα πρακτικά: Λέει λοιπόν ότι είναι μέτριο το επίπεδο ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, είναι ελλιπές το πλαίσιο προστασίας μαρτύρων του δημοσίου συμφέροντος (αυτό θυμίζει NOVARTIS), είναι αμφιλεγόμενος ο τρόπος διορισμού των δικαστικών, υπάρχουν εκατοντάδες συσσωρευμένες υποθέσεις, παρατηρείται μείωση της παραγωγικότητας των δικαστηρίων κλπ. Ακόμα και τη νομοθεσία που αφορά στην δωροδοκία την καταργήσατε το Νοέμβριο του 2019. Δηλ. όσοι έχουν δωροδοκήσει σήμερα κυκλοφορούν ελεύθεροι. Είστε ίδιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ίδιοι. Πείτε μου που διαφωνείτε; Στις Πρέσπες, στα Ελληνο-τουρκικά με την Χάγη, στην οικονομία, στην δικαιοσύνη; Πού; Φάνηκε αυτό και από την χθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού που μίλησε για προοδευτισμό. Είναι δυνατόν; Αντί να μιλήσει για εθνική πολιτική, για φιλολαϊκή πολιτική.
Έχω εδώ την έκθεση της Αστυνομίας για την εγκληματικότητα για το 2019. Την καταθέτω και αυτή στα πρακτικά. Αναφέρει λοιπόν ότι συνελήφθησαν 123.000 παράνομοι μετανάστες, συνελήφθησαν και διακινητές, αναφέρει ότι υπάρχει αύξηση 50% στην εγκληματικότητα στην Αττική από κάποιους Ρομά και επισημαίνει ότι πρόκειται για Ρομά άλλων χωρών που εισήλθαν παράνομα στην χώρα μας και ρημάζουν διάφορες περιοχές. Και η δικαιοσύνη επειδή έχει κάνει την κλοπή πλημμέλημα τους άφησε ελεύθερους και κυκλοφορούν έξω.
Έχω εδώ άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, δική σας εφημερίδα είναι κύριοι της ΝΔ, με ημερομηνία 14/9/2021, που λέει πώς η Αλβανική μαφία «ελέγχει» την κοκαΐνη. Λέει ότι ο χάρτης της Αθήνας είναι μοιρασμένος σε συμμορίες αλλοδαπών! Και εγώ σας λέω ότι έχετε κάνει μπάχαλο την πατρίδα. Βγείτε έξω μόνοι σας, όχι με συνοδεία 10 αστυνομικών ο καθένας, και τότε να δούμε αν θα νιώσετε ασφαλείς. Έχουμε τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας μεταξύ των Βαλκανικών χωρών.

Και θα πάω τώρα στην προτεινόμενη τροποποίηση του άρθρου 191 του Ποινικού Κώδικα και θα ρωτήσω ποιος είναι αυτός που ορίζει τι σημαίνει διασπορά ψευδών ειδήσεων; Ποιος ορίζει, πείτε μου, αν προκλήθηκε φόβος σε κάποιους πολίτες; Δικοί σας είναι αυτοί που διασπείρουν τις ψευδείς ειδήσεις. Δικοί σας είναι αυτοί που προκαλούν ανησυχία, φόβο και κλονίζουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην οικονομία, την αμυντική ικανότητα, την δημόσια υγεία. Αυτό όμως που κάνετε τώρα είναι προληπτική λογοκρισία. Και έτσι θα γίνουμε Βόρεια Κορέα. Γιατί θέλετε να μην μιλά κανείς, αν δεν έχει την δική σας άποψη. Επίσης έχουμε και την πρωτοτυπία, να τιμωρείται και ο ιδιοκτήτης του μέσου επειδή κάποιος εργαζόμενος εξέφρασε την άποψή του. Αυτά είναι ανήκουστα πράγματα.

