Κυριάκος Βελόπουλος: Αν δεν αναπτυχθεί η ελληνική πολεμική βιομηχανία δεν κάνουμε τίποτα – ΒΙΝΤΕΟ

Στη γεωστρατηγική ανάλυση των Εθνικών Θεμάτων επικεντρώθηκε η ομιλία του Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου της Ελληνικής Λύσης στη Βουλή με θέμα την αμυντική θωράκιση της χώρας.

Ξεκινώντας την ομιλία μου θα ήθελα να πω ότι σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα του παιδικού καρκίνου και πιστεύω ότι σε αυτούς τους μικρούς αγωνιστές θα πρέπει όλοι να κλίνουμε το γόνυ.
Κύριε πρωθυπουργέ, δύο ομογενείς μας δολοφονήθηκαν άγρια στην Ουκρανία, άλλοι δύο τραυματίστηκαν, από Ουκρανούς στρατιώτες. Τι έχετε κάνει γι’αυτές τις δολοφονίες; Ποιες ήταν οι ενέργειές σας; Αν συνέβαινε αυτό σε άλλο πολίτη τι θα γινόταν; Δεν αρκεί, κύριε πρωθυπουργέ και κύριε υπουργέ των εξωτερικών ένα διάβημα. Δεν αρκεί η επικοινωνία με τον Ουκρανό ομόλογό σας. Πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις.
Το ερώτημα είναι με ποιους πρέπει να είμαστε σε αυτό τον πόλεμο που πάει να ξεσπάσει. Για εμάς δεν τίθεται δίλημμα με ποιόν θέλουμε να ταχθούμε. Εμείς ξέρουμε ποιοι ήταν εκείνοι που έφεραν το Ισλάμ στην Ευρώπη, ποιοι ήταν εκείνοι που δημιουργήσαν το ριζοσπαστικό Ισλάμ, που δημιούργησαν ένα κράτος – χαλιφάτο και αναφέρομαι στην Βοσνία ΕΡζεγοβίνη, ποιοι ήταν εκείνοι που έφεραν την Αραβική Άνοιξη, που διέλυσαν την Συρία.
Και σας ρωτώ: Είναι χώρα μέλος του ΝΑΤΟ η Ουκρανία; Τι δουλειά έχει η Ελλάδα να εμπλακεί εκεί; Όλη η δύση κινητοποιείται κατά του «κακού» ρωσικού παράγοντα, επειδή η Ρωσία απειλεί την Ουκρανία και βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός παγκοσμίου πολέμου. Όταν η Τουρκία όμως απειλεί ανοικτά την Ελλάδα, όταν διεκδικεί εδάφη της Ελλάδας, πού είναι το ΝΑΤΟ; Γιατί εμείς σε αυτή την περίπτωση βλέπουμε την Δύση να τηρεί ίσες αποστάσεις και να συνιστά διάλογο.
Η Ουκρανία, κύριοι, διέγραψε την ελληνική μειονότητα από τα κατάστιχά της. Τους διέγραψε ως μη μειονοτικούς! Αναφέρει στην απόφασή της ότι όσοι δεν είναι αυτόχθονες δεν θα μπορούν να απολαμβάνουν δικαιώματα και ελευθερίες που απολαμβάνουν οι Ουκρανοί πολίτες, οι Τάταροι (βλέπε Τούρκοι), οι Κριμαΐτες. Οι Έλληνες δεν είναι πουθενά!
