Κυριάκος Βελόπουλος: «Αναπαράγετε ένα αυταρχικό κομματικό κράτος με στόχο να επιβληθείτε. Η Ελλάδα δεν είναι ιδιοκτησία κανενός αλλά του Ελληνικού λαού…»

Στα μεγάλα θέματα της ελληνικής οικονομίας, στην ενέργεια, την ακρίβεια, την ανεργία αλλά και την απουσία πρωτογενούς και βιομηχανικής παραγωγής στη χώρα μας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σημερινή ομιλία του στη Βουλή κατα τη συνεδρίαση της συζήτσης για την ψήφιση του προϋπολισμού του 2022 ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Ζήτησε την άμεση προσφυγή στις κάλπες ενώ παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να μην πιστεύουν τις ειδήσεις για την πανδημία καθώς όπως υποστήριξε «τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι πλουτίζουν από την πανδημία».

«Να πάτε την χώρα σε εκλογές γιατί είστε όμηροι. Να πάρετε την ψήφο του λαού αν το αξίζετε. Αν δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, τώρα εκλογές. Η μόνη λύση είναι οι εκλογές» είπε χαρακτηριστικά. Σε άλλο σημείο υποστήριξε: «Κανάλια και δημοσιογράφοι πλουτίζουν από την πανδημία. Ζουν από την πανδημία γι αυτό ο κόσμος να μην τους πιστεύει. Τα κοράκια αυτά ζουν από την πανδημία, πρέπει να υπάρχει η πανδημία για να καλυφθεί η κυβερνητική αδυναμία».

Σε ό,τι αφορά στη μελέτη των καθηγητών Τσιόδρα – Λύτρα υποστήριξε ότι «αν ήξερε ο πρωθυπουργός και το έκρυβε κάτι δεν πάει καλά. Συνεχίζει με ψέματα να ασκεί κυβερνητικό έργο» ενώ στη συνέχεια ανέφερε «το πρόβλημα δεν είναι οι πολλοί ασθενείς αλλά οι μη στελεχωμένες ΜΕΘ».

«Δεν είναι δυνατόν να συζητάμε τον προϋπολογισμό και να απουσιάζει ο Πρωθυπουργός από την αίθουσα. Εξυπηρετείτε μόνο το κομματικό σας ακροατήριο. Όποιος δεν είναι δικός σας τον κυνηγάτε. Το ίδιο είναι όλα τα κόμματα εξουσίας» ανέφερε μεταξύ άλλων πριν λίγο στην ομιλία του ο Κυριάκος Βελόπουλος.

«Από το 1974 η Ελλάδα δεν είχε ποτέ άξια ηγεσία να αναλάβει την ενεργειακή απεξάρτηση της χώρας από αλλότρια συμφέροντα και να εκμεταλλευτεί τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες. Έχουμε παγκοσμίως έναν υβριδικό πόλεμο που εξελίσσεται υπόγεια» ανέφερε επίσης.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης τόνισε παράλληλα ότι η κυβέρνηση δεν επενδύει στον πρωτογενή τομέα και τη βιομηχανική παραγωγή και συνεχώς δανείζεται. «Κυβέρνηση η οποία συνεχώς δανείζεται οδηγεί σε υπερχρεώση τη χώρα, τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονα μας» είπε χαρακτηριστικά.

«Όλα τα κόμματα από το 1974 έως σήμερα έχετε ταυτίσει το κράτος με το κόμμα. Είναι μια στραβή αντίληψη, η οποία αποτυπώνεται στην πολιτική καθημερινότητα. Αναπαράγετε ένα αυταρχικό κομματικό κράτος με στόχο να επιβληθείτε. Το κράτος που λέγεται Ελλάδα δεν είναι ιδιοκτησία κανενός αλλά του Ελληνικού λαού. Πάμε στο γκρεμό έρχεται πείνα. Ο πληθωρισμός σκοτώνει την οικονομία και τους φτωχούς», τόνισε επίσης.

Ο κ. Βελόπουλος επανέλαβε την άποψη ότι υπάρχει συγκυβέρνηση, ενώ απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών είπε: «Θέλετε να είστε πετυχημένος υπουργός; Αντιγράψτε πετυχημένα μοντέλα όπως της Ρωσίας, της Ουγγαρίας, της Πολωνίας. Πέτυχαν γιατί έχουν εθνικό οικονομικό προστατευτισμό. Προστατέψτε τα ελληνικά προϊόντα. Επιβάλετε δασμούς, επιβάλετε ποιοτικό έλεγχο στα εισαγόμενα προϊόντα».

Δείτε όλη την ομιλία του Κυριάκου Βελόπουλου στο βίντεο που ακολουθεί:

Προηγούμενο άρθροΑυστηρό lockdown αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η Ολλανδία για την εορταστική περίοδο Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς
Επόμενο άρθροΑλέξης Τσίπρας: «Κύριε Μητσοτάκη δυστυχώς επτωχεύσατε ηθικά»