«Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα με ειδική φροντίδα για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, ώστε να μειωθούν οι ανισότητες που υπάρχουν σήμερα», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατα την παρουσία του στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα δήλωσε ότι δεσμέυεται πως «η κυβέρνηση θα συνεχίσει να είναι κοντά στους πολίτες, κοντά στους πιο αδύναμους, όσο κρατάει αυτή η κρίση, και θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για να στηρίξει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».

Αναφέρθηκε επίσης σε «εξωγενείς κρίσεις» λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η κυβέρνηση αυτή παρότι αφιέρωσε πολύ μεγάλη ενέργεια στη διαχείριση όλων αυτών των εξωγενών κρίσεων δεν έκανε την παραμικρή έκπτωση στην υλοποίηση του κυβερνητικού μας προγράμματος. Εδώ, από αυτό το Βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, πριν από τις εκλογές, είχα αναλάβει μία σειρά από συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το πώς θα μειώσουμε τους φόρους, για το πώς θα μειώσουμε τις εργοδοτικές εισφορές, για το πώς θα ξανακάνουμε την Ελλάδα αναπτυξιακό πόλο, μία χώρα η οποία μπορεί να προσελκύει επενδύσεις σε πολλούς διαφορετικούς κλάδους, για το πώς θα δημιουργήσουμε πολλές και καλές δουλειές για τους Έλληνες. Και αυτές μας τις δεσμεύσεις, παρά τις δυσκολίες, τις υλοποιούμε με θρησκευτική ευλάβεια. Και όταν θα έρθει η ώρα να κριθούμε από τον ελληνικό λαό, στο τέλος της τετραετίας, και να διεκδικήσουμε και πάλι το δικαίωμα να κυβερνήσουμε τη χώρα με σταθερότητα και αυτοπεποίθηση θα μπορείτε όλοι σας, όλα τα κομματικά στελέχη, να κοιτάζετε τους πολίτες στα μάτια. Είμαστε μία κυβέρνηση που στρέφει το βλέμμα της πρωτίστως τους πιο αδύναμους και έτσι θα συνεχίσουμε στους 15-16 μήνες, όσοι ακόμα μας χωρίζουν μέχρι τις εθνικές εκλογές, θα είναι μήνες σκληρής δουλειάς θα ολοκληρώσουμε την τετραετία και θα κριθούμε για το έργο μας εν τω συνόλω και για την ικανότητά μας να χειριστούμε κρίσεις».

 

Προηγούμενο άρθροΝίκος Ανδρουλάκης: «Φιλοδοξία του ΠΑΣΟΚ να κάνει την Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο»
Επόμενο άρθροΕλληνική Λύση: «Η αιτία των δεινών μας έχει ονοματεπώνυμο: Νέα Δημοκρατία και Κυριάκος Μητσοτάκης».