Δεν είναι σοβαρή η πολιτική που ακολουθείτε. Η Δύση αποφάσισε να πυροβολήσει τα πόδια της. Εμείς όμως είμαστε με το δόγμα ντε Γκωλ, που έλεγε ότι η Ευρώπη ξεκινά από την Λισσαβώνα και τελειώνει με την Ρωσία. Η Ρωσία είναι Ευρώπη για την Ελληνική Λύση. Και να ξέρετε ότι το πρόβλημα δεν το έχει η Ρωσία. Το έχει η Ευρώπη. Οι κυρώσεις δεν αποτελούν απειλή για την Ρωσία. Ετοιμάζεται από το 2015 η Ρωσία! Έχει συγκεντρώσει ταμειακά διαθέσιμα σε χρυσό, έχει πολύτιμα μέταλλα, έχει συνάλλαγμα και ισοδύναμα 630 δις δολλάρια, συνυπολογίζοντας τα 117 δις που έχει με τις συμφωνίες που έχει συνάψει με την Κίνα, έχει ένα ΑΕΠ 1.480 δις δολλάρια, ενώ έχει αναπτύξεικαι τον πρωτογενή τομέα. Αυτό το κατάλαβε και ο Μακρόν και γι’ αυτό η δήλωση που έκανε ταυτίζεται με το δόγμα ντε Γκωλ. Είπε: «Για εμένα είναι προφανές. Η Ρωσία είναι Ευρώπη. αν κάποιος πιστεύει στην Ευρώπη θα πρέπει να μπορεί να εργαστεί με την Ρωσία και να βρει τρόπους και μέσα να χτίσει το μέλλον της Ηπείρου και των Ευρωπαίων».
Το ίδιο λέμε κι εμείς, ενώ εσείς τάσσεστε υπέρ των Αμερικανών. Δεν είμαστε αντιμερικανιστές. Αλλά λειτουργούμε στο πλαίσιο του win – win. Εσείς δώσατε την Αλεξ/πολη, δώσατε και τη Σούδα και δεν πήρατε τίποτα. Επομένως γι’ αυτό ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα είναι δεδομένος σύμμαχος. Όμως ο δεδομένος σύμμαχος είναι απατημένος και εξαπατημένος.
Το μεγαλύτερο στρατηγικό θέμα στην Ουκρανάι δεν είναι Ανατολικά της αλλά στα Δυτικά!! Η μεγαλύτερη συγκέντρωση δυνάμεων είναι στα σύνορα με την Υπερδνειστέρια. Εκεί θα παιχτεί το μεγάλο παιχνίδι. Θέλουν την Υπερδνειστέρια να είναι απομονωμένη μεταξύ δύο χωρών της Ουκρανίας και της Μολδαβίας. Γι’αυτό το λόγο δώσατε την Αλεξανδρούπολη. Πείτε τουλάχιστον την αλήθεια στους Έλληνες. Και γι’ αυτό το λόγο θα αναγκαστεί η Ρωσία να εισβάλει στην Οδησσό, αν ζοριστεί στην Υπερδνειστέρια.
Και επειδή είστε φίλοι με τους Αμερικανούς, εγώ θα σας πω ποιοι είναι αυτοί οι «φίλοι» μας. Είναι ο φυσικός και ηθικός αυτουργός για τους πολέμους: στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, για την Αραβική Άνοιξη, για την καταστροφή της Συρίας. Σε όλους τους πολέμους ήταν ηθικοί αυτουργοί και σχεδόν σε όλους ηττήθηκαν! Πρόδωσαν την Κύπρο με τον Κίσσινγκερ, στα Ίμια μας είπαν «όχι στα όπλα», μας πίεσαν στις Πρέσπες, μας πιέζουν τώρα με τη Χάγη. Είναι αυτοί φίλοι μας; Είναι δυνατόν; Για ποιο λόγο; Και μην μου πείτε ότι έχουμε παραδοσιακή φιλία με τους Αμερικανούς. Εμείς είμαστε φίλοι με αυτούς που είναι φίλοι της Ελλάδας και των Ελλήνων.
Και επειδή οι ΉΠΑ γνωρίζουν από proxy wars, να ξέρετε ότι ψάχνουν για «χρήσιμους ηλίθιους». Τι κάνουν τώρα; Προσπαθούν να βάλουν τους Ευρωπαίους να γίνουν μαλλιά κουβάρια με τους Ρώσους και να αφήσουν πίσω τους συντρίμμια, ώστε οι ίδιοι να αντιμετωπίσουν μόνο την Κίνα. Αυτό θα σημάνει ανάδυση εκ νέου του οικονομικού μοντέλου της Αμερικής. Μην ακούσω επιχειρήματα του τύπου: «είμαστε μικρή χώρα». Δεν υπάρχουν μικρές χώρες. Υπάρχουν μικρές πολιτικές.