Αν θέλετε όμως να μιλήσουμε για απονομή δικαιοσύνης, να μιλήσουμε κύριοι της ΝΔ για το τι σημαίνει ο όρος «ισόβια». Ξέρετε τι ισχύει στην Ευρώπη; Τα ισόβια στην Γερμανία είναι τουλάχιστον 15 χρόνια εγκλεισμός. Στην Ιταλία είναι 21 χρόνια εγκλεισμός. Στην Βρετανία τα ισόβια είναι ισόβια. Σημαίνουν φυλάκιση έως το τέλος της ζωής του καταδικασθέντος. Κι εμείς στην Ελληνική Λύση όταν λέμε ισόβια εννοούμε ΙΣΟΒΙΑ!!
Θα ήθελα όμως να κάνω και ένα σχόλιο για να κατανοήσετε την ιδεολογική μας διαφορά.

Εμείς ούτε κάνουμε παρέες με κακούργους, ούτε με εμπόρους ναρκωτικών, ούτε κάνουμε τους δούλους αυτών που κατακλέβουν καθημερινά την χώρα. Η Δημοκρατία γεννήθηκε στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα η Δημοκρατία δεν φιμώνεται, δεν εκβιάζεται, δεν απειλείται. Εσείς αντίθετα ούτε και την εφημερίδα που φέρει το όνομα ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ δεν στηρίζετε. Στην εν λόγω εφημερίδα έκανε μήνυση ο Ερντογάν και εσείς δεν τραβήξατε το αυτί του εισαγγελέα που παρέλαβε, που δέχθηκε την μήνυση. Στόχος της εφημερίδας, λέει το κείμενο της μήνυσης, ήταν όχι μόνο το πρόσωπο του Τούρκου προέδρου αλλά και τα συμφέροντα του τουρκικού έθνους στην Ανατ. Μεσόγειο και στην Θάλασσα των Νησιών. Και ο Έλληνας εισαγγελέας δέχθηκε αυτό το έγγραφο. Το δέχθηκε η Ελληνική Δικαιοσύνη! Δέχθηκαν ένα χαρτί από τους Τούρκους που αποκαλεί το Αιγαίο μας «Θάλασσα των Νησιών». Αυτός ο εισαγγελέας έπρεπε να έχει φύγει από την θέση του και όχι να νομιμοποιεί από το παράθυρο τις διεκδικήσεις της Τουρκίας στα νησιά μας. Με την εν λόγω εφημερία μπορεί να διαφωνώ, αλλά η ελευθερία να γράφει ό,τι θέλει κάποιος δεν μπορεί να υπόκειται σε αποφάσεις δικαστηρίων και κυρίως σε αποφάσεις των δικαστηρίων του Ερντογάν.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Τα ΜΜΕ της ΝΔ βυσοδομούν κατά της Ελληνικής Λύσης κατά ριπάς και αναίτια. Δεν μας εμφανίζουν ποτέ (στο MEGA δεν έχω πάει ποτέ, στον ΣΚΑΪ δεν έχω πάει ποτέ, στο STAR έχω εμφανιστεί μια φορά). Και χθες στο δελτίο του MEGA προβλήθηκε ένα άηθες, ένα επαίσχυντο ρεπορτάζ εναντίον της Ελληνικής Λύσης με ποια αφορμή; Μα με μια ερώτηση που έκανα προς τον πρωθυπουργό για τυχόν παρενέργειες των εμβολίων, όπως έχει πει ο Ε.Μ.Α. Για το γεγονός ότι αυτές οι παρενέργειες πρέπει να καταγράφονται, ώστε να ενημερωθούν και οι πολίτες. Δεν γνώριζα, κύριοι, ότι θα έπρεπε προτού μιλήσω να ερωτήσω το MEGA, ή να ζητήσω την άδεια από τον κ. Μαρινάκη, ή τον κ. Μαλέλη, ή την κ. Τζίμα. Είναι βέβαιο ότι ενορχηστρωτής των βρώμικων επιθέσεων είναι ο κατηγορούμενος για το ναρκοπλοίο NOOR 1 και φέρελπις στιχουργός Βαγγέλης Μαρινάκης. Αυτός είναι ο άνθρωπος της ΝΔ και κουμπάρος σας! Αυτός ο κύριος, ο οποίος αλαζονικά νομίζει ότι κυβερνά την Ελλάδα και μπορεί να ρυθμίζει πολιτικές καταστάσεις και να τοποθετεί υπουργούς και γενικούς γραμματείς, ανάλογα με τα οικονομικά του συμφέροντα. Αν νομίζει λοιπόν ότι με τέτοιες άθλιες μεθόδους θα ανακόψει την δυναμική πορεία της Ελληνικής Λύσης, ματαιοπονεί. Η Ελληνική Λύση υπηρετεί τα συμφέροντα του πολίτη, της κοινωνίας και του έθνους και όχι της οικονομικής ολιγαρχίας και των πολιτικών υπηρετών της. Όσο για τους αυλικούς δημοσιογράφους του MEGA, τους υπενθυμίζουμε ότι έγκλημα είναι να διακινείς ηρωίνη και όχι συμπληρώματα διατροφής. Αυτή είναι η διαφορά μας. Αλλά βέβαια κατανοούμε ότι οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι είναι υπάλληλοι του αφεντικού και άρα λένε ό,τι λέει και το αφεντικό. Κατά την λογική αυτή ο κ. Πρετεντέρης μιλά υπέρ εκεινων που υποδούλωσαν την χώρα με τα μνημόνια. Εξ άλλου, ο μοναδικός πρόεδρος κόμματος εδώ μέσα, που εργάζεται και απασχολεί εργαζομένους, είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος!

Θέλω όμως να αναφερθώ και στο επεισόδιο με την Ολλανδή δημοσιογράφο, που με δυσαρέστησε πολύ. Πείτε μου πόσο σοβαρό είναι ένα κράτος, όταν αφήνει τον καθένα να εισέρχεται στο Μέγαρο Μαξίμου, όταν αφήνει να εισέρχονται στο Μαξίμου υπόδικοι, γιατί υπόδικη είναι η συγκεκριμένη κυρία. Πόσο σοβαρό είναι ένα κράτος όταν επιτρέπει να απολογείται ο πρωθυπουργός σε μια υπόδικη για την φιλοξενία στην χώρα μας παράνομων μεταναστών. Και απορώ με τα υπόλοιπα κόμματα που υπερασπίστηκαν την Ολλανδή, όταν μιλάμε για τον πρωθυπουργό όλης της Ελλάδας και όχι για τον πρωθυπουργό της ΝΔ. Εκείνο όμως που με πίκρανε περισσότερο ήταν ότι ο πρωθυπουργος, απολογούμενος, είπε χαρακτηριστικά: «Εάν πάτε στην Σάμο, θα δείτε ότι οι συνθήκες είναι άψογες. Και έγιναν έτσι με χρήματα του ΟΗΕ. Υπάρχουν καθαρές εγκαταστάσεις και παιδότοποι, που δεν συγκρίνονται με ό,τι είχαμε στο παρελθόν. Αυτή είναι η πολιτική μας και την στηρίζουμε. Και δεν θα ανεχθώ κανείς να κουνά το δάχτυλο στην κυβέρνηση και την κατηγορεί για έλλειψη ανθρωπισμού». Και τα είπε αυτά την ώρα που Έλληνας πεινάει και που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του. Και ποια ακριβώς είναι η πολιτική που στηρίζει η ΝΔ; Να μαζεύει τον κάθε εισβολέα και να τον κρατά εδώ αντί να τον στείλει στο σπίτι του; Δεν έπρεπε να πεί ότι δεν θα ανεχθεί κανέναν εισβολέα και κανέναν παράνομο μετανάστη και ότι θα κάνει σε όλους αυτούς push back, για λόγους οικονομικούς και υγιεινής (λόγω covid);

Όλα τα ΜΜΕ αναφέρουν αυτές τις ημέρες ότι καταρρέει το ΕΣΥ, ότι γέμισαν οι ΜΕΘ. Δεν λένε όμως ότι από πέρυσι μέχρι φέτος έχουμε το 1/3 των ΜΕΘ που είχαμε πριν λίγα χρόνια. Και είναι λογικό να έχουμε τέτοια έλλειψη γιατί έχουμε έχουμε μια παράλογη κυβέρνηση. Διώξατε γιατρούς, δεν κάνατε ΜΕΘ, βάλατε σε αναστολή νοσηλευτές. Ε, ναι, είναι λογικά όλα αυτά.

