«Μπορεί να επιτευχθεί εντός 2023 ο στόχος της επενδυτικής βαθμίδας εφόσον ο λαός μας εμπιστευθεί» δήλωσε στις Βρυξέλλες o Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επισήμανε ωστόσο πως: «Τα επιτόκια στην Ελλάδα δεν καθορίζονται από την τράπεζα της Ελλάδος αλλά από την ΕΚΤ οι οποία υπολογίζει πολλές παραμέτρους. Η κυριότερη όμως είναι η προσπάθεια της ΕΚΤ να συγκρατήσει τον πληθωρισμό». 

Αναφερόμενος στην ενέργεια τόνισε ότι: «Υπάρχει ανάγκη για μικρότερη επιδότηση, ωστόσο κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει τον επόμενο χειμώνα. Πρέπει να γεμίσουμε τις αποθήκες αερίου αλλά και να αλλάξουμε το μοντέλο τιμολόγησης ώστε να μην αυξάνονται οι τιμές μαζί με την οριακή τιμή του συστήματος».

Ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με την πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζιόρτζια Μελόνι. Ερωτηθείς για τη συνάντηση και την επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης με την Hellenic Train απάντησε πως κάλεσε την Ιταλίδα πρωθυπουργό να επισκεφτεί την Αθήνα πριν τις εκλογές για να συζητήσουν όλη την ατζέντα και εκείνη αποδέχθηκε την πρόσκληση.

Προηγούμενο άρθροΠρέβεζα: Έκλεψαν ολόκληρο κοπάδι από ποιμνιοστάσιο- Φόρτωσαν 68 πρόβατα σε φορτηγό και έγιναν “καπνός”
Επόμενο άρθροΕλληνική Λύση: «Επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη, «κανόνας» έχει γίνει η διάλυση της οικονομίας, της κοινωνίας, η διαφθορά, η ασυδοσία, η ατιμωρησία»