Πάντα επίκαιρος είναι ο Θουκυδίδης, που έλεγε: «Κατά τη συζήτηση των ανθρωπίνων πραγμάτων, το επιχείρημα του δικαίου έχει αξία όπου υπάρχει ίση δύναμη της επιβολής. Όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμή του, ενώ ο ασθενής (ο αδύναμος) παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του». Αυτοί είσαστε από το ’74 και μετά. Είστε ενδοτικοί και οπισθοχωρητικοί.
Η κακή πολιτική, κύριοι, μοιάζει με την κακή επιστήμη. Εσείς εφαρμόζετε και τα δύο λάθος. Ακούμε πολλές θεωρίες, πολλά λόγια, πολλή αυτοπροβολή από τα κανάλια, αλλά από πράξεις τίποτα. Αγοράσατε τίποτα από την δική σας τσέπη; Εγώ μίλησα με τον πρωθυπουργό και του είπα για τα Belhara. Εγώ του τηλεφώνησα. Δεν γνώριζε τίποτα. Και εσείς, οι υπουργοί του θέλατε να αγοράσετε τα αμερικανικά σκαφάκια, αλλά αλλά ευτυχώς τελικά αγοράσατε τα Belhara.
Προ καιρού ο κ. Δένδιας είχε πεί ότι «με κοινό παρονομαστή την εθνική λογική και το εθνικό συμφέρον, σας ζητώ να διατηρήσουμε την συστράτευση μπροστά στον αναθεωρητισμό, την ενότητα μπροστά στην υπαρκτή απειλή». Η επίκληση της συστράτευσης είναι όρος αντίληψης σήμερα; Μόνοι σας τα αποφασίζετε όλοι, μόνοι σας τα κάνετε λάθος. Πείτε μου γιατί δεν πήρατε τα Scalp;
Κάνετε μόνο λάθη:
1ο λάθος: υπαναχωρείτε στα δικαιώματά μας απέναντι στην Τουρκία. Αντί να επιβάλλει η Ελλάδα casus belli το επιβάλλει η Τουρκία, με αυτό δεδομένο εσείς πηγαίνετε να ξεκινήσετε διάλογο μαζί της;
2ο λάθος: ο κ. Ιωακειμίδης, σύμβουλος του πρωθυπουργού είπε: «Η εφαρμοσμένη πολιτική της Αθήνας στο σκέλος της αναχαίτισης της Τουρκίας από του να καταστεί περιφερειακή δύναμη, είναι αδιέξοδη, ατελέσφορη, ανέφικτη, δεν θα φέρει αποτελέσματα. Σπαταλάμε τζάμπα πόρους». Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να έχει τέτοιους συμβούλους; Ή τον κ. Ντόκο του ΕΛΙΑΜΕΠ;
3ο λάθος: η Τουρκία μετατρέπει εκκλησίες σε τζαμιά, την αγία Σοφία στην Κων/πολη, την αγ. Σοφία στη Νίκαια, την αγ. Σοφία στην Τραπεζούντα, την αγ. Σοφία στην Ανδριανούπολη. Βυζαντινές εκκλησίες μετατράπηκαν σε τζαμιά. Και εσείς πάτε και χτίζετε τζαμιά στην Κω και την Ρόδο!
4ο λάθος: βασίζεστε στην Ε.Ε., αλλά οι Ευρωπαίοι πουλούν όπλα στους Τούρκους. Πουλούν τη δική τους τεχνολογία. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες τους έχουν εργοστάσια στην Τουρκία!
