Κυριάκος Μητσοτάκης για τα εμβόλια: «…συνεχίζεται η εκστρατεία πειθούς»

«Ταυτόχρονα με την ανάδειξη της σημασίας των εμβολίων συνεχίζεται η εκστρατεία πειθούς» τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του στο «Ράδιο Κ» της εφημερίδας «Καθημερινή» ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητασοτάκης.

Παράλληλα αναφερόμενος στις ρυθμίσεις για τη λειτουργία της ψυχαγωγίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι πρόκειται για τον «μέσο δρόμο», εξηγώντας ότι θα υπάρχουν «περισσότερες ελευθερίες για τους εμβολιασμένους, αλλά θα υπάρχει η δυνατότητα και για τους ανεμβολίαστους, εφόσον το κατάστημα το επιθυμεί, να τους εξυπηρετεί, αλλά με χαμηλότερες πληρότητες».

«Η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευθούν λίγοι ανεμβολίαστοι» είπε ep;ishw για το ενδεχόμενο νέου lockdown.

Σχετικά με το Freedom Pass, ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι αποφασίστηκε να χορηγηθεί στους εμβολιασμένους νέους 18 έως 25 ετών καθώς από τα χρήματα τα οποία δαπανήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας «ουσιαστικά η νεολαία δεν είχε κανένα όφελος», ενώ παράλληλα εξήγησε ότι «αυτή η δράση θα τονώσει κλάδους οι οποίοι έχουν χτυπηθεί πολύ από την πανδημία και θα προστατεύσει ταξιδιωτικούς προορισμούς, όπως τα νησιά».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε επίσης πως πρόκειται για «ένα σημαντικό κίνητρο, το οποίο αν προστεθεί και σε δράσεις του ιδιωτικού τομέα πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει σημαντικά στο να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού».

Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε ότι «η νεολαία αποτελεί σημείο αναφοράς στην εκπόνηση του κυβερνητικού σχεδιασμού, καθώς πολλές μεταρρυθμίσεις ή δράσεις αποβλέπουν πρωτίστως στη βελτίωση της ζωής των νέων, μολονότι υπάρχει μια τάση οι νέοι να μην βλέπουν πάντα με μεγάλη συμπάθεια κεντροδεξιά, “συντηρητικά” κόμματα».

 

Προηγούμενο άρθροΥπό πλήρη έλεγχο όλα τα πύρινα μέτωπα στην Κεφαλλονιά
Επόμενο άρθροΚυριάκος Βελόπουλος: «Ο πρωθυπουργός επί έναν χρόνο έπραξε ουδέν για να προστατεύσει τη χώρα και τώρα την διχάζει»