Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν τίθεται ζήτημα αλλαγής εκλογικού νόμου, εκτός αν δεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι η απλή αναλογική είναι μία βόμβα»

«Δεν τίθεται κανένα ζήτημα αλλαγής του εκλογικού νόμου, εκτός και αν δεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι η απλή αναλογική είναι μία βόμβα. Ο εκλογικός νόμος θα αλλάξει μόνο από κοινού με τον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε νωρίτερα ο Πρωθυπουργός κατά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο.

Χαρακτηριστκά σημείωσε: «Είναι αλήθεια ότι έχω δεχθεί τέτοιες εισηγήσεις. Δεν είμαι κωλοτούμπας. Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι σταθεροί. Θα πορευτούμε στις εκλογές με τον ψηφισμένο εκλογικό νόμο. Θα ήταν θεσμικά ανεύθυνο να αλλάξω το εκλογικό νόμο κατεβάζοντας κατά λίγο τον πήχη της αυτοδυναμίας». Πρόσθεσε ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα αλλαγής του εκλογικού νόμου εκτός αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεχθεί ότι η κάλπη απλής αναλογικής είναι βόμβα στα θεμέλια της σταθερότητας και τον αλλάξουν μαζί».

«Πρόθεσή μας είναι στη 2η κάλπη να σχηματίσουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση» είπε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ότι αφορά τα ελληνοτουρκικά τόνισε ότι «οι δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν είναι απαράδεκτες και ότι η Τουρκία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα» και συμπλήρωσε: «Δεν ανατίναξα εγώ τις γέφυρες επικοινωνίας, ούτε είπα εγώ Ερντογάν γιοκ. Είμαι πάντοτε ανοιχτός να συναντήσω τον κ.Ερντογάν, εκτιμώ ότι θα συναντηθούμε και πάλι».

Προηγούμενο άρθροΤροχαίο με νεκρό μοτοσικλετιστή στη Λάρισα
Επόμενο άρθροΟ καιρός σήμερα 12/09 στη Μακεδονία και τη Θράκη