5ο λάθος: επικαλείστε συνεχώς το διεθνές δίκαιο. Αλλά με το διεθνές δίκαιο χάνουμε την πατρίδα μας κομμάτι – κομμάτι: χάσαμε την Κύπρο, χάσαμε τα Ίμια, χάνουμε το Αιγαίο.
6ο λάθος: σας διαφεύγει η απλή λογική. Μόνο ο πόλεμος μπορεί να αναγκάσει μια χώρα να τηρήσει συμφωνίες. Η επίκληση του αδύνατου είναι η επίκληση του διεθνούς δικαίου. Ποτέ δεν εφαρμόστηκαν πραγματικά οι επιταγές του διεθνούς δικαίου. Θυμηθείτε στην Μικρά Ασία ότι εμείς πολεμούσαμε για να τηρηθεί η συνθήκη των Σεβρών και ο Κεμάλ για την ακυρώσει. Μόλις νίκησε την ακύρωσε. Τώρα ο Ερντογάν παλεύει για να ακυρώσει τη συνθήκη τη Λωζάνης. Αυτά για τους λάτρεις του διεθνούς δικαίου. Τα όπλα επιβάλλουν τις συθήκες.
7ο λάθος: συζητάτε κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, την ώρα που απειλούνται από νατοϊκή χώρα η Ελλάδα και η Κύπρος. Πείτε μου, είναι χώρα του ΝΑΤΟ η Ουκρανία;
8ο λάθος: κάνετε συμφωνίες με το Πακιστάν και όχι με την Ινδία. Υπέγραψε συμφωνία ο κ. Μηταράκης. Και την ίδια ώρα αφήνετε Πακιστανούς να κάνουν διαδηλώσεις και να προσβάλλουν την Ινδία, έξω από την πρεσβεία της στην Αθήνα. Σας το λέω εδώ και καιρό: συνεργαστείτε με την Ινδία!
Και προς ενημέρωση του ΕΛΙΑΜΕΠ, να πω ότι το άρθρο 13 παράγραφος 3 της συνθήκης της Λωζάνης μιλά για παρουσία ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στα νησιά μας, ανεξαρτήτως δικαιώματος αυτοάμυνας. Επίσης έχουμε το άρθρο 51 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ που μας δίνει το δικαίωμα να έχουμε στρατό στα νησιά μας, λόγω της επιθετικότητας της Τουρκίας. Και τα λέω αυτά γιατί στόχος της Τουρκίας είναι η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας.
Εσείς όμως καλλιεργείτε συγκεκριμένους μύθους:
Ένας μύθος είναι ότι η συμφωνία που κάνατε με τους Αμερικανούς για την Αλεξανδρούπολη θα βοηθήσει τις ΗΠΑ και την Ελλάδα έναντι των Τούρκων. Όμως ο Αμερικανος πρέσβης, ο κ. Πάϊατ από το Thessaloniki Summit 2021 είπε: «η εταιρική σχέση ΗΠΑ – Ελλάδας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη δεν αποτελεί απειλή για την Τουρκία»! Άρα δώσατε στις ΗΠΑ κάτι που δεν έχει σχέση με την άμυνα της χώρας .
Άλλος ένας μύθος είναι ότι θα έρθουν εργαζόμενοι από το Πακιστάν στην Ελλάδα για δουλειές. Το είπε ο κ.Μηταράκης! Μα από το Πακιστάν; Την ώρα μάλιστα που αρχηγός της πολεμικής αεροπορίας του Πακιστάν στη συνάντησή του με τον Ερντογάν είπε: «Είμαστε ένα έθνος με την Τουρκία. Την στηρίζουμε πλήρως για την Κύπρο. Το Πακιστάν και η Τουρκία είναι δύο χώρες, ένα έθνος»!
Πείτε μου, δεν είναι λάθη αυτά; Στο τέλος θα αναγκαστείτε να στείλετε στρατό στην Ουκρανία. Και θέλω ο υπουργός να δεσμευτεί ότι δεν θα στείλουμε στρατό. Μην το κάνετε. Θα έχουμε προβλήματα!
