Κυριάκος Μητσοτάκης: «Λουκέτο» στη νυχτερινή διασκέδαση μέχρι το εμβόλιο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της παρουσίας του στο 31ο Greek Economic Summit στη διαδικτυακή συζήτηση με τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Lee C. Bolinger, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Φόρουμ «World Leaders», έδωσε την «χαριστική βολή» στην εστίαση, αφού ανακοίνωσε ότι πως «η νυχτερινή διασκέδαση θα ανοίξει όταν θα έχουμε εμβόλια».

«Ελπίζω όσο βγαίνουμε από το δεύτερο lockdown θα είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί. Αλλά και πάλι θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι κάποιες οικονομικές δραστηριότητες απλά δεν πρόκειται να λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε εμβόλια. Για παράδειγμα η νυχτερινή διασκέδαση, τα μπαρ, η μεταμεσονύχτια διασκέδαση. Δεν μπορεί να έχουμε ανθρώπους να συνωστίζονται σε μπαρ μέχρι να έχουμε τα εμβόλια» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, σημείωσε πως «ίσως σε κάποιο σημείο θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε τα εστιατόρια με τη σωστή κοινωνική απόσταση». Σκεφτόμαστε επίσης το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά συγκεκριμένοι περιορισμοί θα ισχύουν μέχρι το εμβόλιο».

H χώρα οδεύει σε παράταση του καθολικού «λουκέτου» για τουλάχιστον μία ακόμη εβδομάδα, έως τις 14 Δεκεμβρίου με πρώτα στη λίστα για άνοιγμα τις επόμενες ημέρες να έρχονται τα καταστήματα εποχικών ειδών, μικρού λιανεμπορίου και τα κομμωτήρια.

Προηγούμενο άρθροΟ Μακρόν σκληραίνει τη στάση του – Eτοιμάζεται να κλείσει δεκάδες τζαμιά στην Γαλλία.
Επόμενο άρθροΈκτακτη διακοπή νερού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.