Τι έκανε η ΝΔ τα τελευταία δύο χρόνια;

-Ενώ ηρωοποιούσατε τους υγειονομικούς και τους πυροσβέστες τώρα τους καταδικάζετε στην πείνα. Εσχάτως μάλιστα τους ξυλοφορτώνετε κιόλας. Δηλαδή και πεινασμένοι και δαρμένοι.

-Οι συνταξιούχοι ακόμα μια φορά εξαπατήθηκαν. Και αυτοί οι άνθρωποι είναι οι πατεράδες μας, οι παππούδες μας, οι θείοι μας, οι άνθρωποί μας. Και μιλάμε για συντάξεις της τάξεως των 600 ευρώ. Μα πώς θα ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι;

-Έχετε συνθλίψει την μεσαία τάξη και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες μέσω της εκμετάλλευσης του κορωναϊού. Κινδυνεύουν με λουκέτο τα 2/3 των επιχειρήσεων.

-Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι βρίζουν αμφότεροι την κυβέρνηση που τους έβαλε φωτιά και τους έχει βάλει να φαγώνονται. Και όχι μόνο αυτό, αλλά βάζετε τώρα τους δημοσιογράφους να γράφουν ότι όποιος είναι ανεμβολίαστος δεν θα πηγαίνει στο νοσοκομείο, όπως γίνεται στην Σιγκαπούρη. Δεν είναι αυτό fake news; Σκέφτεται η κυβέρνηση να έχει τα νοσοκομεία μόνο για τους εμβολιασμένους; Γιατί δεν διώχνετε αυτούς τους δημοσιογράφους; Αντ’ αυτού σήμερα όλες οι εφημερίδες έχουν δημοσιεύματα που λένε ότι υπάρχει αυτή η σκέψη εκ μέρους της κυβέρνησης;

-Δεν πετάξατε στα σκουπίδια την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών. Και σήμερα ο κ. Καραγκούνης και οι υπουργοί σας παρακαλούν τα Σκόπια να μην αλλάξει η Συμφωνία.
-Αφήνετε τα κοράκια των funds και των τραπεζών να παίρνουν τα σπίτια των Ελλήνων.

-Οι πολίτες φοβούνται να βγουν από τα σπίτια τους για να μην τους σφάξουν εξ αιτίας της ανύπαρκτης αστυνομίας.

-Ο κόσμος σιχάθηκε να ακούει και να διαβάζει την προπαγάνδα των καθεστωτικών κονδυλοφόρων.

-Το χρέος καλπάζει προς τα 400 δισ.

-Και τώρα, με πρόσχημα το ν/σ για την διασπορά ψευδών ειδήσεων, έρχεστε να στερήσετε από τους πολίτες το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης. Ουσιαστικά απαγορεύετε στους πολίτες να έχουν κρίση, αντίληψη και άφοβη σκέψη.

Αυτό που πετύχατε στη ΝΔ είναι η κατάρρευση της οικονομίας. Η οικονομία καταρρέει, τα μαγαζιά σβήνουν, οι επιχειρήσεις στεγνώνουν, η ανεργία φουντώνει, τα Ελληνόπουλα φεύγουν, και οι Νέο-Έλληνες, επειδή το θέλει η ΝΔ, είναι διχασμένοι για ένα παλιο-εμβόλιο! Γιατί είναι άλλο πράγμα η νουθεσία και η πειθώς και άλλο η επιβολή. Η δράση φέρνει αντίδραση.

Και μου άρεσε που χθες καταχειροκροτήθηκε ο πρωθυπουργός, ο οποίος επαίρεται για την αύξηση του εισοδήματος των χαμηλόμισθων. Μιλάμε δηλ. για αύξηση της τάξεως του 2%. Δηλαδή για ένα μισθό 600 ευρώ η αύξηση θα είναι 12 ολόκληρα ευρώ! Μα δεν ντρέπεστε οι βουλευτές της ΝΔ που χειροκροτήσατε όρθιοι τον πρωθυπουργό γι’ αυτό; Και βγήκαν σήμερα τα ΜΜΕ να ανακοινώσουν πανηγυρικά την αύξηση;