Πραγματικά απορώ, ξέρετε τι λέτε ή λέτε ό,τι θέλετε; Είπε ο Υπουργός αμύνης στην επιτροπή: «Δεν βάλαμε Scalp Naval στις φρεγάτες, γιατί αυτό θα τις καθιστούσε στόχο»! Και το είπε ενώ ήταν παρών ο Α/ΓΕΝ κ. Πετράκης. Και το χειρότερο, όταν ρωτήθηκε σχετικά από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ . Σαρακιώτη, απάντησε ο υπουργός: «ρωτήστε και τον αρχηγό να σας το βεβαιώσει»! (ότι δηλ. οι scalp naval θα καθιστούσαν στόχο τις φρεγάτες). Πραγματικά πείτε μου γιατί δεν πήρατε τα scalp naval; Ο δεν εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ για τα Rafale είπε ότι η αγορά επιπλέον 6 σκαφών θα ήταν «out of the blue». Μα δεν σας καταλαβαίνω. Τι θέλετε; Να είμαστε γυμνοί απέναντι στους Τούρκους; Τι πρέπει να κάνουμε; να στείλουμε μια μηχανότρατα στην ανατ. Μεσόγειο για να μην είναι στόχος;
Τι προτείνουμε; αν δεν αναπτυχθεί η ελληνική πολεμική βιομηχανία δεν κάνουμε τίποτα. Φωνάξτε όλα τα κόμματα να συζητήσουμε και να βρούμε λύσεις. Η Ινδία έχει πάνω από 30% της συμπαραγωγής των Rafale. Η Τουρκία κατασκευάζει το 60% των όπλων της μέσω της εγχώριας βιομηχανίας της. Και εμείς με την τελευταία σύμβαση που υπεγράφη δεν αφήσαμε ούτε βίδα στην ΕΑΒ!
Έχετε κάνει λάθη και με τα Rafale. Η Ελλάδα έχει παραγγείλει 18 Rafale, από τα οποία τα 12 είναι μεταχειρισμένα, η κυβέρνηση διέρρευσε ότι θα αγοράσει άλλα 6 μαχητικά, και έχουμε πληρώσει 3,3 δις. Η Αίγυπτος, την ίδια ώρα, θα αγοράσει καινούργια Rafale με κόστος 3,9 δις. Να το λάθος!
Δεν διεκδικείτε τίποτα. Συνεχώς υποχωρείτε. Και διαστημόπλοιο να αγοράσετε θα το χρησιμοποιήσετε; Έχετε τη βούληση; Έχετε δόγμα αποτροπής και ασφάλειας. Στον κ. Χαρδαλιά έκαναν παρεμβολές τις προάλλες. Κάνατε κάτι; Το ίδιο έγινε και στον κ. Δένια και σε άλλους υπουργούς. Χρόνια γίνεται αυτό. Τι κάνετε;
Θα κλείσω με αυτό που είχε πεί ο Κούντερα. «Το πρώτο βήμα για να εξόντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του, να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του. Το επόμενο είναι να βάλεις κάποιους να γράψουν καινούργια βιβλία για τα παιδιά με μία νέα ιστορία. ΣΕ λίγο καιρό το έθνος θα έχει ξεχάσει ποιο είναι. Ο υπόλοιπος κόσμος θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».
Εμείς καλούμε το 50% των Ελλήνων που δεν πήγε να ψηφίσει, να δώσει στην Ελλάδα την ευκαιρία να ανθίσει. Να δώσει τη δυνατότητα στην Ελληνική Λύση να σας δώσει τη λύση. Εμείς είμαστε η λύση του προβλήματος, εσείς είστε το πρόβλημα.

Προηγούμενο άρθροΚυρ. Μητσοτάκης: Για εμάς η άμυνα της χώρας είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός
Επόμενο άρθροΕπιδείνωση του καιρού αύριο – Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες