Κύρα Αδάμ: ««Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθεί “τη διπλωματία του Βουδα” – Δεν τόλμησε να πλησιάσει τη Μόσχα έτσι ώστε να είναι η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες που παλεύουν για λύση»

«Η Ρωσία εδώ και ένα μήνα υλοποιεί ένα σχέδιο που είχε να πάρει όλα τα παράλια της Μαύρης θάλασσας και να την κάνει ένα περίκλειστο κράτος» τόνισε μιλώντας σήμερα στην εκπομπή του Focus FM 103.6 «Focus Σαββατοκύριακο» με τον Κώστα Τουτσίδη η έγκριτη δημοσιογράφος Κύρα Αδάμ.

Σε ότι αφορά τη στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης που τάχθηκε στο πλευρό της δύσης στην υπόθεση της Ουκρανίας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Η κυβέρνηση κόλλησε δίπλα στη δύση ευελπιστώντας ότι θ ανοίξει το θέμα της Κύπρου. Αυτο δεν πρόκειται να γίνει» ενώ παράλληλα τόνισε πως: «Η Ελληνική κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα και ακολουθεί “τη διπλωματία του Βουδα”. Έπρεπε να είχαν διατηρήσει τις σχέσεις με τη Μόσχα για την προστασία των Ελλήνων της Μαριούπολης».

«Η βάση στην Αλεξανδρούπολη λειτουργεί παράνομα καθώς η Ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία δεν έχει ακόμα επικυερωθεί απο την Ελληνική Βουλή και περνάνε απο εκεί οπλισμό και πιθανόν και προσωπικό προς στα βόρεια κάτι που είναι εναντίον της Ελλαδας» επισήμανε επίσης.

Δεν παρέλειψε παράλληλα να τονίσει πως: «Η κυβένηση Μητσοτάκη δεν τόλμησε να πλησιάσει για διαπραγματευτικούς λόγους τη Μόσχα έτσι ώστε να πλασαριστεί η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες που έχουν ανοιχτό δίαυλο και παλεύουν για τη λύση του προβλήματος. Δεν κάνει απολύτως τίποτα περί αυτού. Περιστασιακά βρίζει και εκτοξεύει απειλες εναντίον της Ρωσίας και ουδείς την παίρνει στα σοβαρά. Σε αντίθεση με τον Ερντογάν που όχι μόνο δεν έχει εφαρμόσει τις κυρώσεις ερναντίον της Μόσχας, όχι μόνο πηγαινοέρχεται στη Μόσχα, όχι μόνο φιλοξενεί στο έδαφος της στην Αττάλεια μια και δύο και τρείς φορές τους υπουργούς εξωτερικών Ουκρανίας και Ρωσίας μήπως και τα βρούν, βλέπουμε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και ακόμα και τους Αμερικανούς να πλησιάζουν την Τουρκία».

Αναφέρθηκε επίσης στη συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη και στο παιχνίδι που παίζει η Τουρκία με αφορμή τον αγωγό αερίου απο το Ισραήλ στην Ευρώπη για να πετύχει αναγνώριση της παράνομης “Γαλάζιας πατρίδας”.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό που ακολουθεί:

Προηγούμενο άρθροΥπουργός Γεωργίας Ουκρανίας: «Κάθε μέρα η κατάσταση θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη στις εξαγωγές σιτηρών»
Επόμενο άρθροΟ καιρός σήμερα 27/03 στη Μακεδονία και τη Θράκη