Έχουμε την πιο ακριβή βενζίνη στην ΕΕ. Πιο ακριβή και από την Ελβετία! Πραγματικά αισθάνομαι εθνικά υπερήφανος. Δεν ξέρω πώς να διαχειριστώ τέτοια συγκίνηση. Είμαστε πρωταθλητές! ΣΕ τι; Στην ακρίβεια και στην φτώχεια! Και όχι μόνο αυτό αλλά πρέπει να αισθανόμαστε και ευγνώμονες για την ακρίβεια, σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού στο MEGA. Είπε ο κ. Μητσοτάκης, ότι αν δεν υπήρχε η κυβέρνηση ο λογαριασμός της ΔΕΗ θα ήταν 10 φορές υψηλότερος. Αφού λοιπόν έσωσε την κατάσταση, την Κυριακή να πάμε όλοι στην εκκλησία και να του ανάψουμε ένα κεράκι.
Λέει η κυβέρνηση ότι ενδιαφέρεται για τους πολίτες. Αλλά βάζει φόρους στο πετρέλαιο για να μην μπορούν να ζεσταθούν, βάζει φόρους στην βενζίνη για μην μπορούν να πάνε πουθενά,, βάζει φόρους στα σπίτια για να μην μπορούν να πληρώσουν και να μείνουν άστεγοι, βάζει φόρους στα τρόφιμα για να μην έχουν να φάνε. Και την ίδια ώρα ανησυχεί μήπως κολλήσουν κορωναϊό και πεθάνουν! Όλα αυτά είναι ασύμβατα με τη δική μας λογική. Είναι παράλογα. Είναι τρελλά. Δεν στέκουν στην δική μας νοημοσύνη.

Πριν κλείσω θα ήθελα να σας διαβάσω αυτό που αναφέρει στο βιβλίο του ο Μπαράκ Ομπάμα στην σελίδα 558, και το οποίο έχει να κάνει με το έγκλημα που έγινε με τα μνημόνια. Λέει λοιπόν: «Η Γερμανία διέλυσε την Ελλάδα και την Ευρώπη, σε συνεργασία με Έλληνες πολιτικούς. Κατέστρεψαν τις Ελληνικές τράπεζες και κατ’ επέκτασιν το Ελληνικό κράτος, για να σωθούν οι γερμανικές τράπεζες». Και τότε που τα έλεγα αυτά ως δημοσιογράφος με χαρακτηρίζατε συνωμοσιολόγο, μέχρι που τα έγραψε στο βιβλίο του ο Ομπάμα! Αυτό δεν σας τρομάζει στη ΝΔ; Δεν σας προβληματίζει; Δεν σας κάνει επιφυλακτικούς; Δεν δείχνει ότι είστε δούλοι των γερμανικών συμφερόντων; Ότι λαμβάνετε μέτρα ανθελληνικά; Το LIDL έχει 33 ομόρρυθμες εταιρείες με το ίδιο ΑΦΜ! Πρόκειται για κατάφωρη φορο-αποφυγή. Και δεν έχει γίνει ποτέ κανένας έλεγχος. Ενώ σε εμένα, στον Βελόπουλο, μέσα σε ένα χρόνο η εφορία έχει κάνει 6 ελέγχους! Και αναρωτιέμαι θα κινητοποιήσει κάποια κυβέρνηση τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της για να δούμε γιατί δεν έχει γίνει καμμία φορολογική δήλωση από την εταιρεία αυτή; Να έρθουν τα στοιχεία αυτά στην βουλή. Αλλά, ξέχασα, πρόκειται για γερμανική εταιρεία. Και όπου υπάρχει γερμανικός φασισμός και γερμανικός ναζισμός εκεί υπάρχει και ελληνική πειθήνια πολιτική. Ντρέπομαι γι’ αυτό που είπε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ. Θα πρέπει να απολογηθείτε για όσα γράφει στο βιβλίο του ο Ομπάμα. Θα πρέπει να απολογηθείτε στον Ελληνικό λαό γι΄αυτό. Γιατί δεν το είπε ο οποιοσδήποτε συνωμοσιολόγος αλλά ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ!!

Προηγούμενο άρθροΧανιά: Διαμαρτυρία εμπόρων στις 12/11 κατά των ελέγχων για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού
Επόμενο άρθροΓαλλία: Το υγειονομικό πάσο όσων είναι άνω των 65 ετών θα απενεργοποιείται αν δεν κάνουν αναμνηστική δόση εμβολίου